Verse BIO Vitamine Plant
Verse BIO Vitamine Plant €4,95

Verse BIO Vitamine Plant

€4,95
Op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden! Plantjes worden niet op zaterdag en voor feestdagen verzonden
Productomschrijving

Verse BIO Vitamine Plant voor knaagdieren & konijnen!

Seizoen Product: Enkel beschikbaar in het voorjaar en in de zomer

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersHet vitamineplantje, ook wel schildpadplant genoemd, is een lekkere en gezonde aanvulling op het dagelijks menu van uw knaagdier! Het plantje bevat vele belangrijke vitaminen en mineralen (o.a. calcium) die de gezondheid van uw knaagdier zal ondersteunen. Deze plant is dan ook uitermate geschikt als aankleding van het verblijf en vooral als bijvoer. Zoals de naam al doet vermoeden werd deze plant met name voor reptielen gebruik, maar is ook zeer geschikt voor knaagdieren & konijnen. Uw knagers zullen met veel plezier aan dit gezonde plantje knabbelen!

De Latijnse naam van Fiesta is Callisia Repens. De door ons gecultiveerde planten zijn absoluut vrij van bestrijdingsmiddelen. Fiesta is een geweldige aanvulling op het menu van uw dieren. Schildpadden, Leguanen, Baardagamen, maar ook Cavia's, Hamsters, Parkieten en Papegaaien kan je ermee verwennen. Mede door de hoge vochtinhoud, vitamines en mineralen is Fiësta een gezonde frisse snack. Deze lekkernij levert diverse celstoffen voor de vertering en darmflora.

WELKE PLANTENSOORT VOOR WIE?

Alle plantjes die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor knaagdieren. De planten hebben echter allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen. De tijm plant ruikt heerlijk fris en is goed voor de luchtwegen, de kamille plant werkt kalmerend en antibacterieel, de bloedzuring werkt bloedzuiverend en de melisse is een bron van vitamine en mineralen, maar geurt ook nog eens heerlijk naar citroen. Kortom alle plantjes hebben hun eigen bijzondere eigenschappen, kleuren en vormen.

Kattengras is heel bekend bij katten. Deze grassoort helpt de kat bij het verwijderen van haarballen, maar ook andere dieren zoals vogels en schilpadden hebben veel baat bij echte natuurlijke planten.

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

Het hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het ge-hamsterscaped verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien.

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbivoren (planten etende dieren) hebben een maag-darmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

Let op! De plantjes zijn bedoeld als consumptie voor de knaagdieren, niet als sierplanten voor in huis. Voor het in leven en mooi houden van de planten is enige plantenkennis vereist.

verse n atuurlijke knaagdier plantjes

Specificaties
Inhoud: Verse BIO Vitamine Plant
Geschikt voor: Knaagdieren
Bijzonderheden: -
Verse BIO Vitamine Plant
Reviews
6 / 10
Marianne 01 Juni 2020

Helaas is alweer dood. Of ik doe t totaal verkeerd met deze plantjes of ze gaan snel dood, hij kwam wel goed aan.

6 / 10
Renske 05 Oktober 2019

Mijn hamster vond het fantastisch! Omdat hij het wel erg snel opat, heb ik na 1 dag het plantje tijdelijk uit zijn verblijf gehaald. Toen zag ik dat het toch wel een zwakker plantje was, met wat schimmelige wortels.

10 / 10
JMJ Vis 21 Mei 2019

Mooie stevige plant. Mijn hamsters smullen er van.

10 / 10
[email protected] 23 April 2019

Hamster vind het heerlijk! Kan het plantje tegen z'n kooi aanzetten en dan knabbelt hij zelf de blaadjes eraf.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »