Rodipet EasyClean advance TERRA Keramiek Huis 20 cm
EasyClean advance TERRA Keramiek Huis 20 cm €29,95

EasyClean advance TERRA Keramiek Huis 20 cm

€29,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

EasyClean advance TERRA Keramiek Huis 20 cm

Het Rodipet EasyClean Keramiek Huis is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam keramiek. Het huis is ontwikkeld op basis van de waarnemingen in de noordelijke Syrische landbouwsteppe tijdens de Rodenti®-expedities in 2007, 2009 en 2010. De onderzoekers hebben gekeken naar hoe de dieren in het wild leven en op basis daarvan dit huis ontwikkeld. Een mooie bijkomstigheid is dat het dak afneembaar is waardoor een nest controle mogelijk is. Het dak van het huisje heeft tevens een handige uitsparing voor vers voer, droogvoer of lekkers.

Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Maak een echte burcht!

Het huis kan uitgebreid worden met buizen om zo een complete burcht na te maken! Het materiaal en de wanddikte maakt het huis ook zeer geschikt voor de echte knagers onder de knaagdieren, zoals Gerbils en Degoes. 

Met name in combinatie met een tunnelbuis en een tweede keramiekgebouw of een keramiekhuis (niet bij de levering inbegrepen) kunnen soort specifieke constructies worden gerealiseerd. Net als in het wild kunnen de knaagdieren in een ondergronds tunnelsysteem leven. In het omringende strooisel hebben de dieren de mogelijkheid om hun wroetinstinct na te jagen en tegelijkertijd een veilige en comfortabele beschutting te vinden in het tunnelsysteem.

Nageltjes slijten

Ook worden de nageltjes goed verzorgd zodra de dieren in het huisje gaan krabbelen. De ruwe structuur van de keramiek zorgt voor een slijtende werking op de nagels.

Wist je dat?
In de zomermaanden kan de holte op het dak met een beetje water worden gevuld. Dit zorgt voor een geweldig klimaat, zelfs bij hoge temperaturen. Het keramische huis koelt af door een natuurkundig fenomeen: om verdamping te laten plaatsvinden, hebben de watermoleculen energie nodig om van vloeibare naar gasvormige toestand te kunnen veranderen. Het water neemt deze energie in de vorm van warmte weg van het dichtstbijzijnde lichaam. Zo verliest het lichaam warmte en koelt het af.

Eenvoudig te reinigen

EasyClean is ook echt easy te cleanen want de glazuurlaag stoot urine af waardoor het huis eenvoudig te reinigen is. Het bovenste deel is niet geglazuurd zodat het huisje goed ademt en de luchtvochtigheid op goed niveau blijft.

rodipet tunnels

Grote ingangen!

Een volgroeide goudhamster kan tot 7 cm breed worden met gevulde wangzakken. Als de ingangen van het hamsterhuis te smal zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Specificaties
Afmetingen (ca): 18 x 15 x 20 cm
Openingen (ca): ø 7 cm
Materiaal: Keramiek (Ongeglazuurd/Ruw)
Open Bodem: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Degoe
Bijzonderheden: -
Rodipet EasyClean advance TERRA Keramiek Huis 20 cm
Reviews
10 / 10
Desirée Zoon 31 Juli 2023

Ik heb de hele set mooi systeem, mijn Syrische hamster is er erg blij mee! Wat ik vooral fijn vind is dat alles goed schoon te maken is en weer super snel droog is.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »