Het Egel bijvoer seizoen is geopend

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Egel
  • 0
Het Egel bijvoer seizoen is geopend

Het is voor de wilde Egel steeds lastiger om genoeg voedsel te vinden. Dit komt onder andere doordat insecten verdwijnen, aanhoudende droogte, maar ook doordat onze tuinen veranderen. Zo hebben we vaak geen gras en beplanting meer waar insecten op af komen en Egels kunnen schuilen.

Onze tuin was vroeger "the place to be" voor de Egels

Vroeger waren de tuinen groenen dan nu. Er stonden planten, struiken, bomen en in veel gevallen was er ook een grasveldje te vinden. Daar is veel verandering in gekomen en de tuinen zijn veelal getransformeerd van groene Egel paradijsjes naar onbewoonde stenen vlaktes, althans als je het vanuit Egel perspectief bekijkt! Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust van het nut van een groenen tuin. Zo geven bomen niet alleen een woonplaats aan vogels, maar de bladeren die in het najaar vallen zijn belangrijk als nestmateriaal voor de Egel en onder de balderen vinden ze heel veel insecten en wormen waar ze van kunnen eten.

Bestel hier alles voor de Egeltjes!

Struiken en heggen geven beschutting aan heel veel verschillende soorten tuindieren, waaronder de Egel. Ook onder de struiken vinden de dieren veelal voedsel in de vorm van insecten en wormen. Een groene tuin is dus erg belangrijk voor Egels, maar ook andere tuindieren.

Wil je een echt Egel paradijs van je tuin maken zorg dan voor een echte insectentuin! inheemse bloemen en planten zijn hier heel geschikt voor. Laat vervolgens de natuur haar gang gaan en gebruik geen insecticiden of slakkenkorrels. De Egels zullen de slakken wel aanpakken!

De dieren van ons allemaal!

Tuindieren waaronder Egels zijn, wat ons betreft, de dieren van ons allemaal en dat is ook ons motto met betrekking tot onze lieve tuindieren. 

Het Egel bijvoer-seizoen begint vanaf maart!

Als het gaat om bijvoeren van Egels zijn wij van mening dat de voeding die hiervoor gebruikt wordt ook echt aansluit bij de natuurlijke voedingsbehoefte van de Egel. Deze zijn dieren zijn namelijk echte carnivoren (vleeseters). Egels verdragen geen melk en mogen in geen geval melk krijgen, ook geen kattenmelk. Enkel speciale Egel en knaagdiermelk is hiervoor geschikt. 

Het egel bijvoer-seizoen loopt van maart tot en met december

In de bovengenoemde periode is elke hulp met betrekking tot het bijvoeren van Egels van harte welkom. 

Egel

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »