Knaagdier Kruidenier Verse BIO Vitamine Plant
Verse BIO Vitamine Plant €5,95 €6,95

Verse BIO Vitamine Plant

€6,95 €5,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden! Plantjes worden niet op zaterdag en voor feestdagen verzonden
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Verse Biologische Vitamine Plant voor knaagdieren & konijnen!

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersHet vitamineplantje, ook wel schildpadplant genoemd, is een lekkere en gezonde aanvulling op het dagelijks menu van uw knaagdier! Het plantje bevat vele belangrijke vitaminen en mineralen (o.a. calcium) die de gezondheid van uw knaagdier zal ondersteunen. Deze plant is dan ook uitermate geschikt als aankleding van het verblijf en vooral als bijvoer. Zoals de naam al doet vermoeden werd deze plant met name voor reptielen gebruik, maar is ook zeer geschikt voor knaagdieren & konijnen. Uw knagers zullen met veel plezier aan dit gezonde plantje knabbelen!

100% Biologisch
Speciaal gekweekt als voedselplant voor dieren
In de verse plant zijn alle voedingsstoffen goed behouden
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

De Latijnse naam van Fiesta is Callisia Repens. De door ons gecultiveerde planten zijn absoluut vrij van bestrijdingsmiddelen. Fiesta is een geweldige aanvulling op het menu van uw dieren. Schildpadden, Leguanen, Baardagamen, maar ook Cavia's, Hamsters, Parkieten en Papegaaien kan je ermee verwennen. Mede door de hoge vochtinhoud, vitamines en mineralen is Fiësta een gezonde frisse snack. Deze lekkernij levert diverse celstoffen voor de vertering en darmflora.

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

Het hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het hamsterscaping verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien. Water geven gaat het beste met een plantenspuit.

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbivoren (planten etende dieren) hebben een maagdarmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheid bevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

Gebruiksaanwijzing Plantjes

De plantjes zijn bedoeld als consumptie voor de knaagdieren, niet als sierplanten voor in huis. Voor het in leven en mooi houden van de planten is enige plantenkennis vereist.

De plantjes mogen gegeten worden door alle knaagdieren en konijnen.

Chinchilla's en Degoes bij voorkeur enkel in gedroogde vorm. Pluk de blaadjes van het plantje af, laat ze een dag drogen en geef vervolgens aan de Chinchilla of Degoe. Een uitzondering hierop is de Tijm plant, deze is van zichzelf vrij droog waardoor deze per klein takje gevoerd mag worden aan Chinchilla's en Degoes.

verse knaagdier plantjes voor hamster, cavia en konijn

Specificaties
Inhoud: Verse Biologische Vitamine Plant
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, vogel
Bijzonderheden: Plaats de plant op een zonnige plek. In de winter is een raam op het zuiden ideaal. Matig water geven: de kluit mag nooit helemaal uitdrogen! Temperaturen tussen +3 °C en 18 °C zijn optimaal, locaties warmer dan 25 °C moeten worden vermeden.
Knaagdier Kruidenier Verse BIO Vitamine Plant
Knaagdier pakketten
Plus Hamsterscaping Plantenhouder
Reviews
10 / 10
Cheyenne 08 April 2022

Eerst enkele takjes ervan gehaald om uit te testen of ze het lekker vond. Daarna heel de plant in haar verblijf. Ze is super enthousiast en kruipt door heel de plant om alle takjes er vanaf te knagen

8 / 10
Jolande 16 Maart 2022

Plantje kwam mooi aan, hamster ging er ook meteen aan knabbelen. Na 1 nacht was het plantje compleet gemolesteerd... hamster heeft er heerlijk in gewroet en gegraven. fijn voor hem maar voor in het vervolg een beetje prijzig voor 1 nacht. Er ligt ook een hoop losse aarde in het hok nu :)

6 / 10
Marianne 01 Juni 2020

Helaas is alweer dood. Of ik doe t totaal verkeerd met deze plantjes of ze gaan snel dood, hij kwam wel goed aan.

6 / 10
Renske 05 Oktober 2019

Mijn hamster vond het fantastisch! Omdat hij het wel erg snel opat, heb ik na 1 dag het plantje tijdelijk uit zijn verblijf gehaald. Toen zag ik dat het toch wel een zwakker plantje was, met wat schimmelige wortels.

10 / 10
JMJ Vis 21 Mei 2019

Mooie stevige plant. Mijn hamsters smullen er van.

10 / 10
[email protected] 23 April 2019

Hamster vind het heerlijk! Kan het plantje tegen z'n kooi aanzetten en dan knabbelt hij zelf de blaadjes eraf.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »