Trixie Wilgenbrug 28 cm voor Knaagdieren
Wilgenbrug 28 cm voor Knaagdieren €3,99 €4,99

Wilgenbrug 28 cm voor Knaagdieren

€4,99 €3,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Elmato Wilgenbrug 28 cm voor knaagdieren

Wilgenbrug met dwerghamster voor hamsterscaping of gerbilscapingDeze natuurlijke Brug is gemaakt van natuurlijk, onbehandeld wilgenhout en is geschikt voor zowel de kleinere als de iets groteren knaagdieren. Deze natuurlijke Wilgen Brug is geschikt voor zowel de kleinere als de iets groteren knaagdieren. Voor de kleinere knagers kunt u het bruggetje omtoveren tot slaaphuis, tunnel of grot. De iets groteren knaagdieren zullen het bruggetje als trap of brug meer op prijs stellen.

 100% Natuurlijk
Voorkomt verveling
Speelplezier en leuke afwisseling voor in het verblijf
Extra knaagmateriaal
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Wat is een Wilgenbrug?

Een Wilgenbrug is een (buigzame) brug gemaakt van wilgenhoutjes. De houtjes zijn 100% natuurlijk en onbehandeld, dus ook veilig om lekker aan te knagen. De houtjes zijn door middel van dik ijzerdraad met elkaar verbonden. Het ijzerdraad is buigzaam waardoor de brug in allerlei vormen gebogen kan worden en dat is echt heel leuk voor de variatie!

Harsvrij en spijkervrij voor knaagdieren en konijnen

Hoe gebruik je de wilgenbrug voor kleine knaagdieren?

De Wilgenbrug is verkrijgbaar in verschillende maten. Afhankelijk van het knaagdier en het doel kan er een bijpassende maat uitgekozen worden. Voor kleine knaagdieren zoals: Muis, Dwerghamster, Hamster en Gerbil is de kleinste Wilgenbrug al bijzonder ruim. Deze kan voor kleine knaagdieren gebruikt worden als royaal slaaphuisje/verstopplek of als brug/opstapje naar een hoger of ander gelegen deel in het verblijf. 

Kan de brug gebruikt worden als muur om bodembedekking tegen te houden?

Ja, dat kan wel, maar wij raden aan om dan de bovenkant van de brug te bedekken met bijvoorbeeld mos. Zodat de dieren niet met hun pootje klem kunnen komen te zitten in de spleten van het mos. 

Hoe kan ik de Wilgenbrug gebruiken voor grotere knaagdieren?

Voor grotere knaagdieren zal de Wilgenbrug vooral als brug gebruikt worden en niet zo vaak als slaaphuisje. Toch vinden veel grotere knaagdieren het wel fijn om onder de Wilgenbrug te schuilen. De grootste konijnen weten zich zelfs onder de Wilgenbrug te proppen, wat soms een komisch gezicht kan zijn. Daarnaast geeft de Wilgenbrug de grotere knaagdieren ook de mogelijkheid om te knagen. Dit is prettig, omdat de dieren dan niet aan onderdelen van het verblijf gaan knagen en zo wordt ongewenst knaaggedrag voorkomen.

Is de wilgenbrug spijkervrij?

Ja de Wilgenbrug is geheel spijkervrij en bevat ook geen nietjes. Het enige wat in de brug verwerkt is, is het ijzerdraad. Het ijzerdraad is echter op een zeer veilige manier verwerkt waardoor de dieren er niet mee in aanraking komen.

Voor welke knaagdieren is de Wilgenbrug geschikt?

In principe is de Wilgenbrug geschikt voor alle knaagdieren en konijnen. Echter is het wel zo dat de doelstelling hier wel meespeelt, zo zal de kleinste Wilgenbrug bijvoorbeeld te klein zijn als schuilplek voor een konijn en zal de grootste te groot zijn als schuilplek voor een muis. Met betrekking tot het knagen mogen alle knaagdieren aan de brug knagen omdat wilg een veilige houtsoort is om aan te knagen voor de dieren.

harsvrij en spijker en nietjesvrij

Specificaties
Materiaal: Hout (Wilg)
Afmetingen (ca): 28 x 17 cm
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren
Bijzonderheden: *De maten van de brug kunnen variëren. Dit heeft te maken met de dikte van het hout dat gebruikt wordt.
Trixie Wilgenbrug 28 cm voor Knaagdieren
Reviews
9.5 / 10
(11)
10 / 10
Inge 08 Februari 2023

Min konijntjes hebben er erg veel plezier van.

  • + Ze kunnen erop en erin aan knagen super
  • - Geen

10 / 10
Corrianne 30 Maart 2022

Ideaal voor in de hamsterscape, staat stevig en is ook nog buigzaam.

10 / 10
Lisanne Tieman 28 December 2021

Lekker groot en stevig bruggetje. Ook nog buigbaar! Maar let natuurlijk wel op dat er geen gevaarlijke kiertjes in zitten waar je hamster in bekneld kan raken!

10 / 10
Jennifer 02 Juli 2020

Is altijd goed zo’n brug, pas er wel mee op dat als je hem als hekje wilt gebruiken dat de openingen niet groot genoeg zijn voor de pootjes om er in te blijven haken, als dit wel zo is even wat mos of diervriendelijk lijm er tussen doen! :)

10 / 10
Jennifer 02 Juli 2020

Is altijd goed zo’n brug, pas er wel mee op dat als je hem als hekje wilt gebruiken dat de openingen niet groot genoeg zijn voor de pootjes om er in te blijven haken, als dit wel zo is even wat mos of diervriendelijk lijm er tussen doen! :)

8 / 10
Maarten 01 Juli 2020

Goeie uitvinding. Ons konijn huppelt er vrolijk over en knaagt soms gezellig erop los

10 / 10
Marte 01 Juli 2020

Heel blij met dit product! Heel groot dus je kan er veel mee doen. Aanrader!

10 / 10
Anne 11 April 2019

Mijn ratjes vinden het leuk, en ik doe met 1 bruggetje ongeveer 3 maanden voordat het echt heel vies wordt. (Met 2 vrouwelijke ratjes)

6 / 10
Elsje de Visser 05 Augustus 2018

Geweldig veel leuke mogelijkheden maar pas op.als je het als hekje gebruikt. Lijm de openingetjes dan dicht met mos. Ik vond mijn hamstertje bungelend over het hekje bekneld met haar achterpootje tussen de paaltjes

10 / 10
Lente 13 Juni 2018

ratjes vinden het erg leuk en staat ook mooi in de kooi!

10 / 10
Ilja 01 Mei 2018

Mooi formaat. Ik gebruik ze meestal als afscheiding en om verdiepingen mee te maken. Ook gebruik ik het grootste formaat. Het kleinste formaat gebruik ik wel vaak als bruggetje met mos of ik gebruik 2 kleintjes als omheining van de zandbak.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »