Trixie Foerageer Snackbal Groen/Blauw 6 cm
Foerageer Snackbal Groen/Blauw 6 cm €3,99 €4,49

Foerageer Snackbal Groen/Blauw 6 cm

€4,49 €3,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
  • Klantenservice van 09:00 tot 18:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Foerageer Snackbal Groen/Blauw voor Knaagdieren, Konijnen en Fretten!

bodembedekking om in te spelen voor knaagdieren rattenUitdaging & Spelen
Dit artikel geeft de dieren uitdaging en speelplezier, daarnaast gaat het verveling tegen.

Kunststof Snackbal voor knaagdieren, konijnen en fretten. Geweldige bezigheid voor veel verschillende dieren. Heel veel uitdaging, verrijking en meteen beloning voor het harde werken! Door de snackbal te laten rollen, vallen de snacks er namelijk uit. Hierdoor worde de dieren direct beloond als ze hun best hebben gedaan.

Geeft uitdaging
Gaat verveling tegen en voorkomt probleemgedrag
 Traint de motorische vaardigheden 

De snackbal heeft een verstelbare opening, dat zorgt ervoor dat de hoeveelheid beloningssnoepjes te gedoseerd kan worden.

Voor welke knaagdieren is de Snackbal geschikt?

Deze leuke bal is geschikt voor de iets grotere knaagdieren zoals: Ratten, Cavia's, Konijnen, Chinchilla's en Degoes. , maar ook Fretten.

Hoe kan de Snackbal gebruikt worden?

In het wild moeten de dieren soms ook een beetje moeite doen om bij het lekkers te komen. Dankzij een snackbal wordt dit proces nagebootst. Door het plaatsen van kleine snackjes of voer in de bal moeten de dieren een beetje moeite doen om het eruit te krijgen.

Wat is het voordeel van een Snackbal?

De uitdaging zorgt ervoor dat de dieren zich minder snel gaan vervelen. Knaagdieren en konijnen die zich vervelen in hun verblijf kunnen probleemgedrag gaan vertonen, dankzij een speeltje zoals deze kan dit voorkomen worden. 

Gebruiksaanwijzing Trixie Snackbal

Vul de snackbal met een paar kleine snoepjes die er makkelijk uit kunnen rollen. Stel de opening iets ruimer in, zodat de snoepjes er de eerste keer makkelijk uitrollen. Laat de dieren de opening zien en laat ze eraan ruiken. Als ze het snoepje nog niet hebben geroken laat er dan eentje uitrollen zodat ze dat zien. Leg de bal vervolgens neer met de opening een beetje naar beneden en laat de dieren nu zelf proberen er een snoepje uit te krijgen.

Waarom is foerageer speelgoed goed voor knaagdieren en konijnen?

❤ Natuurlijk gedrag stimuleren: Foerageer speelgoed bootst het natuurlijke gedrag van knaagdieren en konijnen na, namelijk het zoeken naar voedsel in hun omgeving. Door hen uit te dagen om te zoeken en te graven naar hun voedsel, worden hun natuurlijke instincten gestimuleerd en blijven ze actief en tevreden.

❤ Fysieke activiteit: Foerageer speelgoed moedigt knaagdieren en konijnen aan om actief te zijn en te bewegen. Ze moeten rondlopen, graven, duwen en trekken om bij de beloningen te komen. Dit bevordert de lichaamsbeweging en helpt bij het behoud van een gezond gewicht en een goede fysieke conditie.

❤ Verrijking van de omgeving: Foerageer speelgoed voegt een element van uitdaging en variatie toe aan de leefomgeving van knaagdieren en konijnen. Het maakt hun dagelijks leven interessanter en voorkomt dat ze zich gaan vervelen in een eentonige omgeving. Dit kan leiden tot een betere algehele welzijn.

❤ Voorkomt overeten:  Foerageer speelgoed maakt het voedselproces langzamer en uitdagender. Hierdoor moeten knaagdieren en konijnen meer moeite doen om bij hun voedsel te komen, waardoor ze niet in één keer grote hoeveelheden kunnen opeten. Dit helpt overeten en gewichtsproblemen te voorkomen.

Kortom, foerageer speelgoed voor knaagdieren en konijnen biedt zowel fysieke als mentale stimulatie, helpt verveling te voorkomen en bevordert natuurlijk gedrag. Het is een geweldige manier om hun welzijn en levenskwaliteit te verbeteren.

Specificaties
Afmeting (ca): 6 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe | Fret
Bijzonderheden: Alleen onder toezicht aanbieden
Trixie Foerageer Snackbal Groen/Blauw 6 cm
Reviews
10 / 10
Anke 08 Februari 2021

Konijntjes spelen er graag mee. Heel makkelijk te vullen en de opening te regelen.

8 / 10
Joëlle 01 Oktober 2019

Leuke bal, goed formaat, handig in gebruik, alleen knagen mijn ratjes het gat steeds groter, hij blijft wel prima bruikbaar, met grotere snoepjes

10 / 10
Samantha 19 Oktober 2017

Ik heb deze bal laatst voor mijn konijnen gekocht. Samen met de mini drops :) Nou ik moet er nog eentje bij kopen want ze maken er gewoon ruzie om1 De konijnen zijn er echt lang mee bezig en het leuke is dat je het gaatje iets verder of dichter kan doen waardoor je kunt regelen hoe snel een snoepje eruit valt. Echt een aanrader!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »