Rodipet EasyClean advance GOBi Keramiek Iglo 16 cm
EasyClean advance GOBi Keramiek Iglo 16 cm €25,95

EasyClean advance GOBi Keramiek Iglo 16 cm

€25,95
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Rodipet EasyClean advance GOBi Keramiek Iglo 16 cm

Het Rodipet EasyClean GOBi Keramiek Iglo is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam keramiek. Dit huis is ontwikkeld aan de hand van de waarnemingen die zijn gedaan in de Mongoolse Gobi tijdens de Rodenti®-expedities in 2008 en 2016. Deze observaties zijn de grondslag van de ontwikkeling van dit fraaie huis. Het dak heeft een handige uitsparing voor vers voer, droogvoer of lekkers. 

Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Maak een echte burcht!

Het huis kan uitgebreid worden met buizen om zo een complete burcht na te maken! Het materiaal en de wanddikte maakt het huis ook zeer geschikt voor de echte knagers onder de knaagdieren. 

Met name in combinatie met een tunnelbuis en een tweede keramiekgebouw of een keramiekhuis (niet bij de levering inbegrepen) kunnen soort specifieke constructies worden gerealiseerd. Net als in het wild kunnen de knaagdieren in een ondergronds tunnelsysteem leven. In het omringende strooisel hebben de dieren de mogelijkheid om hun wroetinstinct na te jagen en tegelijkertijd een veilige en comfortabele beschutting te vinden in het tunnelsysteem.

Nageltjes slijten

Ook worden de nageltjes goed verzorgd zodra de dieren in het huisje gaan krabbelen. De ruwe structuur van de keramiek zorgt voor een slijtende werking op de nagels.

Wist je dat?
In de zomermaanden kan de holte op het dak met een beetje water worden gevuld. Dit zorgt voor een geweldig klimaat, zelfs bij hoge temperaturen. Het keramische huis koelt af door een natuurkundig fenomeen: om verdamping te laten plaatsvinden, hebben de watermoleculen energie nodig om van vloeibare naar gasvormige toestand te kunnen veranderen. Het water neemt deze energie in de vorm van warmte weg van het dichtstbijzijnde lichaam. Zo verliest het lichaam warmte en koelt het af.

Eenvoudig te reinigen

EasyClean is ook echt easy te cleanen want de glazuurlaag stoot urine af waardoor het huis eenvoudig te reinigen is. Het bovenste deel is niet geglazuurd zodat het huisje goed ademt en de luchtvochtigheid op goed niveau blijft.

Keramiek is koel in de zomer en warm in de winter!

Gek genoeg is het keramiek huis in de winter weer juist lekker warm als de dieren er hun nestje in maken. Dat komt door de zeer goede isolerende werking van keramiek. Niet voor niets worden tegenwoordig ook huizen gebouwd met keramiek stenen vanwege hun superieure isolatie in zowel winter als zomer.

Specificaties
Afmetingen (ca): 16 x 12 x 11 cm
Openingen (ca): ø 5,5 cm
Materiaal: Keramiek (Ongeglazuurd/Ruw)
Open Bodem: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster
Bijzonderheden: -
Rodipet EasyClean advance GOBi Keramiek Iglo 16 cm
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »