Trixie Houten Wilgenbrug 55 cm
Houten Wilgenbrug 55 cm €3,99 €4,99

Houten Wilgenbrug 55 cm

€4,99 €3,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Houten Wilgenbrug 55 cm voor kleine knaagdieren

Deze wilgenbrug 55 cm is met name geschikt voor kleine knaagdieren. Voor de grotere knaagdieren heeft de brug eigenlijk geen functie. Dankzij de mooie lengte van ongeveer 55 cm kan je alle kanten op met de brug. Zo is de brug te gebruiken als brug, maar ook als ladder van het ene naar het andere deel van het verblijf of als ladder plus schuilplek. Je kunt het zo gek niet bedenken en het kan met een Wilgenbrug!

100% Natuurlijk onbehandeld wilgenbrug
Multifunctioneel en op verschillende manieren te gebruiken voor verschillende knaagdieren
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!
Helpt de nageltjes te slijten
 Met bevestigingshaakjes

Een "must have" item voor kleine knaagdieren. Hieronder leggen we graag even in het kort uit wat een wilgenbrug nou eigenlijk is en wat je er allemaal mee kunt.

Harsvrij en spijkervrij voor knaagdieren en konijnen

Wat is een wilgenbrug?

De wilgenbrug is gemaakt van wilgenhout en wat ons betreft niet weg te denken uit het knaagdierverblijf. De houtjes zijn 100% natuurlijk en onbehandeld, dus ook veilig om lekker aan te knagen. De houtjes zijn door middel van dik ijzerdraad met elkaar verbonden. Het ijzerdraad is buigzaam waardoor de brug in allerlei vormen gebogen kan worden en dat is echt heel leuk voor de variatie!

Hoe gebruik je de wilgenbrug voor kleine knaagdieren?

Het is een mooie lange brug die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Dankzij de bevestigingshaakjes aan beide kanten kan de brug twee onderdelen (plateaus) met elkaar verbinden en zo een echte brug creëren.

Omdat de brug zo lang is kan er bijvoorbeeld ook een soort slakkenhuis vorm van gemaakt worden. Leg er vervolgens een stuk mos op als dakje en de dieren hebben een heel knus huisje. 

Tip! Als je de brug niet gaat ophangen en je de haakjes niet nodig hebt, kun je ze eenvoudig uit de brug draaien.

Kan deze wilgenbrug gebruikt worden bij Hamsterscaping?

Ja absoluut! Het is een geweldig item om mee te hamsterscapen. De brug kan niet alleen gebruikt worden als brug maar ook als ophoging, schuilplaats, ladder naar een ander deel en ook als muurtje voor de bodembedekking. Bij gebruik als muurtje adviseren we wel de kiertjes dicht te maken met mos zodat er geen pootjes in vast kunnen komen te zitten.

houten wilgenbrug voor kleine knaagdieren zoals muis en hamster

Kan de brug gebruikt worden als muur om bodembedekking tegen te houden?

Ja, dat kan wel, maar wij raden aan om dan de bovenkant van de brug te bedekken met bijvoorbeeld mos. Zodat de dieren niet met hun pootje klem kunnen komen te zitten in de spleten van het mos. 

Hoe kan ik de wilgenbrug gebruiken voor grotere knaagdieren?

Voor grotere knaagdieren vinden wij de brug eigenlijk niet geschikt. Een uitzondering vormen de Ratten. Omdat de brug aan weerskanten haakjes heeft kun je deze brug heel leuk en vooral zeer stabiel ophangen in de rattenkooi. Het mooiste is dan om twee kanten van de kooi met elkaar te verbinden. De meeste rattenkooien hebben een diepte van maximaal 50/60 cm waardoor de brug van de ene naar de andere kant kan lopen en doordat deze vastzit met haakjes kunnen de ratjes er veilig overheen lopen.

Voor grotere knaagdieren dan ratten adviseren we een normale wilgenbrug te nemen.

Is de wilgenbrug spijkervrij?

Ja de wilgenbrug is geheel spijkervrij en bevat ook geen nietjes. Het enige wat in de brug verwerkt is, is het ijzerdraad. Het ijzerdraad is echter op een zeer veilige manier verwerkt waardoor de dieren er niet mee in aanraking komen.

Voor welke knaagdieren is de wilgenbrug geschikt?

Wij vinden de brug voornamelijk geschikt voor kleine knaagdieren zoals: Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Degoe en eventueel de Rat.

harsvrij en spijker en nietjesvrij

BewarenBewaren

Specificaties
Materiaal: Hout (Wilg)
Afmetingen (ca): 55 × 7 cm
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Degoe
Bijzonderheden: *De maten van de brug kunnen variëren. Dit heeft te maken met de dikte van het hout dat gebruikt wordt.
Trixie Houten Wilgenbrug 55 cm
Reviews
9.4 / 10
(17)
10 / 10
Aimée Lamers 21 Februari 2023

Het is echt een heel handige wilgenbrug! Heel handig als trappetje of leuk bij hamsterscapen

10 / 10
Marion Stevense 09 November 2022

Buigzaam, soepel

  • + Mooi afgewerkt.
  • - Beetje duur

8 / 10
marije 15 Augustus 2022

super fijn! de haakjes aan het einde moet je er wel afhalen! dat is er heel makkelijk af te draaien! tussen de takjes moet je wel wat mos doen! als je dat gedaan hebt is het helemaal veilig voor gebruik!

8 / 10
lenthe rutten 07 Juni 2022

leuk en makkelijk buigbaar, wel jammer dat er pinnetjes inzitten die je er eerst moet uitdraaien waardoor kleinen gaten ontstaan.

10 / 10
Corrianne 30 Maart 2022

Ideaal voor in mijn hamsterscape, makkelijk buigbaar.

8 / 10
Marcel 01 Augustus 2020

Misschien wat prijzig voor een stelletje takjes maar het is wel leuk en de hamsters maken er goed gebruik van. Keurig snelle levering.

10 / 10
Jennifer 02 Juli 2020

Altijd goed! 27cm kleiner dan verwacht maar is top!

10 / 10
brenda 06 September 2018

top, leuk en goed buigzaam

10 / 10
Elise 01 Juni 2018

Goed buigzaam, mooi natuurlijk materiaal! Ik heb de haakjes aan de uiteinden niet nodig, ze zijn er gemakkelijk uit te draaien.

6 / 10
Elsje 01 Mei 2018

Ik moet even terugkomen op mijn eerder geplaatste revieuw waarin ik zo enthousiast was over de buigzame bruggen en ladders....dit formaat gebruik ik als hekjes omdat mijn hamsterhok 3 verdiepingen heeft en een hamster geen diepte kan zien. Toen ik vanavond bij mn hamstertje ging kijken vond ik haar bungelend over t hekje met een van haar achterpootjes bekneld tussen n heel smal openingetje tussen de "paaltjes". Ik ben zo blij dat ik voor t slapengaan nog even bij haar ben gaan kijken anders had ze daar de hele nacht zo gehangen en had ze het misschien niet overleefd of had haar pootje wellicht geamputeerd moeten worden. Ik had op utube al n waarschuwing gezien dat dit vaker gebeurd maar mn hamstertje was nog nooit bekneld komen te zitten dus ik dacht eerlijk gezegd dat deze waarschuwing n beetje overdreven was...niet dus...ik ben nu bezig om de buigbare bruggen en ladders die ik als hekjes gebruik allemaal aan de uiteinden van de paaltjes te omwikkelen met henneptouw om de openingen dicht te krijgen zodat dit niet meer kan gebeuren. Dus mensen wees hier alert op.

10 / 10
Elsje 15 April 2018

Tja wat kan ik nog zeggen van deze geweldige uitvinding, behalve dat de ontwerper er van een prijs zou moeten krijgen voor dit meest veelzijdige hamsterspeelgoed ooit. Ik heb er minimaal 3 van elke verkrijgbare lengte en breedte. Ze zijn onmisbaar. Je kunt er scheidingswanden mee maken..decoratieve muurtjes...bruggen..tunnels..huisjes..of ze tot allerlei klim en klauterspeeltjes buigen..echt fantastisch!

10 / 10
Shanna 01 April 2018

Precies zoals verwacht, bijna ommisbaar in elk knaagdierverblijf. Gebruik deze bruggen al jaren.

10 / 10
jolanda 01 April 2018

Super handig en stevig. Ik had er gelijk 2 moeten bestellen.

10 / 10
Selma 12 Maart 2018

Wat een mooie buigzame brug. Onze dwerghamster is er heel erg blij mee.

10 / 10
Maartje L. 01 Februari 2018

Fijn en stevig, ook goed te gebruiken als muur voor een extra level

10 / 10
JMJ V. 01 Februari 2018

Leuk item om niveaus aan te brengen in de kooi. Spannend voor de hamster

10 / 10
Leonoor De Koning 15 Juni 2015

Wat ben ik hier blij mee zeg! wat een leuke brug leuk als extra muur in je kooi zodat je hamster verschillende kamers heeft inplaats van een grote openvlakte Heel fijn! binnenkort nog maar 1 bestellen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »