Hugro Hennep Mat voor Knaagdieren & Konijnen!
Hennep Mat voor Knaagdieren & Konijnen! €4,95

Hennep Mat voor Knaagdieren & Konijnen!

€4,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Mini Hemp Soft Hennep Mat voor Knaagdieren, Konijnen, Fretten & Vogels!

Deze zachte hennep matten van Hugro zijn ideaal voor knaagdieren en konijnen! Deze natuurlijke matten zijn gemaakt van gecomprimeerde hennepvezels. Volledig natuurlijk dus! De matten zijn zeer hygiënisch en stofvrij en ze beschermen kleinere huisdieren tegen kou en tocht. Kleine knaagdieren zoals Muisjes, Dwerghamsters, Hamsters, Gerbils en Ratten plukken graag aan de hennepmat en bekleden met de vezels hun nestje. Voor grotere knaagdieren zoals Cavia's en Konijnen zijn de hennepmatten ideaal als te gebruiken als plasmatten, daarnaast zijn ze zacht voor de pootjes en beschermen de bodem dankzij de goede absorptie.

Absorbeert plasjes & geurtjes
100% Natuurlijke en volledig composteerbaar
✔ Reinigt de tanden als de dieren eraan knabbelen
✔ Activity toy
✔ Nestmateriaal

De Hugro Hennep Matten bestaat uit onbehandelde hennepvezels. Daardoor is het product hygiënisch en uitermate geschikt voor het bouwen van een nest, of als bodembedekking voor dierverblijven. Knaagdieren kunnen hun eigen nestmateriaal uit de mat plukken en zo zelf een nestje bouwen: een activiteit waar ze heel blij van worden. Voor de baasjes biedt de Hennep Mat ook veel voordelen: hij absorbeert geurtjes en vocht, is 100% composteerbaar, houdt het verblijf én dierentanden schoon en is vrij van ongedierte.

Gebruiksaanwijzing Hennep Mat

Als bodembedekking voor grotere knaagdieren (Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla)
De Hennep Mat is ideaal te gebruiken als bodembedekker voor grotere knaagdieren. Bij voorkeur als de dieren zindelijk zijn en hun behoefte zoveel mogelijk in het toilet doen. Voor dieren die helemaal niet zindelijk zijn en die heel veel op één plek plassen kan de Hennep Mat ook gebruikt worden in combinatie met de zindelijkheidsmat

Voor zindelijkheidstraining van grotere knaagdieren (Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla)
De Hennep Mat kan eventueel eenvoudig op maat geknipt worden en op de bodem gelegd worden. De dieren kunnen hierdoor ook zindelijk gemaakt worden. Plaats een toilet in de hoek en gooi alle keuteltjes in het toilet, na een poosje zullen de dieren zelf naar het toilet gaan om daar hun behoefte te doen in plaats van op de mat. De mat gaat vrij lang mee en houd urine en luchtjes goed vast. Zodra de mat verzadigd is en gaat ruiken dient deze vervangen te worden voor een nieuwe.

Als bodembedekking voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
Als bodembedekking is deze deken niet geschikt voor kleine knaagdieren, deze hebben een dikke laag graafbare bodembedekking nodig.

Als Snuffelmat voor knaagdieren en konijnen
De hennepmat is ook erg leuk te gebruiken als snuffelmat. Pak hiervoor enkele kleine snoepjes die je in de mat duwt en laat de dieren zoeken. Hierdoor wordt het natuurlijke gedrag van de dieren gestimuleerd, namelijk het foerageren (zoeken naar voedsel).

Als Nestmateriaal voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
De hennep mat is ook heel geschikt als nestmateriaal. Vooral hamsters kunnen hier erg leuk mee aan de slag gaan. Knip een stukje van de hennep mat af en leg deze in het verblijf. De hamsters zullen het snel meenemen naar hun nestje en helemaal verpluizen totdat er een nestje ontstaat. Erg leuk om te zien en ook nog eens extra bezigheid voor de dieren!

Tegen parasieten
De Hennep mat als natuurlijke afstoter van parasieten: Dieren die op een hennep mat worden gehouden, zijn beter beschermd tegen parasieten. De natuurlijke stoffen van de hennep verdrijven parasieten. 

Gebruik voor vogels
Voor vogels kan de hennepmat ideaal gebruikt worden als bodembedekker, maar vogels zullen ook graag plukjes hennep pakken als nestmateriaal.

hennep mat en plasmat voor konijnen en knaagdieren

Specificaties
Materiaal: Hennep
Afmetingen (ca): 25 x 40 cm | 40 x 100 cm | 50 x 120 cm
Diameter (ca): 10 mm | 15mm | 15mm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe | Fret | Vogel
Bijzonderheden: -
Hugro Hennep Mat voor Knaagdieren & Konijnen!
Reviews
8 / 10
Pieke Kammeraat 26 Oktober 2022

Geweldig. We zochten een andere optie voor de bodembedekking die we al hadden. Dit is perfect. De poepkorrels zijn er makkelijk uit te halen met een stofzuiger en hun nestje bestaat uit helemaal zelf uitgetrokken hennep. Meer activiteit voor hun aangezien we ze maar 2 keer per dag knuffelen. Wel jammer dat het snel gaat stinken maar dat kan ook aan onze mannelijke ratten liggen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »