Gerbilscaping voor gelukkige Gerbils

Gerbilscaping voor gelukkige Gerbils

Gerbilscaping is het vorm geven en decoreren van het Gerbil verblijf. (“Scape” van het Engelse woord “landscape” landschap) De nadruk ligt dus echt op het landschap van het verblijf.

Gerbilscaping is niet alleen voor Gerbils, ook Hamsters en Muizen doen er vrolijk aan mee. Het is bij het “scapen” belangrijk om het natuurlijke gedrag van de dieren te benadrukken en de inrichting hierop af te stemmen.

Moeten Gerbils Graven?

Gerbils zijn gronddieren en echte gravers. Het is daarom belangrijk om het verblijf graafbaar in te richten. Een graafbare bodembedekking van 30 cm vinden de Gerbils geweldig!

Welke bodembedekking is geschikt voor Gerbilscaping?

Een graafbare bodembedekking is “key”. Hierbij werkt een mix van Katoen & Katoen, Katoen & Houtvezel, Katoen & Hennepvezel en/of hooi ideaal. Het gaat erom dat de gangen die de Gerbils gegraven hebben blijven staan.

Verstopplekjes voor de Gerbils

Gerbils zijn graag beschut en houden niet van open plekken. Het is daarom belangrijk om meerdere verstopplekken aan te bieden.

Huisjes voor Gerbils bij het scapen

De verstopplekjes kunnen in de vorm van een huisje, tunnel, grasnestje, maar ook een overkapping met mos is erg leuk en natuurlijk. Voor een Gerbil is een huisje tussen de 20 cm prettig. Voor een groep is vanaf 25 cm beter. Huisjes mogen altijd ruimer zijn. Meerdere kleine huisjes en 1 grotere werkt het beste.

Natuurlijke Gerbilscapen met plantjes

De volgende scape is iets uitgebreider… Voor de gevorderde scaper! Dit is een natuurgetrouwe scape met echte plantjes. Het is niet makkelijk om een dergelijke scape te maken en te onderhouden, toch willen we deze graag laten zien!

Als bodembedekking is hier Biologische Humus gebruikt en Biologische plantjes. Het is belangrijk dat alles biologisch en onbehandeld is, omdat de dieren erin leven. De humus is speciaal zand dat geschikt is om in te graven en plantjes in te plaatsen.

Verse Bio Plantjes

Het is mogelijk om echte planten te gebruiken voor je Gerbilscape. Heel belangrijk hierbij is wel dat de planten geen meststoffen bevatten en niet zijn bespoten. Planten uit de tuinwinkel zijn om deze reden niet geschikt. Onze plantjes zijn op een biologische manier speciaal als dierenvoeding gekweekt. 100% veilig, gezond en lekker!

Hebben Gerbils een Looprad nodig?

Gerbils zijn actieve dieren die graag rennen. Het is daarom belangrijk om een knaagvast looprad in de “scape” te plaatsen.

Welke maat looprad is geschikt voor Gerbils?

Bij het kiezen van een looprad is de maat erg belangrijk. Voor een Gerbil moet het looprad van 30 cm is prettig voor Gerbils.

Wist je dat over Gerbils?

De nageltjes beter slijten als je Gerbils in een houten looprad rennen? Het is echt zo! Dankzij het ruwe oppervlak van het hout slijten de nageltjes en hoeven minder vaak geknipt te worden.

Hebben Gerbils een zandbad nodig?

Gerbils hebben een zandbad nodig voor een goede vachtverzorging. Deze kan in de “scape” verwerkt worden d.m.v. een zandbak.

Let op! Gebruik alleen chinchillazand als badzand, nooit schelpenzand, dat is te scherp voor de huid en de vacht.

Sociale groepsdieren

Gerbils zijn sociale dieren die in het wild in (familie) groepen leven. Bij ons thuis zijn ze ook graag samen. Neem daarom altijd minimaal twee Gerbils zodat ze zich niet eenzaam gaan voelen en hun natuurlijke sociale gedrag kunnen vertonen.

Gerbiilscaping voor Gerbils

Gerbilscaping met hoge bodembedekking voor gerbils

Gerbilscaping met verschillende kleuren en plantjes

Gerbilscaping voor gerbils

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »