Puik Original Chinchilla Badzand 1,9 kg
Original Chinchilla Badzand 1,9 kg €5,95 €6,95

Original Chinchilla Badzand 1,9 kg

€6,95 €5,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Puik Original Chinchilla Badzand voor Knaagdieren!

Puik Badzand is speciaal ontwikkeld voor kleine steppe- en woestijnbewoners. De bijzonder fijne korrel en fluweelachtige structuur verzorgt de vacht en bevrijdt deze van huidschilfers, vuil en vet. Ook voor de nagelverzorging is hoogwaardig badzand onmisbaar. De knaagdieren kunnen zo op een natuurlijke wijze de nageltjes slijten.

Chinchilla's zijn erg zindelijke dieren, die zelf hun vacht verzorgen. Plaats daarom elke avond een bakje van ongeveer 20cm lang en 15cm hoog met een laag badzand van 2cm in de kooi en laat dit een half uur staan. Uw Chinchilla wast zich, door in het zand te draaien en houdt daardoor zijn vacht zacht en luchtig. De bus is voorzien van een strooidop voor optimaal gebruiksgemak. Puik badzand is geschikt voor chinchilla’s, degu’s, hamsters en gerbils.

Hersluitbare koker
Voor een goede vachtconditie

Chinchilla’s hebben dagelijks een zandbad nodig. Plaats het zand in een hoge bak of kattenbak en laat uw chinchilla’s er in rollen. Ze zullen zich prima vermaken en het zand helpt om hun vacht gezond te houden door het verwijderen van overtollig olie.

Degoes hebben ook regelmatig een zandbad nodig om zo hun vacht vrij te houden van natuurlijk afgescheiden olie. Degoes hebben minimaal 2 x per week een zandbad nodig.

Verwijder vervuild zand altijd gelijk en vervang al het zand eenmaal per week.

Gebruiksaanwijzing Puik Original Chinchilla badzand

Het Puik Original Chinchilla badzand dient beschikbaar te zijn in ruime zandbakken of in afgebakende gebieden in het verblijf. Dit moet wekelijks worden schoongemaakt met bijvoorbeeld een zeef. Het badzand is ook geschikt als toiletzand. Dit moet 2-3 keer per week worden vervangen.

LET OP! Chinchilla’s mogen niet in water baden, omdat hun vacht het water absorbeert en de vacht moeilijk opdroogt. Water in de vacht kan leiden tot onderkoeling, wat dodelijk kan zijn.

Specificaties
Materiaal: Chinchillazand kwartszand
Liter (ca): -
Gewicht (ca): 1,9 kg
Geschikt voor: Knaagdieren, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Puik Original Chinchilla Badzand 1,9 kg
Reviews
10 / 10
Rian 17 Juni 2022

Mijn hamster plast in haar zandbak, ook goed natuurlijk. Fijn dat het en een stevige bus zit.

10 / 10
A.T.L 28 Mei 2021

Mijn 2 hamsters vinden het heerlijk zand ze nemen graag een zandbakje.

10 / 10
Linda 01 April 2021

Prettig bestellen en snelle levering. Hamster is dik tevreden!

10 / 10
M 01 April 2021

Mijn hamster is er dol op! Hij is niet bepaald een graver, maar wast zich er graag in. Eerst was het even wennen, maar hij gebruikt het vaak!

8 / 10
Erna 02 Maart 2021

Gewoon fijn badzand.

8 / 10
W. 02 Januari 2021

De hamsters zijn er heel blij mee. Het voelt lekker aan. Enige minpunt is de rode dop, het zand loopt ernaast waardoor de voorraadkast ook vol met fijnzand komt. Overgieten in een andere bak helpt dus volgende keer wordt het weer dit badzand.

8 / 10
Marleen 01 Januari 2021

Fijn en zacht badzand!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »