Trixie Kokosvezel Humus
Kokosvezel Humus €0,99 €1,19

Kokosvezel Humus

€1,19 €0,99
Op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Trixie Kokosvezel Humus voor Knaagdieren & Konijnen!

hamsterscaping en hamsterscape voor knaagdieren zoals muis, dwerghamster, hamster, en gerbilHamsterscaping
Deze bodembedekking is zeer geschikt om te scapen voor kleine knaagdieren, zoals Muizen, Dwerghamster, Hamsters en Gerbils. Het is een makkelijk en prettig graafbare bodembedekking waarin tunnels goed blijven staan.

De Kokosvezel-Humus is een mengeling van Kokosvezel en Humus. Deze natuurlijke bodembedekker is geschikt voor kleine knaagdieren en bevorderd het natuurlijke graaf gedrag van de dieren. De bodembedekker kan uitzetten tot het 7- tot 8-voudige van zichzelf, heeft een pH waarde tussen 5,0 en 6,0, is hitte behandeld daardoor schimmel- en kiemvrij en zonder toevoeging van meststoffen.

Kan uitzetten tot het 7- tot 8-voudige van zichzelf
PH waarde tussen 5,0 en 6,0
Hittebehandeld, daardoor schimmel- en kiemvri
Zonder toevoeging van meststoffen

Omdat de kokosvezel een luchtige bodembedekker is, is deze heel geschikt om in te graven. Vooral Gerbils zijn er dol op! Ze kunnen er prachtige tunnels in graven die ook nog eens blijven staan.

Gebruiksaanwijzing Trixie Kokosvezel Humus

Kokosvezel Humus als bodembedekking voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
De kokosvezel is ook geschikt als basis bodembedekking voor kleine knaagdieren. De humus benaderd de natuurlijke leefomgeving van de dieren, namelijk het graven en maken van tunnels in zanderige ondergronden. De uitdaging is echter de ventilatie in het verblijf.

Kokosvezel Humus als bodembedekking voor grotere knaagdieren (Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe)
Voor grotere knaagdieren is deze bodembedekking niet zo praktisch. De meeste grotere knaagdieren wonen in tralieverblijven waardoor de humus eenvoudig uit het verblijf geschopt kan worden. Konijnen zullen het graven echter wel op prijs stellen, zie volgend punt hieronder.

Kokosvezel Humus voor in de graafbak van konijnen
Ook voor konijnen is de kokosvezel humus erg leuk om in de graafbak te gebruiken in plaats van zand. Een keer iets anders aan de pootjes!

Kokosvezel Humus voor verse plantjes
Ook is de kokosvezel erg geschikt als ondergrond voor verse plantjes. Deze kunnen er goed in wortelen. Mocht u vaste knaagdier plantjes in het verblijf willen zetten dan is kokosvezel een goede ondergrond hiervoor. Bekijk hier al onze verse plantjes! Om de bodembedekking schimmelvrij te houden dient de ventilatie binnen het verblijf optimaal te zijn.

verse knaagdier plantjes

Specificaties
Materiaal: Kokosvezel, Turf
Liter: 2 Liter | 9 Liter | 60 Liter
Gewicht: ca. 3 - 10 kg
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Cavia, Konijn, Degoe
Bijzonderheden: -
Trixie Kokosvezel Humus
Reviews
9.1 / 10
(11)
10 / 10
Tamara 12 September 2021

Wow wat krijg je hier veel bodembedekking uit! Ik dacht koop maar meteen een pak van 60 liter maar dat is echt heel veel. Ik heb nu dus een mooie grote voorraad haha Ben er wel heel blij mee.Ik gebruik het voor onze Gerbils, ze kunnen er echt goed in graven

10 / 10
Daniela 18 April 2021

Dwerghamster is er heel blij mee en graaft er graag in. 9 liter bestelt en heb er maar 1/8 af gehaald en daarna een heel klein beetje water en daarna eraf gekrabd. Verstop er ook meelwormen in.

10 / 10
Ilse 24 Maart 2021

Super fijn spul en veel voor de prijs! Heel blij mij. :)

10 / 10
Sanne 11 September 2020

Superspul! Naast carefresh en cotton bodembedekking breng ik hier altijd een dikke laag van aan, omdat mijn dwerghamster het geweldig vind om hier in te graven. Ook ziet het er erg natuurlijk uit en is fijn voor mijn plantjes!

10 / 10
Jennifer 02 Juli 2020

De 9L besteld, ik heb het niet in water gedaan ik heb het zo eraf geschaaft, fijn voor een nieuw en extra textuur voor de hamster pootjes om op te lopen, is ook een leuke toevoeging voor een natuurlijke kooi.

10 / 10
melissa 14 Mei 2020

ik heb de 2l variant besteld om te kijken of mijn hamster het wat vond. nou ze vind het geweldig! ze loopt er lekker in de graven in tegenstelling tot de carefresh.

10 / 10
Imke 01 Mei 2020

Klonk in het begin een beetje vreemd om te gebruiken voor een hamster. Echter is ze er heel erg blij mee; ze kan erg goed graven, het voelt erg natuurlijk aan, omdat het op aarde lijkt en het gaat lang mee voor het aan vervanging toe is. Wij vinden het stukken beter en fijner voor onze hamster dan bijvoorbeeld van het (onnatuurlijke) strooisel of schaafsel.

6 / 10
Charlotte 01 April 2020

Geeft een mooie natuurlijke look! houd tunnels ook goed vast. Heeft alleen een aparte geur en het blijft vochtig aanvoelen zelfs na een paar dagen drogen. Ik zou het wel aanraden want mijn hamster vond het top!

10 / 10
Shaya 06 Oktober 2018

Op de verpakking staat dat je er 0,5 tot 0,8 liter water aan moet toevoegen. Dan verdubbeld het zich ongeveer 7 tot 8x. Het deed me denken aan de moestuintjes waar je aan het aarde ook water aan moet toevoegen.

8 / 10
Shaya 06 Oktober 2018

Ik dacht ook dat het een grote verpakking zou zijn

6 / 10
elsjedevisser 05 Augustus 2018

Ik moest lachen toen ik dit uit de doos haalde..een ieniemieniepakje...samengeperst tot n klein blokje...dom van me. Nu de grotere maar besteld want het is fijn spul. Ook samengeperst maar ik zet t met de open kant van de verpakking op een bakplaat gevuld met water..dat zuigt zich dan vol en dan kun je t makkelijk uit de verpakking brokkelen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »