Verse BIO Graslelie Plant
Verse BIO Graslelie Plant €4,95

Verse BIO Graslelie Plant

€4,95
Niet op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Binnenkort weer leverbaar
Productomschrijving

Verse BIO Graslelie Plant voor knaagdier en konijn!

Seizoen Product: Enkel beschikbaar in het voorjaar en in de zomer

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersDe botanische naam Chlorophytum is afgeleid van de Griekse termen chloros = geelachtig groen en phyton = plant. De groene lelie is niet alleen een mooie kamerplant, maar ook bij katten en knaagdieren populair vanwege de stevige, maar nog steeds geen scherpgerande bladeren. Zelfs vogels en terrariumbewoners houden ervan om aan de plant te knabbelen. Vermoedelijk draagt het hoge watergehalte van de bladeren bij aan de populariteit: de bladeren dienen als opslagorganen voor water. Met deze truc overleeft deze plant ook gemakkelijk 'dorstige dagen'. Je hebt dus geen groene vingers nodig voor deze plant!

Overigens is Chlorophytum één van de weinige plantensoorten die verontreinigende stoffen uit de omgevingslucht kunnen filteren. Dit betekent ook dat de plant niet in nicotinehoudende kamers moet worden gehouden, als het ook als voeding voor knaagdieren wordt gegeven.

WELKE PLANTENSOORT VOOR WIE?

Alle plantjes die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor knaagdieren. De planten hebben echter allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen. De tijm plant ruikt heerlijk fris en is goed voor de luchtwegen, de kamille plant werkt kalmerend en antibacterieel, de bloedzuring werkt bloedzuiverend en de melisse is een bron van vitamine en mineralen, maar geurt ook nog eens heerlijk naar citroen. Kortom alle plantjes hebben hun eigen bijzondere eigenschappen, kleuren en vormen.

Kattengras is heel bekend bij katten. Deze grassoort helpt de kat bij het verwijderen van haarballen, maar ook andere dieren zoals vogels en schilpadden hebben veel baat bij echte natuurlijke planten.

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

Het hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het ge-hamsterscaped verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien.

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbovoren (planten etende dieren) hebben een maag-darmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

Let op! De plantjes zijn bedoeld als consumptie voor de knaagdieren, niet als sierplanten voor in huis. Voor het in leven en mooi houden van de planten is enige plantenkennis vereist.

verse n atuurlijke knaagdier plantjes

Specificaties
Inhoud: Verse BIO Graslelie Plant
Geschikt voor: Knaagdieren, Hamster, Konijn, Cavia, Kat, Vogel, Schildpad
Bijzonderheden: -
Verse BIO Graslelie Plant
Reviews
10 / 10
Lotte 01 Juni 2019

Mijn dwerghamstertje vindt dit super lekker! Het staat ook nog eens heel leuk in het verblijf.

10 / 10
Lotte 01 Juni 2019

Mijn dwerghamstertje vindt dit super lekker! Het staat ook nog eens heel leuk in het verblijf.

10 / 10
Christa 20 Mei 2019

Staat heel leuk in onze stellingkast! Mijn muisjes en konijn vinden het lekker

10 / 10
Elsje de Visser 26 Januari 2019

Wat is dit geweldig..ik zag deze plant een keer in n videofilmpje van Marika van de russische dwerghamster op utube en dacht meteen..dat wil ik ook. Geweldig om een jungle in mn hamsterhok te maken dus ik naar het tuincentrum. Maar eenmaal daar was ik toch n beetje bang om de verkeerde plant te kopen. Zometeen koop je n giftige plant die er precies op lijkt en nu weet ik tenminste zeker dat het veilig is. Het zou leuk zijn als er ook van die verse plantjes van knaagdierengras komen..daar heb je ook van die weelderige van met lange slierten.
Het liefst in hele superkleine potjes die je gemakkelijk overal tussen kunt verwerken en in kunt graven. Ik zeg..doen :)

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »