Trixie Natural Living Hamsterhuis Birte 25 cm
Natural Living Hamsterhuis Birte 25 cm €19,95 €24,99

Natural Living Hamsterhuis Birte 25 cm

€24,99 €19,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Natural Living Hamsterhuis Birte

Het Trixie Hamsterhuis Birte is een echt Hamsterscaping Huisje dat bestaat uit maar liefst drie schuilplaatsen. De huisjes staan op een speelse manier bij elkaar geplaatst, waardoor de dieren kunnen kiezen waar ze zich gaan verstoppen. Ook bij de Birte heeft Trixie weer echt stilgestaan bij de nieuwsgierige aard van de kleine knager. Als we naar het huis kijken zien we niet zomaar een knaagdierhuis. Het is een verrassend huis met veel mogelijkheden. Uw kleine knaagdier kan zich onder het huisje verschuilen en via speelse trapjes naar boven klimmen. Daarnaast geeft de Birte prettige afwisseling als het gaat om de slaapplek. 

100% Harsvrij Natuurhout
Twee verdiepingen
Drie schuilplekjes
daken afneembaar

Is de Birte geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! De Trixie Brite is zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Kleine knaagdieren zijn namelijk prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. Daarom is het ook zo leuk dat de Birte op pootjes staat, want dan kunnen de dieren er meteen onder duiken als ze willen.

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje of plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Waarom zit er een gat in de bodem?

De Trixie Birte heeft inderdaad een ronde opening in de bodem, dat is expres gedaan zodat de dieren een tunnel kunnen maken vanuit het huis in de bodembedekking. Kleine knaagdieren zijn echte gravers en willen graag veel vluchtwegen hebben, vooral rondom hun huisje. Dankzij het gat in de bodem kan er een extra vluchtroute gemaakt worden die rechtstreeks de bodembedekking in gaat en ergens anders in het verblijf weer boven komt. Zo doen de dieren dat namelijk in het wild ook!

Hoe kan ik het huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen de huisjes gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zullen ze schoon blijven, maar de dieren kunnen de huisjes ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als toilet, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Voor welke dieren is het Trixie Birte Huis geschikt?

Het Trixie Birte Huis is een klein huisje dat geschikt is als slaap of schuilhuisje voor Muisjes en Dwerghamsters

Kan dit huisje gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan wel, maar wij raden, voor groepsdieren (Muis) altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Door de dieren minimaal één groot huis aan te bieden voldoen we aan deze belangrijke behoefte. Het Trixie Birte huis kan deze behoefte ook vervullen voor bijvoorbeeld twee muisjes. 

Mag dit huis op de bodembedekking geplaatst worden?

Ja dat mag zeker! Wij gaan er hierbij vanuit dat de bodembedekking een minimale laag van 20 cm heeft zodat de dieren zich niet onder het huis vast kunnen graven. Een dagelijkse controle hierop is belangrijk.

harsvrij

Bewaren

Specificaties
Afmetingen (ca): 25 × 16 x 25 cm
Openingen (ca): Opening 1: 3,5 x 4 cm | Opening 2 (rond): ø 3,5 cm | Opening 3 (onderkant): ø 7 cm
Materiaal: Hout
Open Bodem: Nee
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster
Bijzonderheden: De producten zijn gemaakt uit naaldhoutsoorten zonder harskanalen. De door ons gebruikte houtsoorten produceren geen hars en worden langdurig gedroogd. De lijm die wij gebruiken is eveneens niet giftig voor dieren en bestaat uit een mengsel cellulose.
Trixie Natural Living Hamsterhuis Birte 25 cm
Reviews
10 / 10
Sylke 09 Februari 2021

Mijn hamster vind hem wel leuk ik de nacht

10 / 10
Susanne 23 Juli 2020

Super leuk huis. Genoeg ingangen om van alles te ontdekken.

8 / 10
Kikki 01 Oktober 2019

Super leuk huisje om te zien met meerdere kamertjes. Dakjes kunnen er af. Lijkt mij handig met schoonmaken. Nog niet in gebruik. Hamster komt nl nog.

6 / 10
marion 13 April 2018

prima huisje maar let bij de aankoop van houten huisjes met dichte bodem!! dat er een klein wit zakje in het huisje kan liggen waar kleine balletjes in zitten. Deze moet je verwijderen anders kan je hamster dit op eten en gaat die dood. Ik heb hiervoor de fabrikant al op de hoogte gebracht dat ze dit moet vermelden op de verpakking.

10 / 10
Yvonne 05 Juni 2016

De droom van onze dwerghamster is uitgekomen! Hij is helemaal bij met dit mooie hamsterhuis. De kwaliteit is ook erg mooi!

10 / 10
kern 27 April 2014

hahaha onze hamster vind het geweldig. elke keer slaapt ze wel in een ander gedeelte. super leuk huisje, zou graag een tweede willen. Krijgen jullie ze nog weer?

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »