Verse BIO Kattengras Plant Fijn
Verse BIO Kattengras Plant Fijn €4,95

Verse BIO Kattengras Plant Fijn

€4,95
Op voorraad
  • Zaterdag besteld, maandag in huis!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Veilig en achteraf betalen
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Verse BIO Kattengras Plant Fijn voor knaagdieren & konijnen!

Dit heerlijke BIO-kattengras is fijner dan normaal kattengras en mag gegeten worden door konijnen, cavia’s, hamsters, schildpadden, reptielen, katten, siervogels. Het kattengras is een lekkere en gezonde aanvulling op het dagelijks menu van uw knaagdier!

Het fijne gras is precies goed voor kleine knaagdieren. Zelfs huisdiervogels, konijnen en schildpadden houden van de gezonde, zachte stelen en het frisse groen. Misschien is de variëteit de reden? Het gras is zeer veerkrachtig ondanks zijn zachte stelen en hersteld zich gemakkelijk. Neem de pot op tijd uit de kooi of het terrarium, voordat het gras volledig is opgegeten en geef de plant een herstelperiode. Na enige tijd zullen nieuwe bladeren opnieuw groeien.

Het zachte, licht verteerbare alternatief voor echt kattengras
Ondersteunt de spijsvertering en voorkomt verstoppingen en darm obstructie
Verbetert de vitaminetoevoer, vooral in de winter maakt het voor katten gemakkelijker om de onverteerbare haarballen te braken die het maagdarmkanaal binnendringen door hun vacht te reinigen

Gebruiksaanwijzing Kattengras

Plaats het plantje in het verblijf en laat je knaagdieren genieten van dit verse biologische plantje! Zodra de dieren voldoende van het plantje hebben gegeten kun je het plantje uit het verblijf verwijderen. Om het plantje zo lang mogelijk goed te houden is het verstandig om 3 cm over te laten. Dus als de dieren het plantje afgeknabbeld hebben tot ongeveer 3 cm dan het plantje uit het verblijf halen en een week tot of drie tot rust laten komen. Het plantje kan dan weer voldoende aangroeien en aansterken om dan weer in het verblijf geplaatst te worden voor de dieren.

LET OP! Deze planten zijn speciaal gekweekt als voedingsplant. Gebruik alleen planten van Biologische afkomst voor uw knaagdieren. Alleen dan bent u verzekerd van een veilige voedingsbron voor uw dieren.

De potbaal mag nooit volledig uitdrogen! Temperaturen tussen +3 ° C en 18 ° C zijn optimaal, locaties warmer dan 25 ° C moeten worden vermeden.

MEER VOEDING IN VERSE PLANTEN

Een groot voordeel van de plantjes is dat de vitamines en mineralen in tegenstelling tot de gedroogde plantjes beter behouden blijven. De verse planten zijn dus veel rijker aan voedingsstoffen dan de gedroogde planten en kruiden. Het is goed om te weten dat de plantjes bij ons in optimale condities staan en wij deze zeer bewust verzorgen zodat de plantjes ook rijk blijven. Ook is ons inkoopbeleid aangepast zodat we enkel verse plantjes in ons assortiment hebben. We stellen hoge eisen!

WELKE PLANTENSOORT VOOR WIE?

Alle plantjes die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor knaagdieren. De planten hebben echter allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen. De tijm plant ruikt heerlijk fris en is goed voor de luchtwegen, de kamille plant werkt kalmerend en antibacterieel, de bloedzuring werkt bloedzuiverend en de melisse is een bron van vitamine en mineralen, maar geurt ook nog eens heerlijk naar citroen. Kortom alle plantjes hebben hun eigen bijzondere eigenschappen, kleuren en vormen.

Kattengras is heel bekend bij katten. Deze grassoort helpt de kat bij het verwijderen van haarballen, maar ook andere dieren zoals vogels en schilpadden hebben veel baat bij echte natuurlijke planten.

DE PLANTJES IN HET VERBLIJF VAN JE KNAAGDIER

Qua toepassing verschilt het per knaagdier. De plantjes kunnen zowel in zijn geheel in het verblijf geplaatst worden, maar ook in stukjes aangeboden worden. In het laatste geval knip je stukjes van het blad af en geef je dat aan je knaagdieren. Als je het plantje in zijn geheel in het verblijf zet, zorg er dan voor dat er minimaal 3 cm van het plantje overblijft. Haal het plantje dan uit het verblijf om deze weer aan te laten groeien. De plant kan ook af en toe als tussendoortje in het verblijf geplaatst worden, bijvoorbeeld een kwartier per dag.

HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

Het hart van de hamsterscaper gaat gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het ge-hamsterscaped verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een "grond" achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien.

NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbovoren (planten etende dieren) hebben een maag-darmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

verse n atuurlijke knaagdier plantjes

Specificaties
Inhoud: Verse Biologische Fijne Kattengras Plant | Bestel eenheid: 2 stuks
Geschikt voor: Knaagdieren, Hamster, Konijn, Cavia, Kat, Vogel, Schildpad, Insecten
Verse BIO Kattengras Plant Fijn
Reviews
8 / 10
(1)
8 / 10
Beatriz 02 Juni 2019

Me ratjes zijn er dol op! De blaadjes worden opgegeten en het zand wordt omgewoeld, dat is de bedoeling!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »