Trixie Kurktunnel L
Kurktunnel L €15,99 €16,99

Kurktunnel L

€16,99 €15,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Kurktunnel L voor kleine knaagdieren!

Trixie Kurktunnel L is natuurlijk en uniek. Elke kurktunnel heeft zijn eigen vorm en dat maakt ze zo mooi om te gebruiken voor bij het hamsterscapen bijvoorbeeld. De kurktunnel stimuleert natuurlijk gedrag bij kleine knaagdieren, omdat het een tunnelvorm heeft. Kleine knaagdieren zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters, Gerbils en Degoes leven in het wild ook in tunnels en holletjes, daarom voelen ze zich helemaal thuis rondom een kurktunnel!

Gemaakt van 100 % natuurlijk, onbehandelde kurkschors
Hoge kwaliteit kurk (gemaakt van een stuk kurkschors van de kurkeik)
Stimuleert natuurlijk gedrag

Kurktunnels bieden niet alleen een verstopplekje, maar geven de dieren ook de mogelijkheid om een beetje te klimmen. Voor muisjes, gerbils en degoes is een kurktunnel absoluut geen uitdaging, omdat deze dieren goed kunnen klimmen, maar voor dwerghamsters is dat al een ander verhaal. Dwerghamsters zijn van nature slechte klimmers, maar wat zullen ze trots op zichzelf zijn als ze een kurktunnel trotseren!

Worden de nagels verzorgd door de kurktunnel?

Dankzij de grillige vormen van de kurktunnel, worden inderdaad de nageltjes voorzichtig verzorgt als de dieren er overheen klauteren. De kurktunnel heeft echter geen slijtende eigenschappen, het is meer een kleine pedicure.

Hoe kan ik de kurktunnel uitdagend opstellen?

Wij zijn van mening dat de kurktunnel ook gebruikt kan worden als een vorm van uitdaging voor de dieren. Dankzij de grillige vorm van de schors, kunnen in ieder geval Muisjes, Gerbils en Degoes er prima grip op krijgen. Plaats de tunnel voor deze dieren bijvoorbeeld een beetje schuin omhoog naar een hogere verdieping of gebruik de tunnel als een vorm van brug van het ene deel naar het andere. Doe dit echter niet bij Dwerghamsters/Hamsters, omdat deze dieren niet goed kunnen klimmen en geen diepte zien. Voor Hamsters kan de tunnel bijvoorbeeld ingegraven worden in de bodembedekking, zodat de dieren een tunnel hebben. 

Kun je snacks verstoppen in de schors van de kurktunnel? 

Ja! Wij hebben uitgevonden dat de kurktunnel geweldig leuk gebruik kan worden als snack-verstop-plek. Plaats eenvoudig iets lekkers tussen de grillige kieren van de schors en laat de dieren ernaar zoeken en vervolgens proberen erbij te komen. Wat een geweldige bezigheid! Net als in het wild!

Is de kurktunnel groot genoeg om doorheen te lopen?

De binnen diameter van deze kurktunnels ligt tussen de 10 en 19 cm. Voor Ratten en Degoes is dit een prima diameter, maar voor de iets forsere Cavia kan het een beetje krap worden. Ook kleine knaagdieren zoals: Muizen, Dwerghamsters, Hamsters, en Gerbils kunnen genieten van deze ruime kurktunnel.

kurk tunnel knaagdieren en hamsterscaping

De schors is niet in de fabriek gemaakt, maar is afkomstig van de kurkboom. De schors wordt verwijderd van de boom met al zijn natuurlijke elementen in takt, zoals mos, natuurlijke schimmels, worteltjes, takjes, blaadjes etc. Deze natuurlijke elementen kunt u eenvoudig van de schors afborstelen.

Specificaties
Materiaal: Kurk
Afmetingen (ca): 15 / 45 cm
Diameter (ca): tot c.a. ø 10 - 19 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil | Decoratie
Bijzonderheden: Omdat het een natuurproduct is kunnen afmetingen afwijken, de diameter is niet altijd geschikt om doorheen te lopen en kunnen delen anders zijn dan op de afbeelding te zien is
Trixie Kurktunnel L
Reviews
8 / 10
elsjedevisser 05 Augustus 2018

Geweldige accesoire voor n natuurlijk hamsterverblijf..begon na n poosje wel erg te ruiken omdat mn hamster er in plast..af en toe leg ik m een poosje in n sopje van afwasmiddel en azijn. Ook spuit ik m van binnen af en toe in met de spray die werkt met enzymen om de urine af te breken..werkt super..kun je vinden bij ..verzorging...

8 / 10
Rick 18 Juli 2018

De tunnel was wel heel groot, maar door hem in tweeën te breken paste het perfect in het verblijf van mn hamster

6 / 10
femke v. 03 Januari 2018

Het is een geweldige tunnel voor de ratjes, maar de tunnel is niet 55 cm lang. Hij is nog geen 30 cm lang, maar desondanks past hij mooi in de kooi.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »