Verse BIO Melisse Plant
Verse BIO Melisse Plant €4,95

Verse BIO Melisse Plant

€4,95
Op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden! Plantjes worden niet op zaterdag en voor feestdagen verzonden
Productomschrijving

Verse BIO Melisse Plant voor knaagdieren & konijnen!

Seizoen Product: Enkel beschikbaar in het voorjaar en in de zomer

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersDe heerlijke geur van deze plant doet je bijna denken aan een citroen ijsje! De naam "melisse" is afgeleid van het Griekse woord voor de honingbij (Melitta). Omdat bijen zich aangetrokken voelen tot deze plant, werd citroen melisse vaak geplant voor bijenhuizen. De bijenkorven zelf werden ingewreven met het sap van de melisse plant, de antiseptische werking van de sap ging werk namelijk antibacterieel.

Van citroenmelisse is bekend dat het een ontspannende invloed heeft.

Bevorderd de spijsvertering en helpt bij krampen
Ontspannend werkt kalmerend op het hart
Brengt het zenuwstelsel in evenwicht
Anti-schimmel effect
Gaat zweren tegen
Ontstekingsremmend op de gewrichten
Bestrijd virussen en bacteriën

Reeds in de oudheid werd de melisse gebruikt tegen een verscheidenheid aan ziekten, waaronder inwendig tegen verkoudheid, moeite met slapen en maag-, darm- of cardiovasculaire klachten, extern in spierspanning. Maar de plant staat vooral bekend om zijn positieve werking op de spijsvertering.

Standplaats: volle zon / lichte schaduw
Grondsoort: vochtige, goed doorlatende gron
Bloeiperiode:juni-augustus
Andere kenmerken: aantrekkelijk voor bijen

WELKE PLANTENSOORT VOOR WIE?

Alle plantjes die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor knaagdieren. De planten hebben echter allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen. De tijm plant ruikt heerlijk fris en is goed voor de luchtwegen, de kamille plant werkt kalmerend en antibacterieel, de bloedzuring werkt bloedzuiverend en de melisse is een bron van vitamine en mineralen, maar geurt ook nog eens heerlijk naar citroen. Kortom alle plantjes hebben hun eigen bijzondere eigenschappen, kleuren en vormen.

Kattengras is heel bekend bij katten. Deze grassoort helpt de kat bij het verwijderen van haarballen, maar ook andere dieren zoals vogels en schilpadden hebben veel baat bij echte natuurlijke planten.

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

Het hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het ge-hamsterscaped verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien.

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbovoren (planten etende dieren) hebben een maag-darmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

Let op! De plantjes zijn bedoeld als consumptie voor de knaagdieren, niet als sierplanten voor in huis. Voor het in leven en mooi houden van de planten is enige plantenkennis vereist.

verse n atuurlijke knaagdier plantjes

Specificaties
Inhoud: Verse BIO Melisse Plant
Geschikt voor: Knaagdieren, Hamster, konijn, Cavia, Kat, Vogel, Schildpad
Bijzonderheden: -
Verse BIO Melisse Plant
Reviews
10 / 10
Anouk 01 Oktober 2020

Leuk voor in het verblijf en het ruikt lekker.

8 / 10
Demi 01 Juni 2020

Mijn hamster vindt deze plant heel erg lekker! De plant werd ook netjes geleverd.

4 / 10
Suzanne 01 April 2020

Helaas eten mijn cavia's niet van deze plant. Dus voor mijn cavia's zal ik deze niet meer kopen.

10 / 10
Gaby 01 Oktober 2019

Super plantjes! Vers en staan hier op de keukentafel en doen het top! De knaagkes,vinden het ook heerlijk!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »