JR Farm Chinchillazand Special
Chinchillazand Special €4,99 €5,99

Chinchillazand Special

€5,99 €4,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

JR Farm Chinchillazand Special voor knaagdieren!

JR Farm Badzand is speciaal ontwikkeld voor kleine steppe- en woestijnbewoners. Het badzandverzorgt de vacht en bevrijdt deze van huidschilfers, vuil en vet. Ook voor de nagelverzorging is hoogwaardig badzand onmisbaar. De knaagdieren kunnen zo op een natuurlijke wijze de nageltjes slijten.

JR FARM Chinchilla Sand Special bestaat uit sepioliet houdende klei, die in tegenstelling tot gewoon chinchillazand kwarts bevat en daarom bijzonder goed is voor het verwijderen van vet en andere onzuiverheden van chinchilla vacht. Op deze manier behoudt de vacht zijn natuurlijke zijdezachte glans. Dit speciale zand bevat geen scherpe randen en zal daarom geen doffe of broze vacht veroorzaken. Ook ideaal voor hamsters, degoes en gerbils.

✔ 100% Natuurlijk Sepioliet
Speciaal voor zand-badderende knaagdieren
Goede verhouding stof en grofheid
Voor een stralende vetarme vacht

Wat is Sepioliet?

Sepioliet is een mineraal dat behoort tot de kleimineralen. Sepioliet wordt vaak gebruikt als badzand voor hamsters en andere knaagdieren omdat het de eigenschappen van hun natuurlijke leefomgeving nabootst. Sepioliet is namelijk een natuurlijk mineraal dat wordt gevormd door de afzetting van kleiachtig sediment. Het heeft een fijne, korrelige structuur die lijkt op de bodems waarin hamsters in het wild graven en tunnels maken. Dankzij de aanwezigheid van deze klei blijven de tunnels in het wild intact. 

Sepioliet wordt doorgaans gewonnen door middel van mijnbouwtechnieken, waarbij de sepiolietafzettingen uit de grond worden ontgonnen. Na de winning ondergaan deze sepiolietafzettingen een proces van verwerking en zuivering. Zo wordt sepioliet bijvoorbeeld ook gewonnen uit de woestijn in Syrië (oorspronkelijke leefgebied van de Syrische Hamster). Sepioliet wordt ook in Mongolië gewonnen. Mongolië heeft aanzienlijke sepiolietreserves en staat bekend om de aanwezigheid van hoogwaardige sepiolietafzettingen. Het mineraal wordt voornamelijk gewonnen in de zuidelijke regio's van Mongolië (oorspronkelijke leefgebied van de Mongoolse Gerbil)

Sepioliet heeft de eigenschap om vocht en vet op te nemen, waardoor het geschikt is als badzand voor knaagdieren. Het helpt om de vacht van het dier te reinigen en overtollige oliën te absorberen. Daarnaast kan sepioliet ook helpen bij het verminderen van geurtjes.

Gebruiksaanwijzing JR Farm Chinchillazand Special

Het JR Farm Chinchillazand badzand dient beschikbaar te zijn in ruime zandbakken of in afgebakende gebieden in het verblijf. Dit moet wekelijks worden schoongemaakt met bijvoorbeeld een zeef. Het badzand is ook geschikt als toiletzand. Dit moet 2-3 keer per week worden vervangen.

gerbil zandbad in chinchillazand

Specificaties
Materiaal: Chinchillazand Sepioliet
Liter (ca): 1 Liter
Gewicht (ca): 1 kg
Geschikt voor: Knaagdieren, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
JR Farm Chinchillazand Special
Reviews
10 / 10
silvia 01 Juni 2020

heerlijk zand hamstertjes badderen er graag in mooie korrel alleen is de verpakking soms niet goed dicht maar dat gebeurt gelukkig niet elke keer

10 / 10
Emmelien 06 Mei 2020

Supergoed zand! Mijn hamster zie ik er vaak in rollen, is een leuk gezicht. Heel blij mee, en kan ook een poosje mee vooruit. Top!

10 / 10
Lara 01 Mei 2020

Heel mooi zand. Goed om te gebruiken voor een zandbak voor de hamster ! En een handige hersluitbare zak

8 / 10
Julie 12 Maart 2020

Fijn zand, goed grote verpakking! Kom je lang mee toe :)

10 / 10
Gerlize 01 Mei 2019

Heel mooi zacht zand! Mijn Russische dwerghamster Timmy rolt er regelmatig doorheen.

10 / 10
Marieke 01 Februari 2019

Mn hamster geniet regelmatig van een zandbadje

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »