Verse BIO Weegbree Plant
Verse BIO Weegbree Plant €4,95

Verse BIO Weegbree Plant

€4,95
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • Zaterdag besteld, maandag in huis!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Veilig en achteraf betalen
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Verse BIO Weegbree Plant voor knaagdieren & konijnen!

De Weegbree is een robuuste inheemse weideplant en een waardevol voedingssupplement voor knaagdieren, vogels, schildpadden en reptielen. De dieren waarderen de weegbree niet alleen vanwege het hoge watergehalte opgeslagen in de groene delen, maar de plant biedt ook rijker plantenvezels - die de spijsvertering bevorderen. Daarnaast biedt weegbree uw knaagdier veel calcium en vitamine A.

In de verse plant zijn alle voedingsstoffen goed behouden.

Bijna 200 soorten weegbree zijn bekend, maar natuurlijk zijn ze niet allemaal even goed geschikt als voedselplant voor huisdieren. In tegenstelling tot de wilde planten die langs de weg groeien, zijn de bij DRD Knaagdierwinkel verkrijgbare plantjes gegarandeerd onbezwaard.

Weegbree is zeer geschikt voor:

  • kleine knaagdieren zoals konijnen, cavia's, hamsters en muizen
  • Vogels
  • reptielen
  • schildpadden


Wist je dat?

Reeds in de oudheid, maar ook in Romeo en Julia van Shakespeare, werden de bladeren van de weegbree op wonden en ontstoken gebieden aangebracht. De oude artsen Galenos en Dioscurides tellen talloze toepassingen voor de weegbree in hun geschriften.

Allereerst een waardevolle tip: je knaagdier zal deze plant zeer waarschijnlijk heel erg leuk vinden en zal deze dan ook binnen de kortste keren kaal knabbelen. Als dat te snel gaat, snijd dan enkele blaadjes af en doe ze in de kooi, afhankelijk van de grootte en de trekvan het je knager.

De Weegbree is erg stevig: zelfs planten die volledig bevriezen zullen opnieuw groeien.
Ze houden de weegbree kan alleen buiten van april tot oktober, in de winter in de kamer op een heldere, zonnige plek. Het zuid-vensten is het meest geschikt.

Water overvloedig: de potbaal mag nooit volledig uitdrogen! Wanneer de bladeren verdorren, is het niet te laat - maar de hoogste tijd om water te krijgen.

Als u uw weegbree in de zomer koopt, kunnen ze buiten blijven groeien. Maar dan hebben de planten een korte wen periode nodig: zet ze de eerste paar dagen niet in de volle zon.

LET OP! Deze planten zijn speciaal gekweekt als voedingsplant. Gebruik alleen planten van Biologische afkomst voor uw knaagdieren. Alleen dan bent u verzekerd van een veilige voedingsbron voor uw dieren.

MEER VOEDING IN VERSE PLANTEN

Een groot voordeel van de plantjes is dat de vitamines en mineralen in tegenstelling tot de gedroogde plantjes beter behouden blijven. De verse planten zijn dus veel rijker aan voedingsstoffen dan de gedroogde planten en kruiden. Het is goed om te weten dat de plantjes bij ons in optimale condities staan en wij deze zeer bewust verzorgen zodat de plantjes ook rijk blijven. Ook is ons inkoopbeleid aangepast zodat we enkel verse plantjes in ons assortiment hebben. We stellen hoge eisen!

WELKE PLANTENSOORT VOOR WIE?

Alle plantjes die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor knaagdieren. De planten hebben echter allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen. De tijm plant ruikt heerlijk fris en is goed voor de luchtwegen, de kamille plant werkt kalmerend en antibacterieel, de bloedzuring werkt bloedzuiverend en de melisse is een bron van vitamine en mineralen, maar geurt ook nog eens heerlijk naar citroen. Kortom alle plantjes hebben hun eigen bijzondere eigenschappen, kleuren en vormen.

Kattengras is heel bekend bij katten. Deze grassoort helpt de kat bij het verwijderen van haarballen, maar ook andere dieren zoals vogels en schilpadden hebben veel baat bij echte natuurlijke planten.

DE PLANTJES IN HET VERBLIJF VAN JE KNAAGDIER

Qua toepassing verschilt het per knaagdier. De plantjes kunnen zowel in zijn geheel in het verblijf geplaatst worden, maar ook in stukjes aangeboden worden. In het laatste geval knip je stukjes van het blad af en geef je dat aan je knaagdieren. Als je het plantje in zijn geheel in het verblijf zet, zorg er dan voor dat er minimaal 3 cm van het plantje overblijft. Haal het plantje dan uit het verblijf om deze weer aan te laten groeien. De plant kan ook af en toe als tussendoortje in het verblijf geplaatst worden, bijvoorbeeld een kwartier per dag.

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

Het hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het ge-hamsterscaped verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien.

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbovoren (planten etende dieren) hebben een maag-darmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

verse n atuurlijke knaagdier plantjes

Specificaties
Inhoud: Verse Biologische Weegbree Plant | Bestel eenheid: 2 stuks
Geschikt voor: Knaagdieren, Hamster, Konijn, Cavia, Schildpad
Verse BIO Weegbree Plant
Reviews
10 / 10
(1)
10 / 10
Reinilde 01 Juni 2019

goed ontvangen en groeit mooi verder op ons terras

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »