Verse Planten voor Knaagdieren & Konijnen

Verse Planten voor Knaagdieren & Konijnen

Verse Biologische Planten en Kruiden voor knaagdieren! Hoe leuk en gezond is dat?! Wij vertellen je alles wat je moet weten over het gebruik en onderhoud van de plantjes voor je knaagdier en konijn. Welke plantjes het beste bij welk dier passen en hoe je het verblijf kunt inrichten met behulp van de plantjes.

VEILIGE HERKOMST EN KWEEK

Allereerst moeten we zeggen dat we lange tijd op zoek zijn geweest naar geschikte plantjes voor knaagdieren en konijnen. Niet zomaar elke plant kan gebruikt worden, in tegendeel, veel planten zijn juist giftig en erg gevaarlijk voor (knaag)dieren. Deskundig advies is dan ook van groot belang! De plantjes die je terugvind in onze digitale schappen zijn niet alleen van biologische afkomst maar ook bewust gekweekt voor dieren. Dit laatste is zeer belangrijk omdat er geen meststoffen of schadelijke voedingstoffen aan de plant zijn toegevoegd. De bodem van de planten is schoon, daar planten voedingstoffen uit de bodem halen is dit zeer belangrijk!

De plantjes bieden:

 • heerlijke geur
 • essentiële voedingsstoffen
 • plezier voor het oog
 • afwisseling in het dieet 
 • verrijking van natuurlijk gedrag

 

knaagdier plant knaagdier plant knaagdier plant

DE PLANTJES IN HET VERBLIJF VAN JE KNAAGDIER

Qua toepassing verschilt het per knaagdier. De plantjes kunnen zowel in zijn geheel in het verblijf geplaatst worden, maar ook in stukjes aangeboden worden. In het laatste geval knip je stukjes van het blad af en geef je dat aan je knaagdieren. Als je het plantje in zijn geheel in het verblijf zet, zorg er dan voor dat er minimaal 3 cm van het plantje overblijft. Haal het plantje dan uit het verblijf om deze weer aan te laten groeien. De plant kan ook af en toe als tussendoortje in het verblijf geplaatst worden, bijvoorbeeld een uur per dag.

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

knaagdier plantHet hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het ge-hamsterscaped verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien.

verse knaagdier plant voor konijn, cavia, hamster en hamsterscaping verse knaagdier plant voor konijn, cavia, hamster en hamsterscaping hamsterscaping plant knaagdier, konijn, hamster, cavia en hamsterscaping

 

MEER VOEDING IN VERSE PLANTEN

Een groot voordeel van de plantjes is dat de vitamines en mineralen in tegenstelling tot de gedroogde plantjes beter behouden blijven. De verse planten zijn dus veel rijker aan voedingsstoffen dan de gedroogde planten en kruiden. Het is goed om te weten dat de plantjes bij ons in optimale condities staan en wij deze zeer bewust verzorgen zodat de plantjes ook rijk blijven. Ook is ons inkoopbeleid aangepast zodat we enkel verse plantjes in ons assortiment hebben. We stellen hoge eisen!

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbovoren (planten etende dieren) hebben een maag-darmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

Samenvattend kunnen we stellen. Het is maar een klein vers plantje, maar het geeft in veel gevallen een heerlijke geur, essentiële voedingsstoffen, plezier voor het oog, afwisseling in het dieet en verrijking van natuurlijk gedrag.


Reacties

 1. drd knaagdierwinkel drd knaagdierwinkel

  De plantjes zijn seizoen producten. Helaas kunnen deze niet meer verzonden worden in het najaar en in de winter, omdat de plantjes niet tegen de lage temperaturen kunnen. In het voorjaar en in de zomer zijn de plantjes weer terug. Alle plantjes zijn geschikt voor Goudhamsters. In de artikel omschrijving staat meer informatie over het gebruik van de plantjes :)

 2. Liane Kerk Liane Kerk

  Ik kan alles vinden op de site behalve Waar kan ik de plantjes bestellen en wat kosten ze? Ik wil graag wat meer info hierover goudhamster gericht

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »