Hamsterhuis & Badhuis Zandbak Hopper Grijs 11 cm
Hamsterhuis & Badhuis Zandbak Hopper Grijs 11 cm €14,95 €19,95

Hamsterhuis & Badhuis Zandbak Hopper Grijs 11 cm

€19,95 €14,95
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Hamsterhuis & Badhuis Hopper Grijs 11 cm

koel voor knaagdieren tijdens warme dagenHet Hopper Huisje is ideaal om als zandbak te gebruiken, maar in de zomer is het ook een heel fijn slaaphuisje dat verkoeling biedt. Het huisje is gemaakt van keramiek waardoor het ook nog eens eenvoudig schoon te maken is.

Te gebruiken als badhuis
Koel in de zomer

Gebruik als zandbakje

Als u het huisje zou willen gebruiken als zandbakje, plaats dan een klein laagje zand in het huisje. Chinchillazand is geschikt om te gebruiken als badzand voor knaagdieren. Door de dichte vorm van het huisje wordt er minder zand gemorst.

Keramiek is koel in de zomer en warm in de winter!

Gek genoeg is keramiek in de winter weer juist lekker warm als de dieren er hun nestje in maken. Dat komt door de zeer goede isolerende werking van keramiek. Niet voor niets worden tegenwoordig ook huizen gebouwd met keramiek stenen vanwege hun superieure isolatie in zowel winter als zomer.

Kunnen knaagdieren goed tegen warmte?

Knaagdieren hebben slechts een lage hittetolerantie. In de natuur trekken de dieren zich terug in het verkoelende, ondergrondse hol als het warm is - dit effect kun je nabootsen met een koelhuis. In de zomer biedt een koelhuis een aangename verkoeling.

Zijn de openingen groot genoeg voor de wangzakken?

Ja hoor, zeker! De openingen zijn groot genoeg voor dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster) om met volle wangzakken door de opening te lopen. Het is zeer belangrijk dat de openingen van een huis groot genoeg zijn. Als de ingangen van een hamsterhuis te klein zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Wat is keramiek?

Keramiek is geglazuurde aardewerk. Het verschil tussen terracotta en keramiek is dat keramiek geglazuurd is en terracotta is niet geglazuurd. Door de glazuurlaag is keramiek: sterk, waterbestendig, isolerend en eenvoudig te reinigen. Het grootste voordeel voor ons is dat urine niet kan intrekken in het materiaal. Eventuele plasjes kunnen zo afgenomen worden, omdat deze in intrekken.

Specificaties
Afmetingen (ca): 11 x 11 x 15 cm
Openingen (ca): Ø 5 cm
Materiaal: Keramiek (Geglazuurd)
Open Bodem: Nee
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Gerbil
Bijzonderheden: *De keramiek kan oneffenheden vertonen.
Hamsterhuis & Badhuis Zandbak Hopper Grijs 11 cm
Reviews
10 / 10
Taylor 12 Juli 2021

Hier past makelijk een Russische dwerghamsters in! Maar geen syrische haha

10 / 10
Sophie 04 Mei 2021

Super schattig koel huisje! Echt een aanrader voor in het verblijf.

10 / 10
Judy 01 Januari 2021

Lief, mooi, compact huisje. Ideaal voor als het erg warm is.

10 / 10
Chantal 02 April 2020

Ik vind het vooral heel schattig maar ons hamstertje badderd er heerlijk in dus wij vinden het een succes zijn zeer tevreden

8 / 10
Fraukje 02 Maart 2020

Helemaal top. Hamster is er blij mee.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »