Mixerama Dwerghamster Basismenu Dwerghamstervoer
Dwerghamster Basismenu Dwerghamstervoer €7,99 €8,99

Dwerghamster Basismenu Dwerghamstervoer

€8,99 €7,99
Op voorraad
  • Koop 2 voor €7,59 per stuk en bespaar 5%
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Mixerama Dwerghamster Basismenu Natuurvoeding

De Mixerama Dwerghamster Basismenu dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster, Russische Dwerghamster) is een volledige (diervoeding) natuurvoeding gebaseerd op het kipi-concept. De voeding is speciaal ontwikkeld voor dwerghamsters die vatbaar zijn voor diabetes. Op basis van deze basismengeling kan het voer individueel worden aangepast aan de behoefte van de hamster. Het mengsel bevat 70% meelhoudende zaden en 30% oliehoudende zaden.

100% Natuurlijk
Verpakt onder beschermde atmosfeer
Plasticvrij verpakt in cellulose. Deze zakken zijn biologisch afbreekbaar en kunnen worden gecomposteerd

Wij gaan voor fris en vers!

Bij ons streven we altijd naar frisheid en versheid! Daarom hebben we besloten om geen grootverpakkingen van Mixerama natuurvoedingen meer te verkopen. Een klein knagertje eet gemiddeld tussen de 6 en 10 gram voer per dag. Met een verpakking van 500 gram kun je dus wel 50 tot 83 dagen vooruit, dat komt neer op ongeveer 1,5 tot 2,5 maand, dat is eigenlijk heel lang.

Stel dat je toch 2,5 kg voer nodig hebt, dan is het beter om 5 zakken van 500 gram te nemen in plaats van één zak van 2,5 kg, met het oog op versheid. Zodra een zak natuurvoeding eenmaal geopend is, moet deze namelijk snel worden opgegeten om de versheid te behouden.

Is Mixerama Dwerghamstervoer Natuurlijke Dwerghamstervoeding?

Ja, het is een natuurlijke voeding voor Dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster). De samenstelling is afgestemd op de natuurlijke voedingsbehoefte van deze dieren. Er zijn geen geperste brokjes toegevoegd. 

Is Mixerama Dwerghamster Basismenu volledige Dwerghamstervoeding?

Ja, omdat er wel een analyse aanwezig is voor deze voeding is het een volledige voeding voor Dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster) die als hoofdvoeding gegeven mag worden.

Dierlijk eiwit

Eiwitten, die vaak worden gegeven in de vorm van dierlijke eiwitten, oftewel insecten, zijn in deze mengeling bewust vermeden, omdat de oliehoudende zaden al calcium en eiwit bevatten. Als vuistregel geldt: hoe vetter een graan of noot is, hoe meer eiwit en/of calcium het bevat. Zelfs de kleinste granen, zoals sesam- of maanzaad, zijn echte calcium- en eiwitbundels. Zelfs de meelzaden tot en met de stroachtige graszaden bevatten hoogwaardige eiwitten.

Graszaden

Los kan een graszaadmengsel (bijvoorbeeld: 20 g roodzwenkgras, 20 g knokkelgras, 20 g blauwgras) parallel aan het hoofdvoer worden aangeboden. Strooi eenvoudig een tot twee theelepels per week door de voeding.

Knabbels

Elke dwerghamster houdt vooral van de paardenbloemwortels, waar ze al wat langer mee bezig zijn. Het moet elke dag beschikbaar zijn, want de inuline die het bevat, zorgt niet alleen voor de tanden, maar ook voor de darmen.

Kruiden & Bloemen

Geschikt en relatief populair bij dwerghamsters is een potpourri van ribkruid, brandnetel, vogelmuur, berk, hazelnoot, citroenmelisse en vooral paardenbloemblad. Stengels zoals peterselie, selderij of dille genieten ook een zekere populariteit. De volgende mengsels zijn ideaal: 40 g paardenbloemblad, 20 g ribwort, 20 g brandnetelblad en elk 10 g vogelmuur-, berken- of hazelnootblad, citroenmelisseblad en diverse stengels.

traktaties

Pompoen-, komkommer- of henneppitten kunnen apart als traktatie aan de dwerghamsters worden gegeven. Zilvergierst op de pluim- en vlasoren is geweldig knabbelplezier en een geweldige bezigheid. Zonnebloem en pijnboompitten mogen ook, maar niet meer dan één steen per dag.

Boek aanbeveling

Als je er meer over wilt weten, dan vind je een uitgebreide uitleg in het boek THE KIPI CONCEPT: Handboek voor dwerghamstervoeding met diabetesgids voor zelfhulp. door Eva Kunze.

Samenstelling Mixerama Dwerghamster Basismenu

Boekweit, platah millet, witte millet, kanariezaad, hennepzaad, Japans millet, gerst, boomzaden, cardi, lijnzaad, mariadistel zaden, perilla, radijs zaden, raapzaad, anijs, blauwe maanzaad, fenegriek zaden, camelina zaden , Sesam zaden.

mixerama natuurlijk dwerghamstervoer

Specificaties
Inhoud (ca): 500 gram
Samenstelling: Buchweizen, Platahirse, Silberhirse, Kanariensaat, Hanfsamen, Japanhirse, Gerste, Baumsaaten, Kardi, Leinsamen, Mariendistelsamen, Perilla, Radieschensamen, Rübsen, Anis, Blaumohn, Bockshornkleesamen, Leindottersamen, Sesamsaat.
Analyse: Ruw eiwit: 13,3%, Ruw vet: 10,7%, Ruwe vezels: 11,4%, Ruwe as: 3,2%, Vocht: 11,2%
Bevordert Foerageren: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Dwerghamster, Roborovski Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Chinese Dwerghamster
Type: Volledige diervoeder
Bijzonderheden: -
Disclaimer: Niet voor voedselproducerende dieren
Mixerama Dwerghamster Basismenu Dwerghamstervoer
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »