Kunsthars voor Muisjes

Kunsthars voor Muisjes

Muizenplasjes kunnen soms behoorlijk ruiken. Voor de een is het een specifiek luchtje en voor de ander gewoon stank. Wij blijven erbij.... waar dieren zijn, zijn luchtjes, maar er zijn materialen die het leven zoveel prettiger en frisser kunnen maken!

We horen vaak dat mensen het lastig vinden om geschikte kooi inrichting te vinden voor muisjes, omdat de plasjes van muisjes sterk ruiken. De urine van Muizen ruikt, net als bij Ratten, vrij sterk. Wij denken dat kunsthars ideaal geschikt voor muisjes vanwege de unieke eigenschappen. Onderstaand sommen we enkele voordelen van kunsthars en vertellen we waarom wij dit materiaal geschikt vinden voor muizen.

NATUURLIJKE UITSTRALING VAN KUNSTHARS

De natuurlijke uitstraling van kunsthars maakt dit materiaal zo populair bij de hamsterscapers. Geen enkel ander materiaal kan de natuurgetrouwe ruwheden van een boomstam zo mooi nabootsen. Een boomstam gemaakt van kunsthars ziet er heel echt uit. Alsof er een boomstam in het verblijf ligt.

kunsthars rots huisjes voor knaagdieren

KUNSTHARS IS VOCHT AFSTOTEND

Polystyreen, ook wel kunsthars genoemd, heeft water afstotende eigenschappen waardoor de urine niet in het materiaal trekt. Dit laatste zorgt ervoor dat kooi onderdelen gemaakt van dit materiaal veel langer mee gaan en niet aangetast worden door urine.

KUNSTHARS HOUDT GEEN LUCHTJES VAST

Doordat kunsthars geen vocht vasthoud kunnen er geen luchtjes in het materiaal trekken en blijft het hierdoor fris ruiken. De urine die op het materiaal terecht komt kan eenvoudig afgespoeld worden en het huisje is weer zo goed als nieuw!

KUNSTHARS IS KNAAGVAST

Kunsthars is te vergelijken met kunststof. Het is echter veel harder dan dat en daardoor breekbaarder. Kunsthars mist namelijk de flexibiliteit van kunststof. Wij zeggen altijd: "Het enige materiaal dat 100% knaagvast is, is metaal". Knaagdieren kunnen in principe overal aan knagen, maar ze hebben wel zo hun voorkeuren waar ze graag op knagen. Kunsthars behoort niet tot de favorieten, om de simpele reden dat het niet lekker knaagt. Het is heel hard en brokkelt. Dit vinden de dieren in het algemeen niet fijn, waardoor ze het materiaal met rust laten.

KUNSTHARS IS VEILIG VOOR DIEREN

Kunsthars wordt al jaren gebruikt in de aquarium en terrarium wereld, maar is  nog niet zo bekend bij de knagers. Al begint dat steeds meer te komen. Vissen zijn bijzonder gevoelige dieren daarom moet het materiaal dat gebruikt wordt in een aquarium 100% veilig zijn en geen stoffen afgeven aan het water.

Een van de nadelen van kunsthars is de afwerking. Met name aan de uiteinden wordt er een dunnere laag kunsthars gebruikt waardoor er scherpere randen kunnen ontstaan. Wij adviseren dan de randen bij de schuren of te verwijderen.

EENVOUDIG TE REINIGEN

Kunsthars is zeer eenvoudig te reinigen. Met lauw water afspoelen en het is weer klaar voor gebruik. Onze muisjes zijn in ieder geval fan van de verschillende mooie huisjes gemaakt van kunsthars!

 

Reacties

  1. leon leon

    Wat fijn om te weten. Mijn nichtjes hebben twee muisjes en ze zijn enorm schattig, maar hun kooi stinkt enorm naar plas. Ze maken het vaak genoeg schoon, maar het leek niet te helpen. Zij gaan heel blij zijn met dit idee, hopen dat het snel wat verandering met zich mee brengt.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »