Knaagdierwinkel® Terrarium Black Scape met Schuifdeur Dubbel Rooster & Lage Rand
Terrarium Black Scape met Schuifdeur Dubbel Rooster & Lage Rand €129,99 €159,95

Terrarium Black Scape met Schuifdeur Dubbel Rooster & Lage Rand

€159,95 €129,99
Nu 3 artikelen nog op voorraad
 • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
 • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
 • Op werkdagen voor 16 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

DRD Knaagdierwinkel® Terrarium Gerbilarium Black Scape met Schuifdeur Dubbel Rooster & Lage Rand

Het Terrarium Gerbilarium met schuifdeuren is ideaal voor het huisvesten van kleine knaagdieren, zoals muizen, dwerghamsters, hamsters en gerbils. De ruime schuifdeuren bieden gemakkelijke toegang tot het terrarium, zodat je probleemloos bij je knagertje kunt komen. Het terrarium is voorzien van een optimaal ventilatiesysteem twee roosters met een 1 mm geperforeerde plaat, waardoor er een betere luchtcirculatie mogelijk is. Dankzij de ruime schuifdeuren kan je makkelijk over bij in het terrarium. Optimaal ventilatiesysteem met 1 mm geperforeerde plaat voor betere luchtcirculatie.

Wij hebben twee modellen terrariums. De 80 x 40 x 40 cm en de 100 x 40 x 40 cm zijn andere modellen. Deze zijn ook voorzien van een dubbel rooster, maar hebben een breder onderrooster.

Belangrijkste kenmerken van het Terrarium Gerbilarium met schuifdeur

 Gemaakt van floatglas: Het terrarium is gemaakt van hoogwaardig floatglas, wat zorgt voor een helder en duurzaam design

Twee ventilatieroosters: Voor een optimale ventilatie zijn er twee ventilatieroosters aanwezig. Hierdoor kan er voldoende frisse lucht circuleren in het terrarium, wat essentieel is voor het welzijn van de knaagdieren.

 Twee schuifdeuren: De twee schuifdeuren maken het gemakkelijk om het terrarium te openen en te sluiten, waardoor je eenvoudig toegang hebt tot je knaagdier en het terrarium kunt schoonmaken of inrichten.

Terrariums en Luchtcirculatie: De Magie Achter de Luchtstroom

Onze Black terrariums zijn zorgvuldig ontworpen om een optimale luchtcirculatie te bieden voor de gehuisveste dieren. Het beschikt over een doordacht ventilatiesysteem dat gunstig is voor het welzijn van de knaagdieren. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Luchtrooster aan de bovenzijde: Het terrarium is uitgerust met een luchtrooster dat zich over de volledige lengte van de bovenkant uitstrekt. Dit bovenrooster fungeert als de uitlaat voor warme lucht in het terrarium. Warme lucht stijgt van nature op, en dit rooster biedt een uitweg voor die warme lucht.

Tweede rooster Inlaat van frisse lucht: Dit tweede rooster fungeert als het inlaatpunt voor frisse lucht van buiten het terrarium. Hier wordt frisse lucht van buiten aangezogen via het knaagbestendige rooster aan de voorzijde. Deze lucht is koeler en bevat meer zuurstof dan de lucht binnenin het terrarium.

Beschermd rooster aan de voorzijde: Aan de voorkant van het terrarium bevindt zich een beschermd rooster dat ook over de hele lengte loopt. Het is van groot belang op te merken dat dit rooster is beschermd met een knaagbestendig profiel om te voorkomen dat knaagdieren het kunnen beschadigen.

Natuurlijke convectie: Het systeem maakt gebruik van het principe van natuurlijke convectie. Warme lucht stijgt op en koude lucht daalt neer. Dit fenomeen wordt thermosifon genoemd. De warme lucht in het terrarium stijgt op naar het bovenste rooster aan de bovenzijde van het terrarium.

Luchtcirculatie: Door de natuurlijke thermosifon-circulatie van warme lucht die opstijgt en koude lucht die daalt, ontstaat er een voortdurende luchtcirculatie. Dit betekent dat de warme, gebruikte lucht in het terrarium via het bovenste rooster wordt afgevoerd, terwijl frisse lucht van buiten naar binnen wordt getrokken via het lage, knaagbestendige rooster aan de voorzijde.

Deze luchtcirculatie zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit in het terrarium, minimaliseert geuren en voorkomt dat de lucht stagneert. Het resultaat is een optimale leefomgeving waarin de dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen zonder het risico van luchtweginfecties door onvoldoende ventilatie. Daarnaast wordt de kans op parasieten verkleind omdat het terrarium zorgt voor een verlaging van de luchtvochtigheid dankzij de goed ventilatie. Ongedierte zoals parasieten, mijten, luizen etc houden van een hogere luchtvochtigheid.
 

De Voordelen van Ons Ventilatiesysteem

Ons ventilatiesysteem biedt tal van voordelen, niet alleen voor de bewoners van het terrarium, maar ook voor de baasjes:

 • Gezonde Luchtkwaliteit: De constante luchtcirculatie zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit in het terrarium, wat het risico op luchtweginfecties aanzienlijk vermindert.

 • Minimaliseren van Geuren: Het voorkomt dat geuren zich ophopen, waardoor het binnenmilieu fris en aangenaam blijft.

 • Voorkomen van Parasieten: Dankzij de effectieve luchtcirculatie wordt de luchtvochtigheid verlaagd, wat de kans op ongedierte zoals parasieten, mijten, luizen en dergelijke aanzienlijk verkleint. Deze plaagdieren gedijen namelijk in een vochtige omgeving.

 • Temperatuurregeling: Het ventilatiesysteem helpt ook bij het reguleren van de temperatuur in het terrarium, waardoor oververhitting wordt voorkomen.

Enkel Bovenrooster versus Dubbel Boven- en Onderrooster

Een vraag die vaak opkomt, is of een enkel bovenrooster of een deksel in de vorm van een rooster die de hele bovenzijde bestrijkt beter is dan een systeem met twee roosters, namelijk zowel een boven- als een onderrooster. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen.

Een enkel bovenrooster/deksel kan een maximale luchtcirculatie bieden, maar dit gaat vaak gepaard met minder zuigkracht. Dit komt doordat luchtcirculatie in een gesloten ruimte wordt aangedreven door natuurlijke convectie, waarbij warme lucht stijgt en koude lucht daalt. In het geval van een enkel bovenrooster kan de luchtcirculatie niet voldoende gestimuleerd worden.

Een systeem met twee roosters, namelijk een boven- en onderrooster, zorgt voor een meer gecontroleerde en efficiënte luchtcirculatie. De luchtcirculatie wordt gestimuleerd door de natuurlijke beweging van warme en koude lucht, waarbij de onderste opening zorgt voor de inlaat van koele lucht en het bovenste rooster de warme lucht afvoert.

De keuze tussen deze systemen hangt af van specifieke behoeften en prioriteiten. Als veiligheid en controle over de luchtcirculatie een grotere rol spelen, kan een systeem met twee roosters de voorkeur hebben.

Is een groot bovenrooster dat over de gehele breedte en lengte gaat beter?

Minder zuigkracht! Het gebruik van een enkel bovenrooster kan minder zuigkracht hebben in vergelijking met een systeem met twee roosters (boven- en onderrooster). Dit komt doordat luchtcirculatie in een gesloten ruimte wordt aangedreven door natuurlijke convectie, waarbij warme lucht stijgt en koude lucht daalt. In het geval van een enkel bovenrooster kan de luchtcirculatie niet gestimuleerd worden.

Opstaande randhoogte van het terrarium is

Het Terrarium heeft een opstaande rand aan de voorzijde, maar de hoogte van deze rand kan variëren afhankelijk van de maat van het terrarium. De terrariums zijn met de hand gemaakt dus kleine verschillen en oneffenheden in het glas zijn mogelijk.

 • 80 x 40 x 40 cm: De rand heeft een hoogte van ongeveer 8 cm
 • 100 x 40 x 40 cm: De rand heeft een hoogte van ongeveer 10 cm
 • 100 x 50 x 50 cm: De rand heeft een hoogte van 10 cm
 • 120 x 50 x 50 cm: De rand heeft een hoogte van 13 cm


Terrarium inrichting op maat?

Als je zou willen beginnen met het houden van kleine knaagdieren, zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters of Gerbils, maar niet weet waar je moet beginnen, dan staan wij klaar om je te helpen! Onze kennis is tenslotte jouw voordeel! Aan de hand van de logo's op de productafbeeldingen kun je bijvoorbeeld al zien welk terrarium geschikt is voor welke knaagdier. Zodra je een terrarium hebt gekozen, kunnen wij je helpen bij het samenstellen van de inrichting ervan. We kunnen bijvoorbeeld een basisinrichting voor je samenstellen en documentatie verstrekken, zodat je het uitzoekwerk uit handen wordt genomen.

Kies je voor verzending?

Indien je kiest voor verzending van het terrarium, dan wordt deze per palletzending naar je verzonden. De levertijd bedraagt in dit geval tussen de 2 en 3 werkdagen. Houd er rekening mee dat het terrarium na ontvangst niet meer geretourneerd kan worden. In geval van (lichte) schade, waarbij het artikel nog bruikbaar is, bieden wij een passende korting aan.

LET OP! Het is van groot belang om het terrarium samen met de chauffeur bij aflevering te controleren. Bij ernstige schade waarbij het terrarium niet meer bruikbaar is, dien je het terrarium bij aflevering te weigeren. Als het terrarium eenmaal is aangenomen zonder schademelding bij de chauffeur, kan er op een later moment geen schade meer gemeld worden.

Specificaties
Afmetingen: 80 x 40 x 40 cm | 100 x 40 x 40 cm | 100 x 50 x 50 cm
Tralie Afstand (ca): n.v.t.
Materiaal: -
Geschikt voor: Knaagdieren
Bijzonderheden: -
Knaagdierwinkel® Terrarium Black Scape met Schuifdeur Dubbel Rooster & Lage Rand
Knaagdier pakketten
Plus Hamsterscaping Basis Pakket Syrische Hamster/ Gerbil
Reviews
10 / 10
Maja 20 Augustus 2022

Super leuk terrarium, leuk dat je de dieren vanaf de voorkant kunt benaderen en ik ben blij dat de rand wat lager is ten opzichte van veel andere terrariums.

10 / 10
Kayla 02 April 2021

Zo ontzettend blij mee!! Heel mooi en vooral handig terrarium

6 / 10
Kim 01 Maart 2021

Fijn makkelijk om schoon te maken!

10 / 10
Daphne 03 Januari 2021

Een prachtig terrarium, makkelijk in te richten en schoon te maken door de schuifdeuren.

6 / 10
Benjamins 25 December 2020

Ziet er leuk uit, maar let goed op bij de aankoop. Ik kwam er thuis pas achter dat het ventilatie rooster aan de onderkant heel scherp is, en dat hij los zit. Aangezien wij het terarium zelf geïnspecteerd hebben in de winkel was er geen mogelijkheid om te ruilen voor een goede. Zit nu met een nieuwe kooi die ik niet kan gebruiken. Inspecteert de kooi dus volledig, en niet alleen het glas...

10 / 10
Annet 01 September 2020

Super mooi en ruim Terrarium. Onze hamster heeft er mooi alle ruimte in.

10 / 10
Judith 04 Augustus 2020

Deurtjes schuiven prima. Makkelijk te reinigen. Door de 2 roosters goede doorluchting.

10 / 10
Yvonne 01 Augustus 2020

Helemaal top, heb meer contact met de hamster. Heel mooi afgewerkt

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »