Trixie Meerkamer Huis Leif 35 cm
Meerkamer Huis Leif 35 cm €19,99 €22,99

Meerkamer Huis Leif 35 cm

€22,99 €19,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Meerkamerhuis Leif voor kleine knaagdieren!

Het Trixie Meerkamerhuis Leif is een bijzonder speel- en slaaphuis voor kleine knaagdieren zoals Muizen en Dwerghamsters. Het huis heeft vier kamers en een afneembaar dak. Via de ingang aan de voorkant of de bovenkant kan het huis betreden worden door de dieren! Het is leuk om te weten dat het Lief huis de natuurlijke omgeving van kleine knaagdieren nabootst. De dieren leven in de natuur immers in holen met gangenstelsels en meerdere kamers. 

Gemaakt van harsvrij natuurhout
✔ Ideaal als speel- en slaaphuis
✔ Benaderd het natuurlijke gedrag van de dieren
✔ Het dak afneembaar
Met helling en 4 kamers, waarvan 2 met verduisterd slaapgedeelte
Met vloer in de slaapkamers

Waarom een meerkamerhuis voor kleine knaagdieren?

Kleine knaagdieren zoals Muizen en Dwerghamsters vinden het fijn om een voedselvoorraad aan te leggen dicht bij hun nest. In het wild leven de dieren in holen en hebben ze een speciale kamer voor de verzamelde voeding, dat noemen we de voorraadkamer. De meerkamerhuizen bootsen hierdoor de natuurlijke leefomgeving van de dieren na en geven de knaagdieren de mogelijkheid om gebruik te maken van meerdere kamers.

Voor groepsdieren (Muis, Gerbil) hebben de meerkamerhuizen nog een extra voordeel, het kunnen vermijden van elkaar bij een onenigheid of ruzie. Hoewel groepsdieren graag bij elkaar zijn, kunnen er af en toe toch meningsverschillen voorkomen waardoor de dieren elkaars aanwezigheid minder prettig vinden. Voor deze momenten zijn meerdere kamers ideaal en kunnen de dieren zich in hun eigen kamer terugtrekken. 

Waarom is een opening in het dak goed voor knaagdieren?

In het wild komt gevaar meestal van bovenaf en daarom vinden kleine knaagdieren het prettig om zich zo snel mogelijk te kunnen verstoppen. Bij de ontwikkeling van het Meerkamerhuis is hier rekening mee gehouden en heeft het dak een opening waardoor de dieren zich vliegensvlug kunnen verstoppen als er gevaar dreigt en dat geeft ze weer een gevoel van veiligheid.

Is het Trixie Meerkamerhuis Leif geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! Het Trixie Leif Huis is zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Zoals in het wild geeft het meerkamerhuis de dieren de beschikking over meerdere kamers. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Kleine knaagdieren zijn namelijk prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. Daarom is het ook zo leuk dat het Leif huis meerdere ingangen heeft.

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje of plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Wat is het voordeel van het platte dak?

Het platte dak van het Huis heeft als voordeel dat het een stabiele plek is om bijvoorbeeld een klein voer of drinkbakje op te plaatsen, maar het is ook een mooi plekje om bijvoorbeeld een snackje neer te leggen.

Waarom een ​​afneembaar dak?

Dankzij een afneembaar dakje kun je een kijkje in het huisje nemen zonder het nestje te verstoren. Je kunt dan even kijken of er oudere voedselvoorraden liggen die weg moeten, vooral verse groente zijn zeer bederfelijk. Met een afneembaar dak is dit snel gedaan en worden de kleine knaagdieren niet gestoord doordat je niet het hele huis hoeft op te tillen. Bovendien kan het nest ongestoord worden geïnspecteerd als er nakomelingen zijn.

Zijn de openingen groot genoeg voor de wangzakken?

Ja hoor, zeker! Het Meerkamerhuis heeft openingen met een minimale diameter van 5,5 cm, dat is voor dwerghamsters groot genoeg om met volle wangzakken door de opening te lopen. Het is zeer belangrijk dat de openingen van een huis groot genoeg zijn. Als de ingangen van een hamsterhuis te klein zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Hoe kan ik het huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen het huis gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zal deze vrij schoon blijven, maar de dieren kunnen het huis ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als toilet, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Kan dit meerkamerhuis gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan zeker! Voor groepsdieren (Muis, Gerbil) raden wij altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Door de dieren minimaal één groot huis als deze aan te bieden voldoen we aan deze belangrijke natuurlijke behoefte. 

Voor welke dieren is het Trixie Meerkamerhuis Leif geschikt?

Het Trixie Meerkamerhuis is een ruim huis met vier kamers dat geschikt is als slaap of schuilhuis voor Muisjes en Dwerghamsters

harsvrij

Specificaties
Afmetingen (ca): 35 x 25 x 11 cm
Openingen (ca): ⌀ 5,5 cm | 6 x 7,5 cm (bxh)
Materiaal: Hout
Open Bodem: Nee
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Gerbil
Bijzonderheden: De producten zijn gemaakt uit naaldhoutsoorten zonder harskanalen. De door ons gebruikte houtsoorten produceren geen hars en worden langdurig gedroogd. De lijm die wij gebruiken is eveneens niet giftig voor dieren en bestaat uit een mengsel cellulose.
Trixie Meerkamer Huis Leif 35 cm
Reviews
9.7 / 10
(15)
10 / 10
ACS Rotterdam 18 Februari 2023

Top...heb ik al jaren voir mn hamsters.

  • + Alles
  • - Geen

10 / 10
Joella 24 September 2022

Zeker een aanrader, dit is het favoriete huis van mijn hamster. Ik heb het huis op de bodem gezet, en daarover een plateau gedaan. Ze neemt alles er mee naartoe, eten, nestmateriaal en bodembedekking.

10 / 10
de Vries 27 Augustus 2022

Geweldige slaapplek voor Syrische hamster. Bedding erbovenop om een heuvel te creëren en dan dit als basis. Hij gebruikt één kamer voor al zijn voedsel en in de andere kamer slaapt hij. Makkelijk met schoonmaken.

10 / 10
Femke Schouten 11 Juli 2022

Groot genoeg voor mijn goudhamster en een leuke deksel waar ik mijn wiel, water en eten op heb staan.

10 / 10
Lieke 17 Augustus 2021

Heel erg mooi huis voor mijn hamster Wou hem echt al super lang, valt helemaal niet tegen. Lekker groot Veel ruimte, deksel kun je ook nog gebruiken voor voer en water en nog een huisje!

10 / 10
Tess 11 Oktober 2020

Heel mooi huis, hamster maakt er meteen gebruik van! Boven op de deksel een granieten steen met zijn eten en drinken, heel handig

10 / 10
Anja 20 Juli 2020

Dit is echt een geweldig huis! Het is vrij groot maar doordat je dingen op het dak kunt zetten bv een zandbad of looprad, bespaar je toch nog weer ruimte. Onze gerbils zijn er super blij mee!

10 / 10
Jennifer 02 Juli 2020

Mooi groot! Past in de breedte net in de Detolf, hamster ging er gelijk in!

10 / 10
Emmie 18 Januari 2020

Staat heel mooi natuurlijk in het hok ook mooie kwaliteit. Check alleen wel de afmetingen na zodat je zeker weet dat ie in je hok past want hij is wel erg groot maar verder echte aanrader!

10 / 10
R 03 Januari 2020

super leuk, mijn hamster heeft er erg veel plezier van. De afmeting van de deksel is echt exact 35 cm waardoor hij net niet in de diepte in mijn aquarium past, het huisje er onder valt er wel binnen. Even een klein randje er af zagen en hij past wel zoals ik het in gedachte had. Geen probleem, alleen wel even een aandachtspuntje voor anderen die aan hamsterscaping doen met een bak van 80x35cm :)

8 / 10
Lindsey 01 Januari 2020

Het is het lievelingsholletje van mijn dwergje, en ik gebruik het ook als plateau voor het looprad en waterbakje. De bovenkant is niet helemaal recht, maar het blijft natuurlijk hout

8 / 10
Kathleen 01 Oktober 2019

Onze muisjes vinden het top.

10 / 10
Mirthe 09 Juni 2019

Mijn gerbils zijn er zeer blij mee. 1 van de vakjes in de doolfhof gebruiken ze vaak als nestje. Ze hebben ook al een doorgangetje bij gemaakt onder het trapje. Ze zetten het helemaal naar hun eigen hand. Heb deze aangeschaft gehad voor als verhoog voor hun loopwiel van 30cm op te zetten. En die combinatie werkt perfect, loopwiel past er mooi op, en blijft goed staan.

10 / 10
ElloEllo 07 December 2017

Ik denk dat dit eerlijk gezegd nog een van mijn favorieten huisjes voor hamsters is. In de Detolf kooi van Syr Bayou is hij erg fijn als een soort plateau, ik zet haar zandbakje en drinkbakje op het deksel, zo blijft het vrij van troep. Zij heeft enthousiast haar voedselvoorraad erin verborgen en ondanks een dikke zaagsellaag (30 cm op zijn dikst) slaapt ze toch nog het liefst hierin! "Extra" uitgangen zijn er enthousiast in geknaagd. Een ander huisje staat in de traliekooi van mijn hamster Boeddha, die gebruikte hem eerst als opslagsilo, maar naar enkele weken is ook zij toch ingetrokken als ware. altijd leuk om te zien hoe ze de boel toch weer inrichten!

10 / 10
snoepie 12 September 2017

leuk huisje mijn kleine schatje is er dol op

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »