Knaagdierwinkel® Verse BIO Kamille Plant
Verse BIO Kamille Plant €5,95 €6,95

Verse BIO Kamille Plant

€6,95 €5,95
Niet op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Binnenkort weer leverbaar
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Verse Biologische Kamille Plant voor knaagdieren & konijnen!

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersKamille is een oude medicinale plant, die voornamelijk wordt gebruikt voor maag- en darmklachten (flatulentie), ontstekingen (voornamelijk de mondholte en het tandvlees) en voor convulsieve oplossing. Alle plantendelen hebben een sterke, aangename, karakteristieke kamille geur. De actieve ingrediënten zijn de essentiële oliën, die voornamelijk in de bloemenmand worden gevormd, in kleinere hoeveelheden maar ook in het kruid. Kamille bloeit in de maanden mei tot september.

100% Biologisch
Speciaal gekweekt als voedselplant voor dieren
In de verse plant zijn alle voedingsstoffen goed behouden
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

Het hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het hamsterscaping verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien. Water geven gaat het beste met een plantenspuit.

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbivoren (planten etende dieren) hebben een maagdarmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheid bevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

Gebruiksaanwijzing Plantjes

De plantjes zijn bedoeld als consumptie voor de knaagdieren, niet als sierplanten voor in huis. Voor het in leven en mooi houden van de planten is enige plantenkennis vereist.

De plantjes mogen gegeten worden door alle knaagdieren en konijnen.

Chinchilla's en Degoes bij voorkeur enkel in gedroogde vorm. Pluk de blaadjes van het plantje af, laat ze een dag drogen en geef vervolgens aan de Chinchilla of Degoe. Een uitzondering hierop is de Tijm plant, deze is van zichzelf vrij droog waardoor deze per klein takje gevoerd mag worden aan Chinchilla's en Degoes.

verse knaagdier plantjes voor hamster, cavia en konijn

Specificaties
Inhoud: Verse Biologische Kamille Plant
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, vogel
Bijzonderheden: Plaats de plant op een zonnige plek. In de winter is een raam op het zuiden ideaal. Matig water geven: de kluit mag nooit helemaal uitdrogen! Temperaturen tussen +3 °C en 18 °C zijn optimaal, locaties warmer dan 25 °C moeten worden vermeden.
Knaagdierwinkel® Verse BIO Kamille Plant
Reviews
10 / 10
Marleen 01 Januari 2021

Super leuke, mooie en lekkere plant mijn hamster vond het super lekker. Jammer dat hij alleen al met 2 weken kaal was gegeten.

6 / 10
annet 01 Juli 2020

Het kamilleplantje was wat aande kleine kant. Geeft niet, met wat liefde groeit alles. Helaas bleek de kamille zo bij te zijn dat er een slak was meegeleverd die zijn buikje heeft volgegeten

10 / 10
Pieter 01 Mei 2020

Erg mooie plant. Ook netjes afgeleverd.

10 / 10
MWL 01 Oktober 2019

De plantjes kwamen netjes aan, ze waren goed verpakt. Onze Syrische hamster vindt het wel interessant, en eet er ook af en toe wat van. Ons rusje doet er tot nu toe niets mee.

10 / 10
Jesse 03 Juni 2019

Hamster vind de biologische eetbare planten erg leuk en lekker! Daarnaast wordt de plant mooi en netjes opgestuurd!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »