Rodipet HEUREKA Looprad voor knaagdieren

Rodipet HEUREKA Looprad voor knaagdieren

Het Rodipet Heureka Looprad is een bijzonder looprad om te zien, maar ook om in te rennen! Het looprad is ontstaat na vele ontwikkeljaren. De fabrikant Rodipet is een vooraanstaande fabrikant van zeer hoogwaardige knaagdierproducten, een echte expert op het gebied en dat is terug te zien aan het geweldige looprad dat Rodipet heeft ontwikkeld voor de dieren! In deze blog vertellen we je alles op het Heureka Looprad!

SLIM GEPATENDEERD DESIGN

Rodipet Heureka LoopradWe beginnen bij het design van het Rodipet Heureka Looprad. Normaal gesproken is een design een design, vaak niets meer dan een eyecatcher, mooi om te zien, maar dat is bij het Rodipet Heureka Looprad niet het geval. Er is echt stilgestaan bij het design en er is maximale functionaliteit aan toegevoegd. Er is dus een hele goede reden waarom het looprad er zo bijzonder uitziet.

Waar de meeste loopradjes een vrij smal loopvlak hebben, is dat bij de Heureka niet het geval, deze heeft een zeer breed loopvlak. Een breed loopvlak draagt bij aan comfortabel rennen. De dieren vallen ook minder snel uit hun looprad of maken minder snel een misstap.  

Ook de rand van de instap is speciaal verdikt en maximaal afgerond zodat de dieren zich nooit aan een scherpe rand kunnen bezeren. De brede standaard is gemaakt van gepoedercoat metaal en zorgt ervoor dat het looprad stabiel blijft staan en niet wiebelt. 

Kleine putjes voor meer grip

Rodipet Heureka Looprad Hamster Goudhamster en Syrische HamsterOm het rennen zo aangenaam, prettig en soepel mogelijk te laten verlopen, kent het loopvlak kleine putjes die onregelmatig zijn verdeeld. Het zijn geen gaatjes! maar kleine putjes. Hier is over nagedacht, want de dieren hebben dankzij deze kleine putjes meer grip. Sommige loopradjes van andere aanbieders hebben balkjes, ribbeltjes etc. deze kunnen bij langdurig lopen de voetjes bezeren, wat we vaker zien bij zeer actieve Roborovski Dwerghamsters bijvoorbeeld. Het loopvlak van de Rodipet Heureka is heel anders. De kleine putjes zijn zeer subtiel en geven de dieren de perfecte mate van grip, waardoor ze onbezorgd en moeiteloos kunnen rennen. Nee, het is ook geen probleem met vuil, want dat kun je er eenvoudig uitspoelen :)

Stil en soepel zelfs voor kleine knaagdieren

Dankzij de speciale kogellagers draait dit looprad stil en is het zelfs geschikt voor de kleinere knaagdieren. De Rodipet Heureka garandeerd rechte rug tijdens het lopen en dat is zeer belangrijk. Dieren die in een te klein looprad lopen kunnen een kromming in de rug ontwikkelen die erg pijnlijk kan zijn, dat zal met de Rodipet Heureka Looprad nooit gebeuren. Daarnaast staat het loopvlak parallel aan de boden.

Schoonmaken van het looprad gaat heel eenvoudig, omdat het gemaakt is van hoogwaardig kunststof kan het eenvoudig onder de kraan afgespoeld worden.

Het materiaal en de eigenschappen van elk afzonderlijk onderdeel van het Looprad zijn zorgvuldig ontworpen, vervaardigd en getest.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »