Trixie Gezandstraalde Wijnrank XL
Gezandstraalde Wijnrank XL €22,95 €24,95

Gezandstraalde Wijnrank XL

€24,95 €22,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
  • Klantenservice van 09:00 tot 18:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Gezandstraalde Wijnrank XL voor Knaagdieren & Konijnen!

Voor een natuurlijke kooi met extra veel uitdaging is deze gedroogde en gezandstraalde wijnrank een mooie toevoeging. De knaagdieren kunnen er lekker overheen lopen en klimmen. Ook is deze mooie tak geschikt als opstap naar een plateau bijvoorbeeld. Met name de klimmers onder de knaagdieren, zoals Muizen, Chinese Dwerghamsters, Gerbils, Degoe's en Ratten zullen veel plezier beleven aan deze natuurlijke tak.

Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

De wijnrank kan gebruikt worden in een scape om het landschap in het verblijf te vormen en hoogte te geven. De wijnranken kunnen ook helpen bij het slijten van de tanden. Als de dieren knaagbehoefte hebben kunnen ze aan de dikke wijnrank knagen om zo hun tandjes te slijten en zullen ze niet aan andere onderdelen van het verblijf gaan knagen.

De wijnrank vervult daarom meerderen functies:

De wijnrank geeft speelplezier voor knaagdieren die er overheen kunnen klimmen
De wijnrank geeft knaagplezier voor als de dieren knaagbehoefte hebben
De wijnrank heeft een decoratieve functie en geeft hoogte aan de inrichting

De kronkelende vormen van wijnranken bieden niet alleen knaagplezier, maar kunnen ook dienen als visuele stimulans voor nieuwsgierige knaagdieren. Ze kunnen de wijnranken gebruiken om te verkennen en te spelen.

Is de wijnrank geschikt voor Hamsterscaping!

Ja, absoluut! Wij zijn van mening dat de wijnrank niet mag ontbreken bij Hamsterscaping! Binnen het hamsterscapen is het belangrijk om het verblijf enerzijds natuurlijk in te richten, maar anderzijds moeten er ook verstop -en schuilmogelijkheden gemaakt worden voor de dieren. De takken hebben niet alleen een mooie natuurlijke uitstraling, maar ze zorgen ook voor extra schuil en verstopplekken voor kleine knaagdieren. 

Voor de klimmers kunnen de wijnranken iets uitdagender worden geplaatst, bijvoorbeeld voor Muizen, Chinese Dwerghamsters en Ratten kunnen de takken iets meer rechtop geplaatst worden en tegen de tralies aan laten leunen. De dieren kunnen op die manier over de tak naar een hoger deel in het verblijf klimmen. De grotere wijnranken kunnen mooi in elkaar geplaatst worden waardoor er een prachtige wirwar van takken ontstaat, waarde dieren doorheen en overheen kunnen lopen. Het is echter wel altijd heel belangrijk om de takken op een dusdanige manier te plaatsen dat deze niet kunnen verschuiven of omvallen.

hamsterscaping wijnrank

Is de wijnrank geschikt als knaagmateriaal?

De wijnrank is zeker geschikt als knaagmateriaal voor knaagdieren en konijnen. Als de dieren knaagbehoefte hebben en er is niets anders om aan te knagen dan is het hout van de wijnrank zeer geschikt.

  1. Smaak: Wijnranken hebben vaak een subtiele houtsmaak die knaagdieren en konijnen wel kunnen waarderen. De natuurlijke smaak kan hun interesse wekken en hen aanmoedigen om aan het knaaghout te knabbelen.

  2. Duurzaamheid: Wijnranken kunnen behoorlijk duurzaam zijn en bieden langdurig knaagplezier. Ze zijn stevig genoeg om aan de knaagbehoefte van de meest heftige knaagdieren te voldoen.

  3. Variatie in Dikte: Wijnranken variëren in dikte, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten knaagdieren en konijnen. Dikkere delen bieden meer weerstand voor dieren die van een stevige knaagervaring houden.

  4. Natuurlijke Afkomst: Wijnranken zijn afkomstig van druivenplanten en zijn daarom natuurlijk en onbehandeld.

  5. Tandverzorging: Het knagen aan wijnranken kan bijdragen aan de natuurlijke slijtage van de tanden van knaagdieren en konijnen. Dit helpt tandproblemen te voorkomen en bevordert een goede mondgezondheid.

Sommige knaagdieren knagen heel actief aan hout en andere helemaal niet. Het is enerzijds een kwestie van smaak, maar anderzijds een kwestie van behoefte. Als een knaagdier geen knaagbehoefte heeft omdat de tanden goed op lengte blijven door het voer, hooi of andere knabbels, dan zal hij minder aan hout gaan knagen. Het is wel goed om altijd natuurlijk knaagmateriaal aan te bieden zodat de dieren altijd kunnen knagen als ze knaagbehoefte hebben.

Knaaghout wordt door knaagdieren gebruikt om hun tanden te slijten. Omdat de tanden van knaagdieren altijd doorgroeien moeten deze regelmatig wat te knagen hebben zodat ze niet te lang worden en scheef gaan groeien.

Is de wijnrank schoongemaakt?

De wijnranken zijn afkomstig van de druivenboom, ze zijn gedroogd en gezandstraald. Het zandstalen zorgt ervoor dat de grillige schors wat meer geëffend wordt en dat de tak schoon is. Het kaartje van de wijnrank is met nietjes in de tak bevestigd, deze nietjes kunnen het beste verwijderd worden of in het hout geslagen worden met een hamer.

De wijnrank is gedroogd en gezandstraald. Het kaartje van de wijnrank is met nietjes in de tak bevestigd, deze nietjes kunnen het beste verwijderd worden of in het hout geslagen worden met een hamer.

Natuurlijke inrichting knaagdier duitse stijl

Bewaren

Specificaties
Materiaal: Hout
Afmetingen (ca): 55-80 cm* | * De Wijnrank takken zijn een natuurlijk product, daarom kunnen de afmetingen afwijken * De Wijnrank takken zijn een natuurlijk product, daarom kunnen deze afwijken van de getoonde afbeelding
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: De takken zijn een natuurlijk product, daarom kunnen de afmetingen afwijken * De Wijnrank takken zijn een natuurlijk product, daarom kunnen deze afwijken van de getoonde afbeelding.
Trixie Gezandstraalde Wijnrank XL
Reviews
6 / 10
Chiel van der Werf 06 April 2024

Op zich blij met de wijnrank, maar qua formaat had hij beter verkocht kunnen worden als een L, niet als een XL. Hij voldoet echt niet aan de omschrijving op de website. Helaas.

6 / 10
Helga 18 November 2021

Deze rank bestellen is een beetje hetzelfde idee als een loterij ticket kopen. Soms win je, soms verlies je. De eerste XL rank die ik bestelde was geweldig, een mooie grote rank en lijkt best veel op de rank in de foto's. De tweede XL die ik bestelde was super klein en heel dun, helaas kan ik geen foto's toevoegen, maar het is echt een ielig takje, niet te vergelijken met wat je ziet op de foto's. Helaas kan ik niks met de tweede 'rank'. Misschien koop ik later nog een 3de ticket :)

10 / 10
Janny 04 Augustus 2021

XL wijnrank besteld was binnen 1 dag binnen en een mooie stevige rank.

10 / 10
lindsay 01 Juli 2019

ik heb een kooi van 1m 60 en daar staat het heel mooi in was alleen wat te hoog dus een stuk afgezaagd en deze op de andere stuk hout gelegd ben erg blij en het geeft een heel natuurlijke aanblik

10 / 10
Rob 01 Maart 2019

Zeer mooie en vooral grote Wijnrank die uitermate geschikt is voor de grotere bakken vanaf 80cm. In een kleinere bak is de wijnrank onbruikbaar door zijn flinke afmeting. Onze hamster loopt er in elk geval heel vaak en heeft er zelfs zijn nieuwe "hangplek" van gemaakt!

10 / 10
selina 20 September 2018

Mooi voor in een natuurlijk verblijf. Erg mooie wijnrank

10 / 10
judith p. 28 Oktober 2017

De dieren vinden het een erg fijne tak waar ze op spelen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »