Rodipet Houten Hazelnootbrug 63 cm
Houten Hazelnootbrug 63 cm €10,95

Houten Hazelnootbrug 63 cm

€10,95
Niet op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Leverbaar vanaf vrijdag
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Rodipet Houten Hazelnootbrug voor kleine knaagdieren!

Deze hazelnootbrug van Rodipet is met name geschikt voor kleine knaagdieren. Voor de grotere knaagdieren heeft de brug eigenlijk geen functie. Dankzij de mooie lengte van ongeveer 63 cm kan je alle kanten op met de brug. Zo is de brug te gebruiken als brug, maar ook als ladder van het ene naar het andere deel van het verblijf of als ladder plus schuilplek. Je kunt het zo gek niet bedenken en het kan met een hazelnootbrug!

100% Natuurlijk onbehandeld hazelnoothout
Multifunctioneel en op verschillende manieren te gebruiken voor verschillende knaagdieren
Helpt de tandjes te slijten
Helpt de nageltjes te slijten
 Met bevestigingshaakjes

Een "must have" item voor kleine knaagdieren. Hieronder leggen we graag even in het kort uit wat een hazelnootbrug nou eigenlijk is en wat je er allemaal mee kunt.

Wat is een hazelnootbrug?

De hazelnootbrug is eigenlijk een wilgenbrug, maar dan gemaakt van hazelnoothout en wat ons betreft niet weg te denken uit het knaagdierverblijf. De houtjes zijn 100% natuurlijk en onbehandeld, dus ook veilig om lekker aan te knagen. De houtjes zijn door middel van dik ijzerdraad met elkaar verbonden. Het ijzerdraad is buigzaam waardoor de brug in allerlei vormen gebogen kan worden en dat is echt heel leuk voor de variatie!

Hoe gebruik je de hazelnootbrug voor kleine knaagdieren?

hazelnootbrug voor hamstersHet is een mooie lange brug die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Dankzij de bevestigingshaakjes aan beide kanten kan de brug twee onderdelen (plateaus) met elkaar verbinden en zo een echte brug creëren.

Omdat de brug zo lang is kan er bijvoorbeeld ook een soort slakkenhuis vorm van gemaakt worden. Leg er vervolgens een stuk mos op als dakje en de dieren hebben een heel knus huisje. 

Tip! Als je de brug niet gaat ophangen en je de haakjes niet nodig hebt, kun je ze eenvoudig uit de brug draaien.

Kan deze brug gebruikt worden bij Hamsterscaping?

Ja absoluut! Het is een geweldig item om mee te scapen. De brug kan niet alleen gebruikt worden als brug maar ook als ophoging, schuilplaats, ladder naar een ander deel en ook als muurtje voor de bodembedekking. Bij gebruik als muurtje adviseren we wel de kiertjes dicht te maken met mos zodat er geen pootjes in vast kunnen komen te zitten.

Kan de brug gebruikt worden als muur om bodembedekking tegen te houden?

Ja, dat kan wel, maar wij raden aan om dan de bovenkant van de brug te bedekken met bijvoorbeeld mos. Zodat de dieren niet met hun pootje klem kunnen komen te zitten in de spleten van de houtjes. 

Hoe kan ik de hazelnootbrug gebruiken voor grotere knaagdieren?

Voor grotere knaagdieren vinden wij de brug eigenlijk niet geschikt. Een uitzondering vormen de Ratten. Omdat de brug aan weerskanten haakjes heeft kun je deze brug heel leuk en vooral zeer stabiel ophangen in de rattenkooi. Het mooiste is dan om twee kanten van de kooi met elkaar te verbinden. De meeste rattenkooien hebben een diepte van maximaal 50/60 cm waardoor de brug van de ene naar de andere kant kan lopen en doordat deze vastzit met haakjes kunnen de ratjes er veilig overheen lopen.

Voor grotere knaagdieren dan ratten adviseren we een normale wilgenbrug te nemen.

Is de hazelnootbrug spijkervrij?

Ja de hazelnootbrug is geheel spijkervrij en bevat ook geen nietjes. Het enige wat in de brug verwerkt is, is het ijzerdraad. Het ijzerdraad is echter op een zeer veilige manier verwerkt waardoor de dieren er niet mee in aanraking komen.

Voor welke knaagdieren is de hazelnootbrug geschikt?

Wij vinden de brug voornamelijk geschikt voor kleine knaagdieren zoals: Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Degoe en eventueel de Rat.

harsvrij en spijker en nietjesvrij

BewarenBewaren

Specificaties
Materiaal: Hazelnoothout
Afmetingen (ca): 7 × 63 cm
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Degoe
Bijzonderheden: *De maten van de brug kunnen variëren. Dit heeft te maken met de dikte van het hout dat gebruikt wordt.
Rodipet Houten Hazelnootbrug 63 cm
Reviews
10 / 10
Rian 17 Juni 2022

Super handig met haakjes zodat je m vast kan maken aan de tralies, en m door het hok naar beneden kan laten lopen, mijn hamster is er blij mee.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »