Wat gebeurt er met Beaphar Care+ Konijnenvoeding

  • Geplaatst op
  • Door Beaphar
  • Geplaatst in konijn
  • 1
Wat gebeurt er met Beaphar Care+ Konijnenvoeding

Vanaf de volgende productierun zal Care+ Konijn niet langer bestaan uit groene, gele en oranje brokjes. We verwijderen met onmiddellijke ingang alle kleurstoffen uit de drie recepten: Junior, Adult en Senior.

Wat betekent dit voor mijn Konijn?

Je konijn zal de verandering niet opmerken. Konijnen hebben een slechte kleurwaarneming; hun ogen zijn beter aangepast om beweging te detecteren bij weinig licht, zodat ze een roofdier kunnen spotten op hun favoriete voedertijden: zonsopgang en zonsondergang. En de kleuren hebben geen invloed op de smaak van het voer, dus konijnen zullen hun Care+ net zo lekker blijven vinden als voorheen.

Waarom de verandering?

We hebben Care+ altijd gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, die bewezen veilig en voedzaam zijn voor gezelschapsdieren, en volledig voldoen aan de EU-wetgeving die van toepassing is op voedsel voor gezelschapsdieren. Onlangs is echter een striktere interpretatie van de EU-regels toegepast op konijnenvoer. Álle konijnen moeten nu worden beschouwd als "voedselproducerende dieren". Dit betekent dat er andere regels en voorschriften gelden. Aangezien ons konijnenvoer voor huisdieren door heel Europa en daarbuiten wordt verkocht, moeten we ons nu aan deze aanvullende voorschriften houden.

Maar ik zou mijn konijn toch nooit opeten!!!!

Dat weten we, en wij ook niet! Net als jij geloven wij tenslotte dat huisdieren ook familie zijn. Regeringen zijn echter verplicht om altijd voorzichtig te zijn en hebben daarom besloten dat al het konijnenvoer de regels moeten volgen die gelden voor voer dat is gemaakt voor voedselproducerende dieren, die anders zijn dan die voor voer voor gezelschapsdieren.

We moeten in een andere opmaak aangeven wat er in het voedsel zit, om je meer gedetailleerde informatie over het recept te geven. Bovendien zijn sommige kleurstoffen, waarvan bewezen is dat ze veilig kunnen worden gebruikt in voedsel voor huisdieren, niet toegestaan in de menselijke voedselketen daarom laten we ze vanaf heden uit de recepten. Dit is een voorzorgsmaatregel en zegt niets over de veiligheid van de kleuren voor huisdieren.

Hoe zit het met de Care+ voeders voor andere soorten huisdieren?

Deze regels zijn alleen van toepassing op konijnenvoer, dus het is niet nodig om wijzigingen aan te brengen in onze andere Care+ recepten. Dit moment van verandering is echter een kans om na te denken over hoe we al ons voedsel voor kleine dieren maken. Aangezien geen van deze dieren een zeer goed kleurenzicht heeft, zijn de kleuren er alleen om de ervaring van de eigenaar met het gebruik van het voedsel te verbeteren. Het is onwaarschijnlijk dat hun huisdieren merken of ze er zijn of niet. Daarom zullen we de komende weken marktonderzoek doen om te beslissen of we kleuren in ons bredere assortiment van Care+ voeding willen gebruiken.

konijnen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »