De Plassteen voor knaagdieren

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in plassteen
  • 1
De Plassteen voor knaagdieren

Veel ratten experts gebruiken tegenwoordig een "plassteen" om hun dieren zindelijk te maken en te houden. Het principe van de plassteen is gebaseerd op het feit dat de dieren graag op steen plassen. Niet zomaar elke steen, het oppervlak en de vorm spelen een belangrijke rol.

plassteen knaagdier rat toilet Kan de zindelijkheid bevorderen
Trekt dieren aan om op te plassen
Geeft verkoeling

Niet alleen ratten, maar het lijkt er steeds meer op dat ook andere knaagdieren een stenen ondergrond verkiezen om op te plassen. De platte variant kan ook gebruikt worden voor muizen, hamsters, gerbils en degoes.

Zindelijk maken

Om de dieren zindelijk te maken of om ze aan te leren om op een bepaalde plek te plassen kan de steen op die plek gelegd worden. Zodra de dieren op de steen plassen kan deze verwijderd worden en kan er gekeken worden of het gedrag is aangeleerd om op die plek te blijven plassen.

plassteen-knaagdierenTwee soorten stenen

We hebben twee soorten stenen, een bolle en een platte. Het verschil is niet altijd heel groot, maar de bollere steen is beter geschikt voor ratten. De plattere variant is beter geschikt voor knaagdieren zoals muizen, hamsters, gerbils en degoes.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »