Trixie Hamsterhuis Ida 20 cm
Hamsterhuis Ida 20 cm €14,95 €18,99

Hamsterhuis Ida 20 cm

€18,99 €14,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Hamsterhuis Ida voor kleine knaagdieren!

Het Trixie Ida Huis is een echt Hamsterscaping Huisje. Als we naar het Ida huis kijken zien we niet zomaar een knaagdierhuis maar een zeer bijzonder houten huis dat meer mogelijkheden heeft voor de dieren. Het is een huis met veel mogelijkheden. Zo bevindt zich onder het huis een leuke schommel voor uw knaagdier en kan hij via een grappig trapje het huis bereiken.

Eenmaal boven aangekomen kan uw kleine knager het huis betreden, maar dankzij het platte dak, ook gezellig op het dag gaan zitten. Het kan allemaal met de Ida. Het bovenplateau waar het huis op staat is ruim. Uw knager kan dus ook een stukje om het huis lopen. Verder is het huis gemaakt van onbehandeld natuurhout en kan het gehele huis van het plateau afgehaald worden. Dankzij deze laatste optie kun je ervoor kiezen het huis van het plateau te scheiden. Op die manier heb je een los slaaphuisje en een leuk plateau! 

100% Harsvrij Natuurhout
Huisje is afneembaar
Met schommel en trap

Is het Ida Hamsterhuis geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! De Trixie Ida is zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Kleine knaagdieren zijn namelijk prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. Daarom is het ook zo leuk dat de Ida op pootjes staat, want dan kunnen de dieren er meteen onder duiken als ze willen.

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje of plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Hoe kan ik het huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen de huisjes gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zullen ze schoon blijven, maar de dieren kunnen de huisjes ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als toilet, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Voor welke dieren is het Trixie Ida Huis geschikt?

Het Trixie Ida Huis is een klein huisje dat geschikt is als slaap of schuilhuisje voor Muisjes en Dwerghamsters

Kan dit huisje gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan wel, maar wij raden, voor groepsdieren (Muis) altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Door de dieren minimaal één groot huis aan te bieden voldoen we aan deze belangrijke behoefte. Het Trixie Ida huis kan deze behoefte ook vervullen voor bijvoorbeeld twee muisjes. 

Mag dit huis op de bodembedekking geplaatst worden?

Ja dat mag zeker! Wij gaan er hierbij vanuit dat de bodembedekking een minimale laag van 20 cm heeft zodat de dieren zich niet onder het huis vast kunnen graven. Een dagelijkse controle hierop is belangrijk.

Moet ik mij zorgen maken om hars?

Nee dat hoeft niet. Dit schorshout bevat namelijk minder harskanalen en ondergaat het een zorgvuldig droogproces om ervoor te zorgen dat het volledig vrij is van hars en andere sappen die van nature in hout voorkomen. Tijdens dit proces wordt het hout blootgesteld aan gecontroleerde omstandigheden van warmte en luchtstroom, waardoor eventuele resterende vochtigheid geleidelijk wordt verwijderd. 

Bovendien voldoet het hout aan de Europese richtlijnen en wordt het gecontroleerd door de Duitse dierenbescherming om ervoor te zorgen dat het aan de hoogste normen van veiligheid en kwaliteit voldoet.

Specificaties
Afmetingen (ca): 19 × 20 × 19 cm
Openingen (ca): 4 x 6 cm | Schommel: 9,5 x 4,5 cm
Materiaal: Hout
Open Bodem: Nee
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster
Bijzonderheden: De producten zijn gemaakt uit naaldhoutsoorten zonder harskanalen. De door ons gebruikte houtsoorten produceren geen hars en worden langdurig gedroogd. De lijm die wij gebruiken is eveneens niet giftig voor dieren en bestaat uit een mengsel cellulose.
Trixie Hamsterhuis Ida 20 cm
Reviews
9.7 / 10
(15)
10 / 10
José 05 Maart 2023

Superleuk huisje voor mijn Chinese hamster die van klimmen houdt.

  • + Gelijk te gebruiken en makkelijk te combineren met andere attributen

10 / 10
Monique dumay-verhagen 05 Februari 2023

Mooi huisje en staat heel erg leuk bij mijn hamster

  • + mooi formaat
  • - geen

10 / 10
Stefanie Wegner 04 December 2022

Onze Russische hamster heeft er reuze veel plezier mee. Gek op huisjes en deze is 1 van haar favoriete. De hangmat onderaan doet het hem ook wel.

10 / 10
P 02 September 2022

Erg slecht. Kapot in huis

  • - Bijna Alles lag uit elkaar. Na telefonische ontact moest ik mailen maar geen emailadres te vinden

8 / 10
[email protected] 15 Augustus 2022

Dat mijn hamster

10 / 10
Corrianne 30 Maart 2022

Mijn Chinese hamster past er goed in en staat erg stevig.

10 / 10
Lucienne 01 Maart 2021

Geweldige aanwinst voor het hok. Staat heel stevig en geeft voldoende ruimte.

10 / 10
Mieke 04 Januari 2021

Leuk huisje voor een dwerghamster. Mooie opvulling in haar terrarium. Ze klimt er met gemak in en uit.

10 / 10
Emma 02 November 2019

Super leuk huisje. Doordat het huisje afneembaar is kun je alle kanten uit. Op basis van de reviews heb ik wel ervoor gezorgd dat de onderste plaat op de bodem van de bak staat. Onze pixy graaft nog al graag en ik wilde niet dat ze eronderin kon graven. Het schommeltje is ook afneembaar. Een heel leuk en groot huisje voor een mooie prijs

10 / 10
Maja 21 Maart 2018

Heel leuk huisje ben er heel blij mee en mijn hamster ook! :)

10 / 10
Paula 05 Juni 2016

Ik heb onlangs de Ida bij DRD Knaagdierwinkel besteld en ik ben er super blij mee. Het is een prachtig huis van zeer hoge kwaliteit. Mijn dwerghamster is er ook heel blij mee. Hij heeft een nestje gemaakt in het huis en slaapt er graag in!

10 / 10
Denise 27 April 2014

als e deze niet koopt ben je gek best ever

10 / 10
Rik 27 April 2014

super ik ga die huisjes zeker halen

8 / 10
klant 27 April 2014

Zeer mooi huisje, m'n dwerghamster heeft er al een paar keer z'n nestje in gemaakt. Minpunt: Enkele steentjes waren niet goed gelijmd en vielen er snel af. De huisje kan je er af nemen, maar de verdieping is moeilijk hygiënisch schoon te maken omdat vocht etc in het hout (bodem) trekt. Het touw van de schommel was snel stuk gebeten, maar dat heb je met een hamster. Toch een aanrader vanwege z'n grootte, de afwerking, de vele klim- en schuilmogelijkh-eden en de eerlijke prijs.

10 / 10
klant 27 April 2014

Super mooi huisje! In het echt is ie nog veel mooier!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »