De Plassteen voor knaagdieren

 • Geplaatst op
 • Door DRD Knaagdierwinkel
 • Geplaatst in Huisvesting
 • 4
De Plassteen voor knaagdieren

Veel ratten experts gebruiken tegenwoordig een "plassteen" om hun dieren zindelijk te maken en te houden. Het principe van de plassteen is gebaseerd op het feit dat de dieren graag op steen plassen. Niet zomaar elke steen, het oppervlak en de vorm spelen een belangrijke rol.

plassteen knaagdier rat toilet Kan de zindelijkheid bevorderen
Trekt dieren aan om op te plassen
Geeft verkoeling

Niet alleen ratten, maar het lijkt er steeds meer op dat ook andere knaagdieren een stenen ondergrond verkiezen om op te plassen. De platte variant kan ook gebruikt worden voor muizen, hamsters, gerbils en degoes.

Zindelijk maken

Om de dieren zindelijk te maken of om ze aan te leren om op een bepaalde plek te plassen kan de steen op die plek gelegd worden. Zodra de dieren op de steen plassen kan deze verwijderd worden en kan er gekeken worden of het gedrag is aangeleerd om op die plek te blijven plassen.

plassteen-knaagdierenTwee soorten stenen

We hebben twee soorten stenen, een bolle en een platte. Het verschil is niet altijd heel groot, maar de bollere steen is beter geschikt voor ratten. De plattere variant is beter geschikt voor knaagdieren zoals muizen, hamsters, gerbils en degoes.

Reacties

 1. DRD Knaagdierwinkel DRD Knaagdierwinkel

  Dat is super! Heel goed dat ze op de steentjes plassen.
  Om de stenen goed te reinigen van de urine zouden wij adviseren deze een uurtje in een sopje met CSI Urine Spray te plaatsen en daarna even afspoelen met lauwwarm water

  CSI Spray -> https://www.drdknaagdierwinkel.nl/nl/csi-spray-urineverwijderaar.html

 2. Daimy Daimy

  Ik ben tevreden over de plassteen. En ze doen het alleen op de steen. Alleen nu stink die steen heel erg en weet ik niet zo goed hoe ik de geur daar uit krijg of hoe ik het schoon moet maken

 3. DRD Knaagdierwinkel DRD Knaagdierwinkel

  Ratjes zijn hele leuke huisdieren en gelukkig hebben ze wel een blaas hoor. De dieren geven de voorkeur aan het plassen op stenen, dit is een natuurlijke neiging van de ratjes. Door hier gebruik van te maken d.m.v. een plassteen kunnen de dieren gestimuleerd worden om vaker op die plek te gaan plassen.

 4. KATHLEEN verstraete KATHLEEN verstraete

  Beste, mijn dochter wil graag ratten en ik maak mij zorgen over het feit dat er overal urine gaat liggen. een plassteen lijkt me een goed idee maar ik lees dat een rat geen blaas heeft. Hoe kan het dan zijn dat hij toch getraind kan worden om naar een steen te lopen (dus plas inhouden) en daar te plassen. Is jullie steenmethode goed getest?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »