Poepjes in het zand

Poepjes in het zand

Poepjes in de zandbak, komt je dat bekend voor? Aan de ene kant heel handig als de dieren hun zandbak gebruiken als toilet, maar aan de andere kant zou je de zandbak natuurlijk iets minder vaak willen hoeven verschonen. Wij hebben wellicht de gouden tip!

chinchillazand schoonmnakenDe dieren gebruiken hun zandbak enerzijds als "bad" voor de vachtverzorging, maar anderzijds doen ze ook graag hun behoefte in de zandbak. Het handige is dat plasjes klonteren en opdrogen, hierdoor ruik je geen urine lucht en blijft het verblijf in het algemeen fris en schoon. 

Het verschonen van de zandbak gaat vaak op gevoel en is afhankelijk van het gebruik. Als de zandbak door meerdere dieren gebruikt wordt, dan zal deze vaker verschoond moeten worden. Het verschonen op zich is niet heel vervelend, maar slechts een kwestie van leeggooien, schoonmaken en weer opnieuw vullen met vers zand.

Toch hebben wij misschien een manier gevonden hoe de zandbak nog iets langer mee kan gaan. Het handige Trixie schepje heeft uitsparingen die groot genoeg zijn om het zand door te laten, maar grotere klontjes (plasjes) en poepjes kan opvangen. Dit zorgt ervoor dat het zand gereinigd wordt en langer gebruikt kan worden. 

Het schepje is geschikt voor de grotere poepjes van chinchilla's en degoes, maar niet voor de kleine muizen en hamster poepjes. 

knaagdier webshop voor uw muis, dwerghamster, hamster, gerbil, rat, cavia, konijn, chinchilla en degoe

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »