Trixie Speeltuin Frida 47 cm
Speeltuin Frida 47 cm €16,99 €19,99

Speeltuin Frida 47 cm

€19,99 €16,99
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Speeltuin Frida voor knaagdieren!

Het Trixie Houten Huis en speeltuin Frida is een echt Hamsterscaping Huis. Rennen, springen, klimmen schuilen, het kan allemaal in deze mooie ruime knaagdier speeltuin. Omdat knaagdieren behoefte hebben aan afwisseling, uitdaging, maar ook aan schuilmogelijkheden en meerdere huisjes, is deze speeltuin ideaal en dekt alle natuurlijke behoeften van de kleine knaagdieren. 

100% onbehandeld en harsvrij natuurhout
Meerdere slaap en schuilmogelijkheden
Onderste huisjes hebben een open bodem

Een van de twee huisjes bestaat uit twee verdiepingen. De bovenverdieping kan worden bereikt door houten wilgenbrug trappetjes. De huisjes hebben een open onderkant en zijn beide eenvoudig los te koppelen.

Is de Frida geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! De Trixie Frida is zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Kleine knaagdieren zijn namelijk prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. Daarom is het ook zo leuk dat de Frida niet alleen meerdere huisjes en een brede tunnel heeft waarmee de huizen zijn verbonden, maar ook dat er op de begane grond meteen schuilplekjes zijn.

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje/plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Wat is het voordeel van het platte dak?

Het platte dakje van het Trixie Frida Huis heeft als voordeel dat het een stabiele plek is om bijvoorbeeld een klein voer of drinkbakje op te plaatsen, maar het is ook een mooi plekje om bijvoorbeeld een snackje neer te leggen.

harsvrij

Hoe kan ik het huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen de huisjes gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zullen ze schoon blijven, maar de dieren kunnen de huisjes ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als toilet, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Kan dit huisje gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan wel, maar wij raden, voor groepsdieren (Muis) altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Door de dieren minimaal één groot huis aan te bieden voldoen we aan deze belangrijke behoefte. 

Voor welke dieren is het Trixie Frida Huis geschikt?

Het Trixie Frida Huis is een vrij ruime speeltuin bestaande uit meerdere kleine huisjes en schuilplekken. Het is geschikt voor Muisjes en Dwerghamsters. De Frida is helaas te klein voor Syrische Hamsters (Goudhamsters) en Gerbils, voor deze dieren zijn de huizen op de begane grond in principe wel goed, maar het kleinste huisje bovenop is te klein deze dieren.

Mag dit huis op de bodembedekking geplaatst worden?

Ja dat mag zeker! Wij gaan er hierbij vanuit dat de bodembedekking een minimale laag van 20 cm heeft zodat de dieren zich niet onder het huis vast kunnen graven. Een dagelijkse controle hierop is belangrijk.

Bewaren

Specificaties
Materiaal: Hout
Afmetingen (ca): 47 × 22 × 15 cm
Diameter (ca): ø 4,5 x 7,5 cm | ⌀ 3,5 x 5 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster
Bijzonderheden: De producten zijn gemaakt uit naaldhoutsoorten zonder harskanalen. De door ons gebruikte houtsoorten produceren geen hars en worden langdurig gedroogd. De lijm die wij gebruiken is eveneens niet giftig voor dieren en bestaat uit een mengsel cellulose.
Trixie Speeltuin Frida 47 cm
Reviews
9.3 / 10
(11)
10 / 10
Sharifa 02 November 2022

Heel mooi Maar zelf in elkaar zetten

  • + Heel mooi groot mijn hamster houd er van
  • - Je moet um zelf in elkaar zetten

10 / 10
Anneke 07 Juli 2022

Erg leuk. Mijn muizen werden meteen hyper van dit spannende speelhuis. Beide huisjes staan met elkaar in verbinding. Dus een gang van het ene naar het andere huis.

  • + Niet duur
  • - Je moet nog wel zelf wat lijmen. De deuveltjes van het verbindingstuk tussen de twee huisjes

6 / 10
sterre 01 Oktober 2020

hij brak gelijk maar los kunnen ze ook

10 / 10
Diane 01 Juli 2019

Leuk speelhuisje, ook geschikt voor een grotere hamster!

10 / 10
Kelsey strijker 21 Januari 2019

Super leuk huisje de onderdelen passen inderdaad niet helemaal perfect maar het is niet heel erg en ik stoor mij er niet aan. Mijn gerbil vind het geweldig en past hier ook prima in.

6 / 10
Karlijn Schrouff 20 Juni 2018

Leuk huisje. Onderdelen sluiten wel niet geweldig aan. Moest de gaatjes voor de bruggentjes zelf vergroten en de buis tussen de huisjes past niet geweldig (ook te zien in de eerste foto). Ruw hout en duidelijk niet gezand aan de binnenkant. Verder wel prima formaat. Iets aan de kleine kant voor mijn syrische hamster maar hij is wel een fan van wat kleinere huisjes.

10 / 10
rosa l. 01 Februari 2018

Leuk ruim huisje!!

10 / 10
Rosa 03 Januari 2018

Heel leuk huisje! Er is genoeg te doen voor mijn dwerghamstertje! Ik weet niet of syrische hamsters door de gaatjes kunnen trouwens. Één opmerking heb ik wel maar dat is alleen voor mij een probleem geweest. Mijn hamstertje klom op het dakje waardoor het hoog genoeg was om uit de bak te springen. Voor de rest ziet het er gezellig uit en geeft het een leuke omgeving voor haar! Heel erg bedankt!

10 / 10
Lindy Ottens 28 September 2017

Vandaag voor het eerst in het hok van mijn hamstertje gezet, en mevrouw heeft hier meteen haar intrek genomen. Staat heel leuk in het hok en het hout voelt stevig aan. Super leuk als je aan hamsterscapen doet of weer eens wat anders wilt dan een standaard houten huisje. Door het formaat heb je wel een redelijk grote kooi nodig, toch wel minstens 70 cm lang. (Sowieso als je hamsters houd, minstens 70 * 40 cm voor een dwergje.) Op het platte huisje haar loopwiel gezet, en op het dak een wilgenbrug naar haar graaftoren. Dus je kan er heel creatief mee zijn!

10 / 10
Tim 05 Juni 2016

Leuk speel ding voor hamsters, die van mij vinden het heel leuk! Gaat ook lang mee en is goede kwaliteit.

10 / 10
Stephanie 05 Juni 2016

Heel leuk speltoestel voor mijn hamster. Op het plaatje ziet de Frida er al leuk uit maar als je m zo in het verblijf zet dan is het indrukwekkend, heel mooi en de hamsters hebben er veel plezier mee.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »