DIY Zandbak voor knaagdieren

DIY Zandbak voor knaagdieren

Heb je een oud houten looprad? Niet weggooien! We laten je graag zien wat je er nog mee kunt doen ;) In een eerdere blog lieten we al zien hoe je er een reuzenrad met snacks van maakt. Nu laten we je zien dat je er ook een geweldige zandbak van kunt maken.

ZANDBAK MAKEN VAN EEN HOUTEN LOOPRAD

Houten loopradjes zijn niet alleen leuk om in te rennen, maar ook ideaal om lekker in te badderen. Eenmaal omgetoverd tot een heerlijke zandbak zijn de loopradjes nog heel lang te gebruiken.

EVEN SLOPEN EN KLAAR IS KEES!

Het maken van een zandbak van je oude looprad is eigenlijk vrij eenvoudig. De kunst is om de houten voet aan de achterzijde te slopen. Dus het ronde loopdeel moet van de standaard afgetrokken worden. Het is wel belangrijk dat er geen gaten of scheuren in het looprad komen anders loopt het zand eruit.

DE JUISTE MAAT HEB JE AL!

ls het goed is heb je de juiste maat al. Het looprad waar je knager in kan lopen, daar kan hij ook in badderen. In de regel zullen de maten als volgt zijn:

  • vanaf 20 cm voor Muis, Dwerghamster
  • vanaf 25 cm voor Hamster, Gerbil
  • vanaf 30 cm voor Hamsters en Ratten

DIY houten looprad veranderen in zandbak voor knaagdieren


Voor de baasjes heel veel knutselplezier en voor de diertjes heel veel badderplezier gewenst!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »