Hugro

12
Sorteren op:

ALLIANTIE MET DE NATUUR - HUGRO, HET KNAAGKUNDEIGEN BEDRIJF

Stel je voor: Günter Leugers, een vogelliefhebber en kanariefokker, sjouwt zich een breuk met zwaar vogelzand in zijn volières. Maar daar komt de knaagheld Günter met een briljant idee! Hij ontdekt hennepstrooisel en voilà, een revolutie in de wereld van knaagdieren en vogels is geboren!

In een duistere garage begint het avontuur van HUGRO. Günter, vol enthousiasme en met een tikje genialiteit, zocht naar een lichter alternatief voor vogelzand. Hij stuitte op hennepstrooisel en wat bleek? Het was perfect voor volières! Met zijn fantastische vochtopname, netheid en thermische isolatie bespaarde Günter niet alleen zichzelf een hoop werk, maar ook het gedoe van het schoonmaken van de volières. Het strooisel is namelijk biologisch en kan dus makkelijk afgevoerd worden.

Van een knusse garageondernemer naar een heuse fabrikant! Het nieuws over het geweldige HUGRO-hennepstrooisel verspreidde zich als een lopend vuurtje onder vogelliefhebbers. In het begin werd het strooisel alleen in grote containers verkocht, maar Günter besloot zijn knagende klanten te helpen door het afval na zijn werk in kleinere containers te verpakken. Het succes was zo groot dat hij uiteindelijk het exclusieve distributierecht voor Duitsland verwierf. En raad eens? Binnenkort kwamen er ook kleinere HUGRO-verpakkingen op de markt voor eigenaren van knaagdieren. Zo knaagden ze zich een weg naar een hele nieuwe markt en groeide het bedrijf als een nooit eindigende knaagdroom!

Maar het blijft niet alleen bij hennepstrooisel. Het HUGRO-assortiment groeide gestaag dankzij ideeën van klanten, telers en partners, en natuurlijk de vakhandel. Naast verschillende soorten strooisel, vind je nu ook voer en knaagdierhuisinrichting in hun fantastische productportfolio. Bedrijfseigenaar Günter, als grote natuurliefhebber, hecht nog steeds enorm veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. En dat werpt zijn vruchten af! In 1990 won HUGRO zelfs de "European Pet Product Award" voor hun hennepstrooisel. In 2007 werden ze de trotse winnaar van de innovatiewedstrijd "Volière nest" met hun actieve strooisel, gemaakt van hennepkorrels.

Maar laten we vooral niet vergeten wie de echte werknemers zijn bij HUGRO - de dieren zelf! Een toegewijd onderzoeksteam bestaande uit cavia's, degoes, gerbils en talloze andere knaagdieren zorgt dagelijks voor producttests. Zonder de strenge beoordeling van deze kritische knagers, komt er geen enkel nieuw product van HUGRO op de markt. Want wie kan er beter oordelen over de knaagbaarheid en knusheid van hun assortiment dan de knaagexperts zelf?

HUGRO, het knaagkundeigen bedrijf, in perfecte harmonie met de natuur!

Hugro

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »