Trixie Coconut Fiber Humus
Coconut Fiber Humus €3,99

Coconut Fiber Humus

€3,99
In stock
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Ordered before 4 pm, delivered tomorrow!
Have a question?

Have a question?

Have a question about this product? Please feel free to contact us, we will be happy to help you!

Product description

Trixie Coconut Fiber Humus for Rodents & Rabbits!

hamsterscaping and hamsterscape for rodents such as mouse, dwarf hamster, hamster, and gerbil Hamsterscaping
This ground cover is very suitable for scaping small rodents, such as mice , dwarf hamsters , hamsters and gerbils . It is an easy and pleasant to dig ground cover in which tunnels remain in place.

The Coconut Fiber Humus is a mixture of Coconut Fiber and Humus. This natural ground cover is suitable for small rodents and promotes the natural digging behavior of the animals. The ground cover can expand up to 7 to 8 times its own size, has a pH value between 5.0 and 6.0, is heat treated, therefore mold and germ-free and without the addition of fertilizers.

Can expand up to 7 to 8 times its own size
PH value between 5.0 and 6.0
Heat-treated, therefore mold and germ-free
Without adding fertilizers
Ideal for Hamsterscaping & Gerbilscaping !

Because the coconut fiber is an airy ground cover, it is very suitable for digging. Gerbils especially love it! They can dig beautiful tunnels in it that also remain standing.

Instructions for use Trixie Coconut Fiber Humus

Place the block in a bucket and add approximately 0.5 to 0.8 liters/3 to 4 liters/20 to 25 liters of water respectively. Leave on for 30 minutes. Stir well.

Coconut fiber Humus as bedding for small rodents (Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil)
The coconut fiber is also suitable as basic bedding for small rodents. The humus approximates the natural habitat of the animals, namely digging and making tunnels in sandy surfaces. The challenge, however, is the ventilation in the enclosure.

Coconut Fiber Humus as bedding for larger rodents (Rat, Guinea Pig, Rabbit, Chinchilla, Degu)
This bedding is not very practical for larger rodents. Most larger rodents live in barred enclosures so that the humus can easily be kicked out of the enclosure. However, rabbits will appreciate digging, see next point below.

Coconut fiber Humus for rabbits' digging bucket
The coconut fiber humus is also very nice for rabbits to use in the digging bucket instead of sand. Something different on the legs for once!

Coconut Fiber Humus for fresh plants
The coconut fiber is also very suitable as a substrate for fresh plants. These can take root well in it. If you want to place permanent rodent plants in the enclosure, coconut fiber is a good substrate for this. View all our fresh plants here! To keep the floor covering mold-free, ventilation within the enclosure must be optimal.

The height of the bottom layer of the bedding for small rodents

Specifications
Material: Coconut fiber, Teaf
Liter (approx): 2 Liter | 9 Liter | 60 Liter
Weight (approx): 3 - 10 kg
Suitable for: Rodents, Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil, Rabbit
Particularities: -
Trixie Coconut Fiber Humus
Reviews
8.8 / 10
(19)
10 / 10
Chiel van der Werf 06 April 2024

Heerlijk spul voor in de graafbak van mijn ratjes. Moeilijk te verdelen in meerdere stukken.

10 / 10
Liesbeth Dompselaar 27 January 2023

Lexie de hamster graaft er graag in. Je kunt er ook (dierveilige) plantjes in planten.

  • + Goed graafbaar

8 / 10
Miranda 04 December 2022

1 ster minder omdat het niet in stukken te krijgen is. Moet in zijn geheel nat gemaakt worden. Een week later is nog niet droog, dus nog niet gebruikt. Is wel mooi in hamsterscaping denk ik,

  • + zacht, mooi
  • - drogen duurt erg lang

10 / 10
Florrie Van Breugel 29 October 2022

De ene hamster vindt dit fijne ondergrond en de andere niet. Het is makkelijk te maken en iets minder makkelijk om een deel ervan te gebruiken. Ook voor een slak ideale grond..

  • + de dieren vinden dit fijne ondergrond
  • - het is lastig om er iets af te krijgen als je niet alles ineens wil gebruiken

10 / 10
Iris 04 August 2022

Heb meteen de 60 liter besteld, de hamsters zijn er dol op!

  • + Lekker verkoelend voor de hamsters

8 / 10
Ginger 06 May 2022

Ik heb een pak van 9 liter besteld voor mijn russische dwerghamster, en ze vind het geweldig! Ik geef mijn hamster graag verschillende beddingen om mee te graven, en heb dit zand in een glazen potje gedaan. De eerste dag ging ze al meteen lekker graven! ik vond het wel moeilijk om uit de verpakking een stuk af te schaven, het kostte veel tijd en moeite om het klaar te maken, maar het was het zeker waard!

6 / 10
Charis 18 December 2021

Ik heb het pak van 60 L gekocht. Goed verpakt enz. Het was wel een heel gedoe om een deel van de aarde in een emmer met water te krijgen. Na het een week te hebben gebruikt in mijn terrarium is houtlijm zacht geworden, dus huisjes vallen bijna uit elkaar. Ook is de helft van de bodembedekking al volledig beschimmeld. Is niet wat ik ervan had verwacht. Het ziet er wel mooi en natuurlijk uit en als je het alleen voor een klein gedeelte gebruikt is het prima spul.

6 / 10
Jiska 13 December 2021

Het is super fijne bodembedekking! Ik had het gekocht voor mijn hamster en hij kon er heerlijk in graven, daar is het echt voor geschikt! Alleen tastte het mijn houten huisje aan, de houtlijm werd zacht door het vocht, en mijn huisje viel bijna uit elkaar. De kokos huisjes die ik erin had zogen zich ook helemaal vol met water… Het is een fijne bodembedekking maar het tast houten dingen aan, wilgenbruggen niet maar als het met houtlijm is vastgelijmd wel. Keramiek kan er ook tegen maar je moet wel uitkijken. Ik rad het dus wel aan maar kijk uit met de inrichting. Je zal de inrichting er echt op moeten aanpassen.

10 / 10
Tamara 12 September 2021

Wow wat krijg je hier veel bodembedekking uit! Ik dacht koop maar meteen een pak van 60 liter maar dat is echt heel veel. Ik heb nu dus een mooie grote voorraad haha Ben er wel heel blij mee.Ik gebruik het voor onze Gerbils, ze kunnen er echt goed in graven

10 / 10
Daniela 18 April 2021

Dwerghamster is er heel blij mee en graaft er graag in. 9 liter bestelt en heb er maar 1/8 af gehaald en daarna een heel klein beetje water en daarna eraf gekrabd. Verstop er ook meelwormen in.

10 / 10
Ilse 24 March 2021

Super fijn spul en veel voor de prijs! Heel blij mij. :)

10 / 10
Sanne 11 September 2020

Superspul! Naast carefresh en cotton bodembedekking breng ik hier altijd een dikke laag van aan, omdat mijn dwerghamster het geweldig vind om hier in te graven. Ook ziet het er erg natuurlijk uit en is fijn voor mijn plantjes!

10 / 10
Jennifer 02 July 2020

De 9L besteld, ik heb het niet in water gedaan ik heb het zo eraf geschaaft, fijn voor een nieuw en extra textuur voor de hamster pootjes om op te lopen, is ook een leuke toevoeging voor een natuurlijke kooi.

10 / 10
melissa 14 May 2020

ik heb de 2l variant besteld om te kijken of mijn hamster het wat vond. nou ze vind het geweldig! ze loopt er lekker in de graven in tegenstelling tot de carefresh.

10 / 10
Imke 01 May 2020

Klonk in het begin een beetje vreemd om te gebruiken voor een hamster. Echter is ze er heel erg blij mee; ze kan erg goed graven, het voelt erg natuurlijk aan, omdat het op aarde lijkt en het gaat lang mee voor het aan vervanging toe is. Wij vinden het stukken beter en fijner voor onze hamster dan bijvoorbeeld van het (onnatuurlijke) strooisel of schaafsel.

6 / 10
Charlotte 01 April 2020

Geeft een mooie natuurlijke look! houd tunnels ook goed vast. Heeft alleen een aparte geur en het blijft vochtig aanvoelen zelfs na een paar dagen drogen. Ik zou het wel aanraden want mijn hamster vond het top!

10 / 10
Shaya 06 October 2018

Op de verpakking staat dat je er 0,5 tot 0,8 liter water aan moet toevoegen. Dan verdubbeld het zich ongeveer 7 tot 8x. Het deed me denken aan de moestuintjes waar je aan het aarde ook water aan moet toevoegen.

8 / 10
Shaya 06 October 2018

Ik dacht ook dat het een grote verpakking zou zijn

6 / 10
elsjedevisser 05 August 2018

Ik moest lachen toen ik dit uit de doos haalde..een ieniemieniepakje...samengeperst tot n klein blokje...dom van me. Nu de grotere maar besteld want het is fijn spul. Ook samengeperst maar ik zet t met de open kant van de verpakking op een bakplaat gevuld met water..dat zuigt zich dan vol en dan kun je t makkelijk uit de verpakking brokkelen.

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »