Supreme Badzand voor knaagdieren en Chinchilla's
Badzand voor knaagdieren en Chinchilla's €5,99 €6,99

Badzand voor knaagdieren en Chinchilla's

€6,99 €5,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Supreme Badzand voor knaagdieren!

Supreme Badzand is speciaal ontwikkeld voor kleine steppe- en woestijnbewoners. Er zijn twee soorten badzand verkrijgbaar van Supreme: Friends Farm en Selective. De Friends Farm is standaard badzand en de Selective is een premium uitvoering die ook geschikt is voor dieren met een gevoelige huid.

De bijzonder fijne korrel en fluweelachtige structuur verzorgt de vacht en bevrijdt deze van huidschilfers, vuil en vet. Ook voor de nagelverzorging is hoogwaardig badzand onmisbaar. De knaagdieren kunnen zo op een natuurlijke wijze de nageltjes slijten.

Het Selective zand is ook geschikt voor dieren met een gevoelige huid en heeft een optimale ronde korrel.

Supreme Badzand is essentieel voor sommige kleine dieren en leuk voor andere dieren, zoals hamsters of gerbils. Ons Bathing Sand is 100% natuurlijk zand en is volledig stof- en bacterievrij. Het is ook natuurlijk absorberend. Het wordt veelal gekozen door eigenaars van show chinchilla’s voor een ideale vachtconditie.

✔ 100% Natuurlijk Sepioliet
Hersluitbare verpakking
Voor een goede vachtconditie

Chinchilla’s hebben dagelijks een zandbad nodig. Plaats het zand in een hoge bak of kattenbak en laat uw chinchilla’s er in rollen. Ze zullen zich prima vermaken en het zand helpt om hun vacht gezond te houden door het verwijderen van overtollig olie.

Degoes hebben ook regelmatig een zandbad nodig om zo hun vacht vrij te houden van natuurlijk afgescheiden olie. Degoes hebben minimaal 2x per week een zandbad nodig.

LET OP! Chinchilla’s mogen niet in water baden, omdat hun vacht het water absorbeert en de vacht moeilijk opdroogt. Water in de vacht kan leiden tot onderkoeling, wat dodelijk kan zijn.

Wat is Sepioliet?

Sepioliet is een mineraal dat behoort tot de kleimineralen. Sepioliet wordt vaak gebruikt als badzand voor hamsters en andere knaagdieren omdat het de eigenschappen van hun natuurlijke leefomgeving nabootst. Sepioliet is namelijk een natuurlijk mineraal dat wordt gevormd door de afzetting van kleiachtig sediment. Het heeft een fijne, korrelige structuur die lijkt op de bodems waarin hamsters in het wild graven en tunnels maken. Dankzij de aanwezigheid van deze klei blijven de tunnels in het wild intact. 

Sepioliet wordt doorgaans gewonnen door middel van mijnbouwtechnieken, waarbij de sepiolietafzettingen uit de grond worden ontgonnen. Na de winning ondergaan deze sepiolietafzettingen een proces van verwerking en zuivering. Zo wordt sepioliet bijvoorbeeld ook gewonnen uit de woestijn in Syrië (oorspronkelijke leefgebied van de Syrische Hamster). Sepioliet wordt ook in Mongolië gewonnen. Mongolië heeft aanzienlijke sepiolietreserves en staat bekend om de aanwezigheid van hoogwaardige sepiolietafzettingen. Het mineraal wordt voornamelijk gewonnen in de zuidelijke regio's van Mongolië (oorspronkelijke leefgebied van de Mongoolse Gerbil)

Sepioliet heeft de eigenschap om vocht en vet op te nemen, waardoor het geschikt is als badzand voor knaagdieren. Het helpt om de vacht van het dier te reinigen en overtollige oliën te absorberen. Daarnaast kan sepioliet ook helpen bij het verminderen van geurtjes.

Gebruiksaanwijzing Supreme Badzand

Het Supreme Badzand dient beschikbaar te zijn in ruime zandbakken of in afgebakende gebieden in het verblijf. Dit moet wekelijks worden schoongemaakt met bijvoorbeeld een zeef. Het badzand is ook geschikt als toiletzand. Dit moet 2-3 keer per week worden vervangen.

gerbil zandbad in chinchillazand

Specificaties
Materiaal: Chinchillazand (Sepioliet)
Liter (ca): 1,5 Liter
Gewicht (ca): 1 kg
Geschikt voor: Knaagdieren, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Supreme Badzand voor knaagdieren en Chinchilla's
Reviews
9.9 / 10
(14)
10 / 10
Monique 10 Mei 2023

Heel fijn zand en goed voor de gevoelige huid. Mijn hamster krijgt van andere merken last maar van deze gelukkig niet. Zo kan hij toch lekker badderen

10 / 10
Virginie 15 Augustus 2022

I know bath sand. Unfortunately, my current hamsters don't understand what they have to do with the sand, they just walk on it for now.

10 / 10
Corrianne 09 Mei 2022

Erg fijn zand, absorbeert goed.

10 / 10
Anita 16 Januari 2021

Bevalt prima

10 / 10
Paula Roza 08 Januari 2021

Mijn 3 hamsters liggen er op de rug in te woelen. Volgens mij bevalt het ze wel goed ;-)

10 / 10
Noah 01 November 2020

Mijn hamster gebruikt het graag als toilet. Niet waarvoor ik het had gekocht maar toch zinvol voor een andere reden.

10 / 10
Lenalin 11 Oktober 2019

Perfect zand

10 / 10
Gini 03 Augustus 2019

Mijn syrische hamster vindt het fijn om erin te graven. Groot formaat dus kan ik het meerdere keren verversen.

10 / 10
Martijn 01 December 2018

Het is geweldig spul voor me Gerbils

10 / 10
Julie 01 December 2018

Je kan er lang mee

8 / 10
Leila 01 December 2018

Mijn dwerghamster vindt het leuk om in te rollen. Ook werkt het goed als toilet omdat het zand dan verhard waardoor je het gemakkelijk weg kunt gooien of zeefen. Geen vijf sterren, omdat ik het relatief duur vind voor hoeveel je krijgt.

10 / 10
E 02 November 2018

Onze hamsters maken graag gebruik van dit zand. Het doet goed dienst als 'badje' of als wc :)

10 / 10
Rachel 03 Maart 2018

Mijn dwerghamster geniet van haar zandbadjes.

10 / 10
Kitty 02 December 2015

Geweldig zand! lekker fijn. Mijn syrische hamster gebruikt het als toilet haha en hij graaft er graag in :)

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »