Rodipet Keramiek Rots Huis Zandsteen
Keramiek Rots Huis Zandsteen €21,95

Keramiek Rots Huis Zandsteen

€21,95
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Rodipet Keramiek Rots Huis Zandsteen

Het Rodipet Keramiek Rots Huis heeft een prachtige natuurlijke vormgeving en een grote ingang waardoor hamsters comfortabel naar binnen kunnen, zelfs met uitpuilende wangzakken! Het oppervlak van de rots is gemaakt van stevig keramiek en nodigt uit tot klimmen, ontdekken en op de uitkijk staan net als in het wild! Mooie bijkomstigheid is wel dat de nageltjes slijten door het klimmen.

Hoogwaardige en sterke keramiek
Koel in de zomer
Eenvoudig te reinigen en vaatwasser bestendig
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Deze leuke huisjes zijn ook heel geschikt voor groepsdieren. Geef ieder dier zijn eigen huisje en creëer een prachtig rots landschap voor ze, net zoals in het wild! Knaagdieren zijn in het algemeen bijzonder nieuwsgierige en zullen het geweldig vinden om alle huisjes te inspecteren. 

Zodra er meerdere huisjes worden geplaatst kan een geheel ander soort gedrag waargenomen worden. De dieren zullen ieder huisje een andere functie geven en deze af en toe veranderen, dat is fascinerend om te zien!

Zijn de openingen groot genoeg voor de wangzakken?

Ja hoor, zeker! De openingen zijn groot genoeg voor dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster) en Hamsters (Syrische Hamster/Goudhamster) om met volle wangzakken door de opening te lopen. Het is zeer belangrijk dat de openingen van een huis groot genoeg zijn. Als de ingangen van een hamsterhuis te klein zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Keramiek is koel in de zomer en warm in de winter!

Gek genoeg is keramiek in de winter weer juist lekker warm als de dieren er hun nestje in maken. Dat komt door de zeer goede isolerende werking van keramiek. Niet voor niets worden tegenwoordig ook huizen gebouwd met keramiek stenen vanwege hun superieure isolatie in zowel winter als zomer.

Kunnen knaagdieren goed tegen warmte?

Knaagdieren hebben slechts een lage hittetolerantie. In de natuur trekken de dieren zich terug in het verkoelende, ondergrondse hol als het warm is - dit effect kun je nabootsen met een koelhuis. In de zomer biedt een koelhuis een aangename verkoeling.

 

Specificaties
Afmetingen (ca): 21 x 14 x 9 cm | 25 x 17 x 10 cm
Openingen (ca): ø 6 cm | ø 7 cm
Materiaal: Keramiek
Open Bodem: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Degoe
Bijzonderheden: Niet spijkervrij
Rodipet Keramiek Rots Huis Zandsteen
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »