Hempflax Mini Hemp Soft Hennep Mat
Mini Hemp Soft Hennep Mat €4,95

Mini Hemp Soft Hennep Mat

€4,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Mini Hemp Soft Hennep Mat voor Knaagdieren, Konijnen, Frettten & Vogel!

Deze zachte ligstromatten voor kleine huisdieren zijn gemaakt van tot vierkantjes gecomprimeerde hennepvezels. Volledig natuurlijk dus! De matten zijn zeer hygiënisch en stofvrij en ze beschermen kleinere huisdieren tegen kou en tocht. Bovendien stimuleren ze de dieren tot natuurlijk nestelgedrag en spelplezier en gaan ze kooiknagen uit verveling tegen. Voor blije en gezonde huisdieren!

Absorbeert plasjes & geurtjes
100% Natuurlijke en volledig composteerbaar
✔ Reinigt de tanden als de dieren eraan knabbelen
✔ Activity toy
✔ Nestmateriaal

Mini-Hemp Soft Matras bestaat uit onbehandelde hennepvezels. Daardoor is het product hygiënisch en uitermate geschikt voor het bouwen van een nest, of als bodembedekking voor dierverblijven. Huisdieren kunnen hun eigen nestmateriaal uit het matras halen en zo zelf een nestje bouwen: een activiteit waar ze heel blij van worden. Voor huisdiereigenaren biedt de Mini-Hemp Soft Matras ook veel voordelen: hij absorbeert geurtjes en vocht, is 100% composteerbaar, houdt het verblijf én dierentanden schoon en is vrij van ongedierte.

Gebruiksaanwijzing Hennep Mat

Als bodembedekking voor grotere knaagdieren (Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla)
De Hennep Mat is ideaal te gebruiken als bodembedekker voor grotere knaagdieren. Bij voorkeur als de dieren zindelijk zijn en hun behoefte zoveel mogelijk in het toilet doen. Voor dieren die helemaal niet zindelijk zijn en die heel veel op één plek plassen kan de Hennep Mat ook gebruikt worden in combinatie met de zindelijkheidsmat

Voor zindelijkheidstraining van grotere knaagdieren (Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla)
De Hennep Mat kan eventueel eenvoudig op maat geknipt worden en op de bodem gelegd worden. De dieren kunnen hierdoor ook zindelijk gemaakt worden. Plaats een toilet in de hoek en gooi alle keuteltjes in het toilet, na een poosje zullen de dieren zelf naar het toilet gaan om daar hun behoefte te doen in plaats van op de mat. De mat gaat vrij lang mee en houd urine en luchtjes goed vast. Zodra de mat verzadigd is en gaat ruiken dient deze vervangen te worden voor een nieuwe.

Als bodembedekking voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
Als bodembedekking is deze deken niet geschikt voor kleine knaagdieren, deze hebben een dikke laag graafbare bodembedekking nodig.

Als Snuffelmat voor knaagdieren en konijnen
De hennepmat is ook erg leuk te gebruiken als snuffelmat. Pak hiervoor enkele kleine snoepjes die je in de mat duwt en laat de dieren zoeken. Hierdoor wordt het natuurlijke gedrag van de dieren gestimuleerd, namelijk het foerageren (zoeken naar voedsel).

Als Nestmateriaal voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
De hennep mat is ook heel geschikt als nestmateriaal. Vooral hamsters kunnen hier erg leuk mee aan de slag gaan. Knip een stukje van de hennep mat af en leg deze in het verblijf. De hamsters zullen het snel meenemen naar hun nestje en helemaal verpluizen totdat er een nestje ontstaat. Erg leuk om te zien en ook nog eens extra bezigheid voor de dieren!

Tegen parasieten
De Hennep mat als natuurlijke afstoter van parasieten: Dieren die op een hennep mat worden gehouden, zijn beter beschermd tegen parasieten. De natuurlijke stoffen van de hennep verdrijven parasieten.

Gebruik voor vogels
Voor vogels kan de hennepmat ideaal gebruikt worden als bodembedekker, maar vogels zullen ook graag plukjes hennep pakken als nestmateriaal.

hennepmat hennep mat en plasmat voor konijn en knaagdier

Specificaties
Materiaal: Hennep
Afmetingen (ca): 20 x 40 cm | 40 x 100 cm | 50 x 120 cm
Diameter (ca): 10 mm | 15mm | 15mm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe | Fret | Vogel
Bijzonderheden: -
Hempflax Mini Hemp Soft Hennep Mat
Reviews
9.3 / 10
(12)
10 / 10
Marijke Uytendaal 22 Augustus 2022

prima!

10 / 10
Anja 20 Juni 2022

Ik gebruik het als ondergrond voor onze gerbils. Zij gebruiken het dan weer om uit elkaar te trekken en mengen het met de andere bodembedekkers om hun tunnels steviger mee te maken en als nestmateriaal. Ze vermaken zich er prima mee en bij het verschonen van het hok kom ik maar zelden een rest lapje tegen

10 / 10
Greetje 08 Mei 2022

Handig en vlot schoonmaken van het hok en het konijn vind het zeer prettige bodem bedekking.

  • + Op maat knippen en klaar
  • - Lastig knippen

8 / 10
Sanne 28 December 2020

Top product. Het ligt bij mij op een plateau met een huisje erop en dan trekt hij de vezels los waardoor hij vrij snel een nestje heeft gemaakt! Ik herbruik hjet matje ook, mijn hamstertje plast er niet op dus dat is ook zeker aan te raden!

10 / 10
Nadine 01 November 2020

Dit schrijf ik names mijn rattendames.Op de plateaus lugt het niet lang :) Wij,Lucy en Sky,trokken het binnen korte tijd in ons nachverblijf.Lekker zacht en goed uit elkaar te scheuren om er een nest van te maken. Dus zeg ik als baasje:" Ratjes blij,ik blij".

10 / 10
Wessel 01 Juli 2020

Absoluut top product!! Alleen jammer dat je aan de maatvoering vast zit Op een rol zou het beter op maat te maken zijn zonder allemaal reststukjes over te houden

8 / 10
Nicole 01 Mei 2020

Fijn product. Ik leg het in het terrarium van mijn hamster op het plateau onder het looprad of onder het mos dat van hoger naar lager plateau gaat. Reststukjes weef ik door trapjes of leg ik er los in zodat mijn hamster er lekker mee kan nestelen.

10 / 10
annelot 18 April 2020

Lekker zacht en hamster gebruikt het ook als Nestmateriaal

10 / 10
Marike 05 April 2019

Persoonlijk vind ik 'm niet zo interessant. Maar mijn gerbil? Geweldig! Zacht, makkelijk uit elkaar te halen en goed nest materiaal.

8 / 10
JMJ 01 April 2019

Handig om op houten plateaus te leggen. Mijn hamsters spelen er mee.

10 / 10
Heidi 01 Februari 2019

Prima voor boven op men hamsters hun doolhof huis. Super

8 / 10
Jimmy 04 September 2018

Goede maat, mooi spul. Heb het huisje op het matje gelegd en ze liggen er wel lekker op geloof ik. Alleen voedsel blijft wel erg in het hennep kleven.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »