Trixie Kurktunnel M
Kurktunnel M €8,99 €11,99

Kurktunnel M

€11,99 €8,99
Op voorraad
 • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
 • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
 • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
 • Klantenservice from 09:00 to 18:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Kurktunnel M voor kleine knaagdieren!

Trixie Kurktunnels zijn natuurlijk en uniek. Elke kurktunnel heeft zijn eigen vorm en dat maakt ze zo mooi om te gebruiken voor bij het hamsterscapen bijvoorbeeld. De kurktunnel stimuleert natuurlijk gedrag bij kleine knaagdieren, omdat het een tunnelvorm heeft. Kleine knaagdieren zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters, Gerbils en Degoes leven in het wild ook in tunnels en holletjes, daarom voelen ze zich helemaal thuis rondom een kurktunnel!

Gemaakt van 100 % natuurlijk, onbehandelde kurkschors
Hoge kwaliteit kurk (gemaakt van een stuk kurkschors van de kurkeik)
Stimuleert natuurlijk gedrag
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Kurktunnels bieden niet alleen een verstopplekje, maar geven de dieren ook de mogelijkheid om een beetje te klimmen. Voor muisjes, gerbils en degoes is een kurktunnel absoluut geen uitdaging, omdat deze dieren goed kunnen klimmen, maar voor dwerghamsters is dat al een ander verhaal. Dwerghamsters zijn van nature slechte klimmers, maar wat zullen ze trots op zichzelf zijn als ze een kurktunnel trotseren!

Worden de nagels verzorgd door de kurktunnel M?

Dankzij de grillige vormen van de kurktunnel, worden inderdaad de nageltjes voorzichtig verzorgt als de dieren er overheen klauteren. De kurktunnel heeft echter geen slijtende eigenschappen, het is meer een kleine pedicure.

Hoe kan ik de kurktunnel M uitdagend opstellen?

Wij zijn van mening dat de kurktunnel ook gebruikt kan worden als een vorm van uitdaging voor de dieren. Dankzij de grillige vorm van de schors, kunnen in ieder geval Muisjes, Gerbils en Degoes er prima grip op krijgen. Plaats de tunnel voor deze dieren bijvoorbeeld een beetje schuin omhoog naar een hogere verdieping of gebruik de tunnel als een vorm van brug van het ene deel naar het andere. Doe dit echter niet bij Dwerghamsters/Hamsters, omdat deze dieren niet goed kunnen klimmen en geen diepte zien. Voor Hamsters kan de tunnel bijvoorbeeld ingegraven worden in de bodembedekking, zodat de dieren een tunnel hebben. 

Kun je snacks verstoppen in de schors van de kurktunnel M? 

Ja! Wij hebben uitgevonden dat de kurktunnel geweldig leuk gebruik kan worden als snack-verstop-plek. Plaats eenvoudig iets lekkers tussen de grillige kieren van de schors en laat de dieren ernaar zoeken en vervolgens proberen erbij te komen. Wat een geweldige bezigheid! Net als in het wild!

Is de kurktunnel M groot genoeg om doorheen te lopen?

De binnen diameter van deze kurktunnels ligt in het algemeen tussen de 8 en 10 cm, voor Muisjes, Dwerghamsters, Hamsters en Gerbils moet dat wel genoeg zijn, maar voor de forsere Degoes kan het krap worden. Echter kunnen de diameters van de kurktunnels zo verschillen dat er ook delen kunnen zijn die slechts een diameter hebben van ø 3 cm en daar kan helemaal niet doorheen gelopen worden.

kurk tunnel knaagdieren en hamsterscaping

De schors is niet in de fabriek gemaakt, maar is afkomstig van de kurkboom. De schors wordt verwijderd van de boom met al zijn natuurlijke elementen in takt, zoals mos, natuurlijke schimmels, worteltjes, takjes, blaadjes etc. Deze natuurlijke elementen kunt u eenvoudig van de schors afborstelen.

Specificaties
Materiaal: Kurk
Afmetingen (ca): c.a. 10 / 40 cm
Diameter (ca): ø 3 - 14 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil | Decoratie
Bijzonderheden: Omdat het een natuurproduct is kunnen afmetingen afwijken, de diameter is niet altijd geschikt om doorheen te lopen en kunnen delen anders zijn dan op de afbeelding te zien is.
Trixie Kurktunnel M
Reviews
9.5 / 10
(17)
10 / 10
Domenica 18 September 2023

Wat een prachtige verstopplek voor mijn hamster. De tunnel geeft een hele natuurlijke sfeer die mijn hamstertje meteen ging onderzoeken. Inmiddels is de tunnel de vaste slaapplaats geworden!

 • + Goede kwaliteit
 • + Groot
 • + Natuurlijke uitstraling
 • - Laat veel stof los

10 / 10
Leonie 18 Februari 2023

Super product! Goudhamsters zijn er gek op. Ze verstoppen zich in de tunnel, knagen eraan, klimmen er overheen en scherpen er hun nageltjes aan. Bovendien is het natuurlijk materiaal, dus heel geschikt voor hamsterscaping.

10 / 10
Una te Grotenhuis 14 Augustus 2022

Heel noot stuk wel jammer dat er geen drie gaten er in zitten zo als op het plaatje maar verder love it

 • + Mooi stuk
 • - Jammer dat er geen drie gaten er in zitten

8 / 10
Ditte 26 Juli 2022

Mooie kurktunnel. gaten groot genoeg voor een syrische hamster. Het geeft wel veel rommel, er brokkelen stukjes af aan de binnenkant. Was helaas niet heel goed verpakt, had wel in bubbeltjes plastic ingepakt mogen worden. Verder niks aan op te merken.

10 / 10
Rian 17 Juni 2022

Ik heb m in de winkel gekocht, dan kan je kiezen. Ik heb een stuk met een grote tunnel en 2 uit eindes waar mijn goudhamster ook doorheen kan. Echt een heel mooi product.

8 / 10
aaldert van rinsum 14 Mei 2022

Het is een degelijk produkt en het staat leuk in de hamsterkooi en de dwerghamster is er erg blij mee.

 • + prima verpakt.

10 / 10
Imke Tomsin 29 Maart 2022

Onze hamster is helemaal dol op de kurktunnel. Het geeft hem veel plaats om te schuilen. Wij kochten maatje M voor onze Russische dwerghamster, en dit vind ik een heel fijn formaat. Meer dan groot genoeg!

10 / 10
Gina van den Berg 04 Februari 2022

Wat een leuk natuurlijk product. Even spannend welke afmetingen ik zou krijgen maar mijn rusje kan hier prima doorheen lopen.

10 / 10
Daniela 12 Januari 2021

Super leuk voor in de kooi alleen er komen wel een paar dingetjes makkelijk van af. Ik raad het niet aan voor Syrische hamster daar is die te klein voor.

10 / 10
Joep 20 November 2020

Prima!!!

10 / 10
Karin 01 November 2020

lijkt wel een L, zo groot, zelf nog wat xtra gaten in geboord, hamster helemaal blij mee

10 / 10
S 27 September 2020

Mooie tunnel. Groot, maar afmetingen vielen bij deze gelukkig wel allemaal binnen wat aangegeven staat in de beschrijving. Drie openingen, allemaal groot genoeg voor een rusje om doorheen te kruipen. Erg leuk om (half) in te graven en zo een 'raam' te maken in de laag bodembedekking, zo blijft er ook ruimte over in de kooi voor andere spullen.

6 / 10
Linda 01 Mei 2019

Prima!!!

10 / 10
Veerle 01 Augustus 2018

Iets groter dan verwacht maar dat ligt aan mij haha. Verder prima kwaliteit, lekker ingraven in een dikke laag bodembedekking en mijn hamster is er dol op! Ik leg hem ook tegen de glazen rand van het terrarium, kan je hem lekker zien slapen :)

10 / 10
Elsje 13 April 2018

Prachtige kurktunnel gekregen..lengte van de tunnel klopte precies en de dikte was perfect..royaal genoeg voor mn dwerghamstertje, maar ook weer niet zo dik dat hij teveel ruimte in beslag zou nemen. (waar ik eerlijk gezegd wel een beetje bang voor was) Helemaal blij mee.

10 / 10
Meteoschoonebeek 23 Februari 2018

Mooie kurkbuis maar let op de maat deze is groot in omtrek heb deze zelf in gebruik in gerbil verblijf

10 / 10
Tiffany G. 03 Januari 2018

Groot genoeg voor m'n syrtje en mooi van uiterlijk

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »