Trixie Natural Living Hamsterhuis Tammo 30 cm
Natural Living Hamsterhuis Tammo 30 cm €16,99 €19,99

Natural Living Hamsterhuis Tammo 30 cm

€19,99 €16,99
Nu 4 artikelen nog op voorraad
 • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
 • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
 • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Natural Living Hamsterhuis Tammo

Het Trixie hamsterhuis Tammo is een echt HamsterscapingHuisje. Trixie heeft bij het ontwerp van dit prachtige knaagdierhuisje echt stilgestaan bij de nieuwsgierige aard van de het kleine knaagdier. Als we naar de Tammo kijken zien we niet zomaar een knaagdierhuis, het is een uitdagende Villa! Bij de aankoop van een Tammo knaagdierhuis, heb je niet één, maar meteen drie huizen voor de dieren. 

100% Harsvrij natuurhout
Drie verdiepingen
Opening in de bodem maakt extra gang graven mogelijk

Kleine knaagdieren zijn echte ontdekkers, ze vinden het heerlijk om hier even te kijken en daarna daar even te spieken. Met de Tammo hebben de kleine knagertjes elke dag weer een ware ontdekkingsreis dankzij de boeiende opbouw van het huis. Via het houten trapje kan de tweede verdieping worden bereikt. Het tweede huisje op de middelste verdieping, heeft een opening aan de zijkant. Dankzij deze opening kan de boomstamtunnel worden bereikt. Via de boomstamtunnel komen we uit in het derde huis, op de hoogste verdieping.

Is de Tammo geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! De Trixie Tammo is zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Kleine knaagdieren zijn namelijk prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. Daarom is het ook zo leuk dat de Tammo op de begane grond meteen schuilplekjes heeft.

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje of plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Waarom zit er een gat in de bodem?

De Trixie Tammo heeft inderdaad een ronde opening in de bodem, dat is expres gedaan zodat de dieren een tunnel kunnen maken vanuit het huis in de bodembedekking. Kleine knaagdieren zijn echte gravers en willen graag veel vluchtwegen hebben, vooral rondom hun huisje. Dankzij het gat in de bodem kan er een extra vluchtroute gemaakt worden die rechtstreeks de bodembedekking in gaat en ergens anders in het verblijf weer boven komt. Zo doen de dieren dat namelijk in het wild ook!

Hoe kan ik het huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen de huisjes gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zullen ze schoon blijven, maar de dieren kunnen de huisjes ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als wc, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Voor welke dieren is het Trixie Tammo Huis geschikt?

Het Trixie Tammo Huis is een klein huisje dat geschikt is als slaap of schuilhuisje voor Muisjes en Dwerghamsters

Kan dit huisje gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan wel, maar wij raden, voor groepsdieren (Muis) altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Door de dieren minimaal één groot huis aan te bieden voldoen we aan deze belangrijke behoefte. Het Trixie Tammo huis kan deze behoefte ook vervullen voor bijvoorbeeld twee muisjes. 

Mag dit huis op de bodembedekking geplaatst worden?

Ja dat mag zeker! Wij gaan er hierbij vanuit dat de bodembedekking een minimale laag van 20 cm heeft zodat de dieren zich niet onder het huis vast kunnen graven. Een dagelijkse controle hierop is belangrijk.

harsvrij

Bewaren

Specificaties
Afmetingen (ca): 25 × 12 x 30 cm
Openingen (ca): van de huisjes: 4 x 5 cm | Lengte Trapje: 7,5 x 5 cm | Openingen boomstam: 3,5 cm
Materiaal: Hout
Open Bodem: Gedeeltelijk | Ronde opening in bodem
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster
Bijzonderheden: De producten zijn gemaakt uit naaldhoutsoorten zonder harskanalen. De door ons gebruikte houtsoorten produceren geen hars en worden langdurig gedroogd. De lijm die wij gebruiken is eveneens niet giftig voor dieren en bestaat uit een mengsel cellulose.
Trixie Natural Living Hamsterhuis Tammo 30 cm
Reviews
8.8 / 10
(19)
10 / 10
Selena 10 Februari 2023

Altijd een populair object voor mijn muizen. Het schors vinden ze heerlijk om aan te knagen en op te zitten. Meestal wordt het onderste huisje als toilet gebruikt, en de andere vakjes als chill/slaap plekje. Het is wel een aantal keer te reinigen met speciale spray maar moet toch 1 keer per jaar vervangen worden omwille van de hygiëne. Maar dat is nu eenmaal altijd met houten artikelen en muizen. Nadeel is wel dat er aan de binnenkant vaak spijkers uitsteken, die szijn er scheef in geslagen en steken door het hout. Goed alle randjes (langs de bovenkant aan de binnenkant vd huisjes )checken vtv en verwijderen zo nodig.

 • + Interessant
 • - Uitstekende spijkers
 • - Moeilijk schoon te maken

10 / 10
JS 22 September 2022

Super leuk spul, onze hamster vindt het heel leuk allemaal!

 • + Ziet er leuk uit, natuurlijk
 • - Lijm zie je zitten

10 / 10
Anneke 30 Juni 2022

Erg leuk. Ik heb hem voormn muizen gekocht. Die worden helemaal hyper. Springen, klimmen, verstoppen. Erg leuk.

 • + Niet duur

8 / 10
Selena 04 Juni 2022

Een favoriet speel huisje van mijn muizen, het schors zijn ze sowieso dol op en de verschillende huisjes. Knagen en sommigen slapen er op. Wel heel goed controleren op punten van spijkers die uit het hout steken! Binnen in de huiSjes vooral, ook scherpe houtsplinters bij de ingangen komen voor. Ook zit er regelmatig schimmel op het schors. Dat haal ik dan weg

 • + Interessant materiaal
 • - Uitstekende spijkerpunten en splinters
 • - Schimmel

10 / 10
Paula Roza 08 Januari 2021

Hoewel ik meerdere huisje in de collectie heb blijft deze toch favoriet van de hamsters. Kan er 3 in zetten maar toch gaan ze alleen in dit huisje slapen. Neemt wel aardig wat ruimte in.

10 / 10
Anita 01 Januari 2021

Het is een enorm leuk huis voor de knaagdieren

10 / 10
Sanne 11 September 2020

Mijn dwerghamster vind dit huisje geweldig! Hij vindt het erg leuk om via de holle boomstam de kamertjes te verkennen en in te richten. Ook zit er in het onderste kamertje een gat naar beneden die hij met zijn tunneltjes verbindt. Verder is het huis ideaal als opstap naar mijn 25 centimeter hoogliggende plateau. Een stuk leuker dan elke keer een trap gebruiken!

6 / 10
Rachel 08 Januari 2018

Ziet er leuk uit, maar het hamsterhuis staat helaas erg scheef, het trapje ook. Het bovenste huisje is niet afneembaar.

8 / 10
Djorno B. 28 Oktober 2017

Ziet er leuk uit, geweldig

8 / 10
jaron 18 Februari 2017

Heel leuk huisje, mijn hamster Alfred vind het fantastisch! Het laddertje paste niet perfect, maar voor de rest in orde. Zeker een aanrader voor dwerghamsters!!!

10 / 10
Stephanie 05 Juni 2016

Ik heb de vorige versie van het huisje gehad met de relingen, maar het is wel beter dat deze nu weg zijn. Mijn hamster knaagde ze altijd kapot en ik was bang dat hij zich zou bezeren. Blijft een super leuk huis!

6 / 10
Jolien 21 Mei 2016

Heel lang met veel plezier gebruikt, zat alleen gisteren klem met zijn pootje. Gelukkig dat ik het door had voor het slapen gaan, anders had me hamster heel de nacht pijn gehad en vast gezeten. Mijn vader heeft het helemaal kapot moeten trekken om zijn pootje te bevrijden :( (Hij zat klem tussen de tunnel en het middelste huisje)

10 / 10
Anne Wauben 12 Oktober 2015

Mijn russische dwerghamster vindt dit een erg leuk huisje. Ook klimt ze graag via het boomstammetje aan de zijkant omhoog! Erg tevreden hier over.

8 / 10
Lara 27 April 2014

super mooi veel variatie mijn hamster is er dol gelukkig mee !! alleen is het wel een beetje hoog

8 / 10
Jacko 27 April 2014

super mooi vind ik en mijn hamster gelukkig ook mijn dieren zijn er super blij mee echt een aanrader !!

8 / 10
klant 27 April 2014

Is dit ook geschikt voor goudhamsters? Ik ben bang dat het te klein is...

10 / 10
klant 27 April 2014

Een geweldig huisje voor kleine knaagdieren! Zelf gebruik ik hem voor mijn Sinaï stekelmuizen en die vinden het echt geweldig!

10 / 10
klant 27 April 2014

echt een heel mooi hamsterhuis!!

8 / 10
klant 27 April 2014

Erg schattig huisje, nu maar hopen dat de beestjes dat ook vinden :P

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »