Paaseitjes bakken voor je knaagdier & konijn

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Voeding
  • 0
Paaseitjes bakken voor je knaagdier & konijn

Pasen staat al weer voor deur! Wij vinden dit natuurlijk een goed moment om de diertjes weer eens lekker te verwennen. We kunnen natuurlijk gewoon wat lekkers voor onze knaagdieren kopen, maar het is misschien nog wel leuker om iets lekkers te maken! In deze blog gaan we jullie vertellen hoe je super eenvoudig knaagdier paaseitjes kunt maken. Pluspunt: deze eitjes zijn super gezond en je kunt naar wens verschillende ingrediënten toevoegen. Zo weet je dus ook nog eens precies wat je geeft.

Een leuk weetje: heb je omnivore knaagdieren (een hamster, gerbil, muis of rat)? Dan kun je ze met pasen ook lekker verwennen met een stukje gekookt kippenei. Gekookt ei bevat veel eiwitten en is dus ook nog eens hartstikke gezond!

Paaseitjes van chocola zijn voor mensen erg lekker, maar morgen nooit aan dieren gegeven worden! Chocola is namelijk voor dieren erg giftig.

Als basis voor de gezonde knaagdier paaseitjes neem je een alles in één brok die bestemd is voor het dier waar je de paaseitjes voor gaat maken. Dit kan natuurlijk gewoon het voer zijn dat jouw dier iedere dag krijgt. Een gemengde voeding is helaas niet geschikt. Naast de brok heb je banaan nodig. Dit zijn de basis ingrediënten voor de paaseieren. Hoeveel brok je gebruikt is afhankelijk van de hoeveelheid paaseitjes die je wil bakken. Als je een hele banaan gebruikt kun je ongeveer 250 gram brok gebruiken.

Stap 1: maal de brok fijn. Dit kan bijvoorbeeld in een blender, of door de brokken tussen een theedoek te leggen en ze met een deegroller fijn te rollen. Heb je een harde brok die lastig fijn te malen is? Dan kun je de brok een beetje nat maken.

Stap 2: prak een banaan. Dit kun je doen met een vork.

Stap 3: meng de banaan met de gemalen brok en kneed het mengsel goed door elkaar. Oja, je moet trouwens niet bang zijn voor vieze vingers!

Stap 4: pak steeds kleine stukjes van het mengsel en draai hier paaseitjes van. Is je mengsel te droog? Voeg dan een beetje water toe. Natuurlijk kun je iedere gewenste vorm maken. Voor de echte pro’s: probeer eens een haasje of een kuikentje te maken!

Stap 5: Bak de paaseitjes 30 minuten op 150 graden in de oven. Controleer daarna of ze goed krokant zijn geworden. Eventueel mogen ze nog wat langer in de oven.

Stap 6: laat de paaseitjes goed afkoelen. Het beste kun je ze nog even een dag of nacht laten liggen zodat ze goed drogen.

Dit is het basisrecept voor de knaagdier paaseitjes. Je kunt hier eindeloos mee variëren. Zo kun je voor je konijn zijn favoriete fruit toevoegen of voor een hamster meelwormen tussen je beslag stoppen. Voor chinchilla’s en degoes kunnen de paaseitjes worden verrijkt met kruiden. Als je een beetje weet wat jouw dier echt lekker vindt kun je dus proberen om dit toe te voegen om zo zelf zijn lievelingssnack te maken!

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn geworden als wij en zijn heel erg benieuwd naar jullie baksels!

Knaagdierwinkel® Puntzak Knaagdier & KonijnOnze paaseitjes proeven?

Ben je zelf niet zo'n bakker, dan hebben wij ook lekkere paaseitjes voor knaagdieren en konijnen in verschillende lekkere smaken! 

De paaseitjes zijn geschikt voor alle knaagdieren en konijnen. Ze zijn graanvrij en verrijkt met groenten, kruiden en zaden.

 

Ga je zelf bakken? Show je paaseitjes dan op onze socials! Facebook en Instagram

 

konijnen webshop met konijnenvoer, konijnen speelgoed en konijnen snacks

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »