Rodipet Koelsteen Graniet 18 cm
Koelsteen Graniet 18 cm €8,95

Koelsteen Graniet 18 cm

€8,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Koelsteen Graniet voor kleine knaagdieren!

Knaagdieren hebben slechts een lage hittetolerantielimiet. In de natuur trekken de dieren zich terug in het verkoelende, ondergrondse hol als het warm is - dit effect kun je in de kooi nabootsen met de Graniet Steen! Tip voor warme dagen: Op bijzonder warme dagen kunt u het verkoelende effect aanzienlijk verhogen door een paar druppels water op het granieten dak te druppelen.

Ondersteunt de regulering van de lichaamstemperatuur
Koel tijdens warme dagen
Onderkant ruw kan helpen bij het slijten van de nagels

Kunnen knaagdieren goed tegen warmte?

Knaagdieren hebben slechts een lage hittetolerantie. In de natuur trekken de dieren zich terug in het verkoelende, ondergrondse hol als het warm is - dit effect kun je nabootsen met een koelsteen. In de zomer biedt een koelsteen een aangename verkoeling.

❤ TIP ❤ Mos werkt als een spons. Verzadigd met water houdt het de verfrissende vloeistof urenlang vast, geeft het langzaam en continu af, waardoor de fijne haarvaten van de granieten platen lang vochtig en koel blijven. Tijdens het verdampen verlaagt een natuurkundig fenomeen automatisch de omgeving: heerlijk klimaat!

mos voor knaagdieren

Kunnen de nagels slijten dankzij de koelsteen?

Ja dat kan wel, door de onderkant van de koelsteen. De granietsteen heeft namelijk een vrij ruwe onderkant. In de winter hebben de knaagdieren geen verkoeling nodig, draai de steen in de winter om en laat de dieren er overheen lopen zodat de nageltjes kunnen slijten.

Mag de koelsteen in de koelkast of in de diepvries?

Hoewel de stenen vaak wel in de koelkast kunnen, is dat niet het geval met de diepvries. Als er een te groot temperatuurverschil ontstaat kan de koelsteen barsten. Wij raden daarom af de steen in de koeling te plaatsen. De steen koelt vanzelf weer af zodra de dieren er even vanaf gaan.

Hoe moet de steen schoongemaakt worden?

De steen kan eenvoudig met een sopje en water afgenomen worden.

Waar moet de steen geplaatst worden in het verblijf?

Het is goed om de steen op een stabiele ondergrond te plaatsen, een plateau bijvoorbeeld of boven op een plat dakje van een huisje. De steen mag ook op de bodembedekking gelegd worden, maar de kans is dan groot dat de dieren er bodembedekking overheen gooien waardoor ze er niet goed meer op kunnen liggen.

Specificaties
Afmeting (ca): 16 x 18 x 1 cm (lxbxh)
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Rodipet Koelsteen Graniet 18 cm
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »