Knaagdier Kruidenier Gedroogde Komkommerschijfjes
Gedroogde Komkommerschijfjes €4,99 €5,99

Gedroogde Komkommerschijfjes

€5,99 €4,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
  • Klantenservice van 10:00 tot 18:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Knaagdier Kruidenier Gedroogde Komkommerschijfjes

Komkommer kan vers en gedroogd gegeven worden aan onze knaagdieren en konijnen. De verse komkommer is erg vochtig en kan hierdoor diarree veroorzaken bij dieren. De gedroogde komkommer bevat veel minder vocht en is hierdoor beter te voeren. De dieren kunnen uit de gedroogde komkommer alle voedingsstoffen halen zonder kans op diarree. De komkommer werkt ontstekingsremmend en ontgiftend voor het lichaam.6,5

Bewaren van kruiden

Het is belangrijk om kruiden op een donkere, droge en goed geventileerde plek te bewaren. Vocht is slecht voor de kwaliteit van kruiden. Als er vocht bij kruiden komt kunnen deze gaan schimmelen. Daarom worden onze kruiden nooit in plastic verpakt en enkel in papier.

! Kruiden mogen niet bewaard worden in plastic.

Fijn om te weten

Voor vers en ambachtelijk gedroogde kruiden van de hoogste kwaliteit bent u bij DRD Knaagdierwinkel® op het juiste adres! In onze kruidenwinkel vindt u verschillende soorten gedroogde kruiden, bladeren en bloemen.

Kruiden zijn een mooie toevoeging op het dagelijkse menu van uw knaagdier of konijn. Hoeveel kruiden u geeft hangt sterk af van het soort dier. Zo zullen Cavia's, Konijnen, Chinchilla's en Degoes zeer graag en veel kruiden eten.

De kruidenmengelingen van de Knaagdier Kruidenier® bevatten enkel de 1e klas kwaliteit Blaadjes, steeltjes en bloemen. Zorgvuldig verpakt in een speciale papieren (voedsel) verpakking. Direct vanuit de kruidenier, dus geen tussen leveranciers. Dit laatste garandeert een optimale versheid van de kruiden. Bij ons worden de kruiden in een speciale donkere ruimte bewaard.

Wij hebben bewust voor papier gekozen om niet alleen de versheid van de kruiden te ondersteunen maar ook dat van het milieu. Daarnaast schermt de papieren zak beter af voor licht en laat de kruiden ademen. Een verstikkende plastic zak komt de kwaliteit niet ten goede van de kruiden.

Plukplaats van de kruiden
De plukplaats van de kruiden is erg belangrijk. Kruiden mogen niet geplukt worden op een verontreinigde plek. Dus niet naast de weg, of rondom industriële gebieden. Onze kruiden worden allemaal in natuurgebieden geplukt.

Alleen de mooiste plant gaat mee
Alleen de mooiste plant mag geplukt worden. Planten met plekjes, beestjes of insecten worden niet geplukt. Een plant moet gezond en schoon zijn om in aanmerking te komen voor de knaagdieren.

Oogsten van kruiden

De weersomstandigheden spelen een grote rol tijdens het plukken van kruiden. Het weer moet droog zijn en bij voorkeur zonnig en windstil. Dat zijn de beste omstandigheden om kruiden te plukken. Het hangt af van de plant op welk tijdstip van de dag ze geplukt mogen worden. Onze kruidenier is hiervan op de hoogte en weet precies welk tijdstip hij moet kiezen voor welke plant. In de zomer moeten de planten in de ochtend geplukt worden (in verband met de warmte), voordat ze verwelken door de zon en de vluchtige stoffen vervliegen. Dus vroeg in de ochtend maar nadat de dauw verdampt. 

Het plukken van kruiden na een regenachtige dag mag ook niet. De kruiden zijn dan heel moeilijk te drogen en kunnen sneller schimmelen en rotten.

Om zoveel mogelijk werkzame stoffen te behouden is het van belang om de tijdstippen van de oogst in de gaten te houden. Dat doet onze kruidenier dan ook zeer nauwlettend.

Takken: Onze takken worden meestal in de winter afgezaagd, wanneer er geen blaadjes meer aan hangen en de voedingsstoffen goed behouden blijven binnen de tak.

Schors: Kan het beste geoogst worden in het begin van de lente. Net voor de bloeiperiode stroomt het sap namelijk rijkelijk door de twijgen en takken.

Bladeren: Deze kunnen het beste geplukt worden na het verschijnen van de knoppen in het begin van de bloeiperiode. Dit is de tijd waarin bladeren veel sappen bevatten. Te vroeg maakt de bladeren te nat en te laat plukken maakt ze arm aan werkzame stoffen.

Bloemen: Deze worden het beste in het begin van de bloeiperiode geplukt. Net voor het opengaan, maar nog voordat ze volledig opengaan. De timing moet perfect zijn! Onze rozen worden dan ook als knop geoogst.

Vruchten: Onze vruchten worden net voor de rijpheid geoogst. Dit is het perfecte moment.

Op een respectvolle manier oogsten

knaagdier kruidenWij vinden het belangrijk dat onze kruiden op een, voor de natuur, respectvolle manier worden geoogst. Dat wil zeggen dat de natuur niet vertrapt wordt, de dieren die binnen deze natuur leven geen last ondervinden en de oogstplaatsen niet uitgedund worden. Oogstplaatsen moeten tot rust kunnen komen. Ook houden we rekening met beschermde plantensoorten, deze mogen niet aangetast worden. 
Door de manier van zaaien en oogsten ondersteunen wij de vlinder en bijen populatie.

Drogen van kruiden

Een gedroogd kruid kan het hele jaar door gebruikt worden. Zodra alle vocht verdampt is, is er geen kans meer op schimmel en rotting. Dit is ook de reden waarom wij adviseren de kruiden niet in plastic te verpakken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er vocht bij het plastic in komen en zo voor schimmel en rotting zorgen. Bacteriën hebben vrij spel als de omgeving vochtig is. Een goed gedroogd kruid bevat normaal gesproken niet meer dan 10% vocht.

Voordat onze kruiden worden gedroogd worden deze schoongemaakt. Dat wil zeggen vrij gemaakt van aarde, grond, mos en overtollige plantendelen. Dit gebeurd direct na het oogsten van de plant. Vervolgens kan het droogproces beginnen.

De bloemen moeten in het donker gedroogd worden, terwijl wortels juist beter in de open lucht drogen. Zo heeft elk plantendeel zijn eigen voorkeur voor voor een droogproces. Daar houden wij rekening mee zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen.

kruiden voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 200 gram
Samenstelling: 100% natuurlijk gedroogde komkommerschijfjes
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren
Bijzonderheden: -
Knaagdier Kruidenier Gedroogde Komkommerschijfjes
Reviews
10 / 10
Bobo 10 Januari 2023

Ons konijntje is gek op de gedroogde komkommer schijfjes

  • - Het is te gauw op

10 / 10
Stien 02 Mei 2022

eerst wouden de nijntjes er niet naar kijken maar na het te proeven waren ze helemaal verkocht! goed product en super gezond grote aanrader!

10 / 10
Marlissa 29 Augustus 2021

Cavia’s zijn er dol op en het is veel beter als verse komkommer

10 / 10
Nicole [email protected] Manthey 15 Augustus 2021

Meine Meerschweinchen lieben diese getrockneten Gurkenscheiben sehr.

10 / 10
Tess 11 Oktober 2020

Mijn Russische dwerghamster is er dol op! Je krijg echt heel veel komkommertjes dus het is het zeker waard!

10 / 10
Ilse 01 Juni 2020

Mijn hamstertje is dol op de gedroogde komkommerschijfjes

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »