Blog over Knaagdieren!

Voedselverrijking voor Ratten

Voedselverrijking voor Ratten Ratjes zijn zeer intelligente dieren en ze vinden het heerlijk om lekker bezig te zijn. We bedenken dan ook van alles voor ze zodat ze zich niet gaan vervelen, maar vaak vergeten we de voeding hierin mee te nemen! Het verrijken van de voeding noemen wij "voeren met een twist" en we vertellen je graag hoe je dat kunt doen!

Waarom ratten zo leuk zijn?

Waarom ratten zo leuk zijn? Wilde ratten kunnen ook zeker overlast veroorzaken. Ratten kunnen zich heel snel voortplanten en zo kan er al snel een rattenplaag ontstaan. Ratten houden van knagen en kunnen overlast veroorzaken door materialen kapot te knagen. Ook kunnen ratten de ziekte van Weil bij zich dragen. De ziekte van Weil is een zoönose, dit betekent dat mensen hier ook ziek van kunnen worden. Dit draagt er allemaal aan bij dat de rat niet zo’n goed imago heeft. Echter zijn tamme ratjes onwijs leuk om als huisdier te houden!

Ratten lijken bijzonder veel op mensen

Ratten lijken bijzonder veel op mensen Tijdens een experiment aan de Universiteit van Chicago ontdekten onderzoekers dat ratten heel sociaal en vriendelijk zijn. Tijdens het onderzoek werden individuele ratten opgesloten in glazen cilinders die alleen van buitenaf geopend konden worden. De gevangen ratten riepen om hulp en hun soortgenoten kwamen ook echt helpen. De ratten die te hulp schoten, moesten eerst uitvinden hoe ze de cilinders open konden krijgen, maar eenmaal gelukt hadden ze alle gevangen dieren bevrijd.

De oplossing voor de looprad plassers!

De oplossing voor de looprad plassers! Heb jij er ook zo één? Een knaagdier dat maar in zijn looprad blijft plassen? Als het looprad van kunststof is dan is er nog niet zoveel aan de hand, maar als je voor een houten loopradje hebt gekozen en je knager besluit daar zijn toilet van te maken dan wordt je daar niet vrolijk van. Gelukkig hebben wij de oplossing!

De gevoelige luchtwegen van Ratten

De gevoelige luchtwegen van Ratten Ratten hebben zeer gevoelige luchtwegen. Er wordt zelfs gezegd dat een groot deel van de Ratten een chronische bacteriële infectie heeft waardoor de dieren hun hele leven problemen hebben met hun luchtwegen. Veel ratten niezen en snotteren hierdoor regelmatig.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »