Knaagdierwinkel® Verse BIO Melisse Plant
Verse BIO Melisse Plant €5,95 €6,95

Verse BIO Melisse Plant

€6,95 €5,95
Niet op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Binnenkort weer leverbaar
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Verse Biologische Melisse Plant voor knaagdieren & konijnen!

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersDe heerlijke geur van deze plant doet je bijna denken aan een citroen ijsje! De naam "melisse" is afgeleid van het Griekse woord voor de honingbij (Melitta). Omdat bijen zich aangetrokken voelen tot deze plant, werd citroen melisse vaak geplant voor bijenhuizen. De bijenkorven zelf werden ingewreven met het sap van de melisse plant, de antiseptische werking van de sap ging werk namelijk antibacterieel. Van citroenmelisse is bekend dat het een ontspannende invloed heeft.

100% Biologisch
Speciaal gekweekt als voedselplant voor dieren
In de verse plant zijn alle voedingsstoffen goed behouden
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Reeds in de oudheid werd de melisse gebruikt tegen een verscheidenheid aan ziekten, waaronder inwendig tegen verkoudheid, moeite met slapen en maag-, darm- of cardiovasculaire klachten, extern in spierspanning. Maar de plant staat vooral bekend om zijn positieve werking op de spijsvertering.

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

Het hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het hamsterscaping verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien. Water geven gaat het beste met een plantenspuit.

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbivoren (planten etende dieren) hebben een maagdarmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheid bevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

Gebruiksaanwijzing Plantjes

De plantjes zijn bedoeld als consumptie voor de knaagdieren, niet als sierplanten voor in huis. Voor het in leven en mooi houden van de planten is enige plantenkennis vereist.

De plantjes mogen gegeten worden door alle knaagdieren en konijnen.

Chinchilla's en Degoes bij voorkeur enkel in gedroogde vorm. Pluk de blaadjes van het plantje af, laat ze een dag drogen en geef vervolgens aan de Chinchilla of Degoe. Een uitzondering hierop is de Tijm plant, deze is van zichzelf vrij droog waardoor deze per klein takje gevoerd mag worden aan Chinchilla's en Degoes.

verse knaagdier plantjes voor hamster, cavia en konijn

Specificaties
Inhoud: Verse Biologische Melisse Plant
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, vogel
Bijzonderheden: Plaats de plant op een zonnige plek. In de winter is een raam op het zuiden ideaal. Matig water geven: de kluit mag nooit helemaal uitdrogen! Temperaturen tussen +3 °C en 18 °C zijn optimaal, locaties warmer dan 25 °C moeten worden vermeden.
Knaagdierwinkel® Verse BIO Melisse Plant
Knaagdier pakketten
Plus Hamsterscaping Plantenhouder
Reviews
10 / 10
Anouk 01 Oktober 2020

Leuk voor in het verblijf en het ruikt lekker.

8 / 10
Demi 01 Juni 2020

Mijn hamster vindt deze plant heel erg lekker! De plant werd ook netjes geleverd.

4 / 10
Suzanne 01 April 2020

Helaas eten mijn cavia's niet van deze plant. Dus voor mijn cavia's zal ik deze niet meer kopen.

10 / 10
Gaby 01 Oktober 2019

Super plantjes! Vers en staan hier op de keukentafel en doen het top! De knaagkes,vinden het ook heerlijk!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »