Beaphar Care Plus Timothy Hooi 1 kg
Care Plus Timothy Hooi 1 kg €5,99 €6,99

Care Plus Timothy Hooi 1 kg

€6,99 €5,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Beapha Care+ Timothy Hooi 1 kg

Timothy Hooi is een lekkere en gezonde hooisoort voor konijnen en knaagdieren. Het heeft een hoog ruwvezel gehalte wat goed is voor tanden en spijsvertering. Daarnaast heeft het een gunstige Calcium-Fosfor verhouding wat o.a. blaasproblemen voorkomt. Timothy Hooi is een lekkere en gezonde hooisoort voor konijnen en knaagdieren zoals cavia's chinchilla's en degoes. Timothy Hooi heeft een hoog ruwvezel gehalte wat goed is voor tanden en spijsvertering. Daarnaast heeft het een gunstige Calcium / Fosfor verhouding. Timothy Hooi past dan ook in een uitgebalanceerd dieet. De meeste hooisoorten zijn op basis van alfalfa en bevatten vrij veel Calcium. Qua samenstelling is Timothy hooi het meest geschikt voor konijnen en knaagdieren. Timothy hooi bevat een hoog vezelgehalte (32%) en een laag calciumgehalte (+/- 0 5%). Deze gunstige Calcium-Fosforverhouding voorkomt onder andere blaasproblemen bij cavia's en konijnen.

lekker en gezond
gunstig Calcium / Fosfor verhouding
hoog vezelgehalte (32%), laag calciumgehalte (+/- 0 5%)
voorkomt blaasproblemen

Eén van de hoofdbestanddelen van voer voor onder andere konijnen en cavia’s is hooi. De kwaliteit van het hooi is erg belangrijk, daarom heeft Beaphar Timothy Hooi:

Dit bevat alle voedingsstoffen die een knager nodig heeft
Deze hooisoort ruikt heerlijk fris
 Konijnen en knaagdieren smullen van dit kwalitatief hoogwaardige hooi
Timothy Hooi heeft een hoog ruwvezel gehalte, goed voor tanden en spijsvertering
 Daarnaast heeft het een gunstige Calcium / Fosfor verhouding
 Timothy Hooi past dan ook in een uitgebalanceerd dieet
 Timothy Hooi heeft een hoog ruwvezel gehalte, dit is goed voor tanden en spijsvertering
Door de gunstige Calcium/Fosfor verhouding past Timothy Hooi in een uitgebalanceerd dieet, het voorkomt onder andere blaasproblemen bij cavia’s

De meeste hooisoorten zijn op basis van alfalfa en bevatten vrij veel Calcium. Qua samenstelling is Timothy hooi het meest geschikt voor konijnen en knaagdieren.

Timothy hooi bevat een hoog vezelgehalte (32%) en een laag calciumgehalte (+/- 0,5%). Deze gunstige Calcium-Fosforverhouding voorkomt onder andere blaasproblemen bij cavia’s en konijnen.

Voedingsadvies Beapha Care+ Timothy Hooi 1 kg

Als richtlijn kunt u aanhouden: konijnen +/- twee handjes hooi per dag cavia's één handje en degoes en chinchilla's ongeveer een half handje per dag. Let er daarbij wel op dat er altijd onbeperkt hooi ter beschikking is als aanvulling op de dagelijkse voeding.

Doorgroeiende tanden van knaagdieren & konijnen

De tanden van knaagdieren en konijnen groeien altijd door. Door te knagen slijten de tanden. Door een afwijking of trauma kunnen tanden scheef groeien en dan doorgroeien tot in de kaak of wang. Dit is erg pijnlijk en soms kan een dier zelfs niet meer eten. Neem dan contact op met de dierenarts, deze kan de tanden op juiste lengte slijpen.

De kans op gebitsproblemen vermindert door voldoende  knaagmateriaal ter beschikking te stellen. Hooi eten is hiervoor heel erg belangrijk, er moet onbeperkt toegang zijn tot hooi. Voor een betere tandverzorging/ slijtage is de  keuze voor vezelrijk hooi verstandig. Het dier maakt dan meer kauwbewegingen en de tandslijtage wordt hierdoor bevorderd. Uiteraard biedt hooi ook diverse vitamines en minarelen.

Wist u dat dat de tanden gemiddeld per diersoort zoveel mm per dag groeien als in onderstaand overzicht:

Diersoort

Gemiddelde groei per dag in mm

Cavia

0,25-0.35 mm

Konijn

0.2-0,8 mm

Goudhamster

0.35-0.40 mm

Timothy hooi; extra gezond!

Het is dus noodzakelijk om dagelijks onbeperkt hooi ter beschikking te stellen aan konijnen en knaagdieren. Omdat sommige knagers blaasproblemen kunnen ontwikkelen bij het gebruik van de gangbare hooisoorten , is het gebruik van Timothy hooi aan te bevelen. De meeste hooisoorten zijn op basis van alfalfa en bevatten vrij veel calcium. Qua samenstelling is Timothy hooi het meest geschikt voor konijnen en knaagdieren. Timothy hooi bevat een hoog vezelgehalte (32%) en een laag calciumgehalte (+/- 0.5%). Deze gunstige calciumfosforverhouding voorkomt onder andere blaasproblemen bij cavia’s en konijnen.

Timothy hooi bevat alle voedingstoffen die een knager nodig heeft. Deze hooisoort ruikt heerlijk en konijnen en knaagdieren zijn dol op dit kwalitatief hoogwaardige hooi.

beaphar care+ timothy hooi konijn en knaagdier

Bewaren

Specificaties
Materiaal: Hooi
Liter (ca): -
Gewicht (ca): 1 kg
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: De kwaliteit van het hooi is afhankelijk van de oogst.
Beaphar Care Plus Timothy Hooi 1 kg
Reviews
9.7 / 10
(15)
10 / 10
Rose 10 Januari 2023

Beste hooi, zeker voor caafjes met blaasproblemen/blaasgruis. En lekker vers, ze vinden het heerlijk. Op tijd bezorgd.

10 / 10
Sandra 20 Juni 2022

Heerlijk vers zacht ruikend hooi en voedzaam

  • + Lkkr stevig hooi en makkelijk eruit te krijgen

10 / 10
joke vonk 06 Mei 2022

Super een heerlijke winkel, en hele goede producten, en wat heel fijn is, er is zoveel keus, ook een hele vlotte bezorging echt een geweldige winkel waar ik zal blijven bestellen ook veel keus in Hooi perfect is ook de Care + Timothy Hooi mijn Cavia,s vinden het geweldig.

  • + Het zijn alleen maar pluspunten Heerlijk Hooi en alles perfect.

10 / 10
Joke 04 Mei 2022

Wat een heerlijke winkel, alles heel vlot binnen, wat extra,s erbij klein zakje om te proberen en ook alles heel vlug bezorgd. Ik zal zeker alles bestellen bij de knaagdierwinkel, ben heel tevreden.

10 / 10
Jenna 01 April 2021

Beste hooi voor knaagdieren. Voorkomt blaasproblemen, ruikt lekker en heeft een gezonde samenstelling en balans qua calcium/fosfor.

10 / 10
Jenna 09 Februari 2021

Beste hooi voor mijn cavia's, beste keus als je blaasproblemen wilt voorkomen en ze vinden het erg lekker, veel lekkerder ook dan andere merken.

10 / 10
Kimberly 08 Oktober 2020

Zeer tevreden over dit product de nijntjes zijn er dol op

10 / 10
Nora 01 Augustus 2020

Timothyhooi is een must voor mijn knaagdieren. Deze versie ziet er altijd goed uit en wordt verkozen door mijn dieren boven gewoon hooi. Snel geleverd en betrouwbaar merk.

10 / 10
Yvonne 01 Mei 2020

Na heel wat hooi uitgeprobeerd te hebben, ben ik bij dit hooi terecht gekomen. Het eerste hooi wat mijn konijnen echt goed eten

8 / 10
F.T. 03 Januari 2019

Konijn vindt het lekker, het ziet er goed uit, het is wel in korte stukjes gesneden, dus ik meng het nu nog met ander hooi voor meer knabbelplezier

10 / 10
Arie 01 December 2018

Het was perfect geregeld

10 / 10
Monica V. 01 Februari 2018

Goede kwaliteit hooi, mijn konijnen eten het graag. Zeker een aanrader bij blaasproblematiek (blaaszand) vanwege het lage calciumgehalte.

8 / 10
Marije M. 01 Februari 2018

Mijn cavia's eten het graag. Het ziet er goed uit en ruikt lekker. Wel veel gruis onderin de zak.

10 / 10
Monica V. 28 Oktober 2017

Dit hooi gekocht omdat een van mijn konijnen op een calciumarmdieet moest. Ze smullen ervan!

10 / 10
klant 27 April 2014

Ik kocht dit hooi altijd bij de dierenwinkel, helaas was het uit het assortiment gehaald. We hebben toen een tijdje ander hooi geprobeerd, maar deze bevalt tot nu toe het beste.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »