Bunny Nature Nature Snuffelmat Vilt 28 cm Foerageer Fpeelgoed
Nature Snuffelmat Vilt 28 cm Foerageer Fpeelgoed €13,95 €14,95

Nature Snuffelmat Vilt 28 cm Foerageer Fpeelgoed

€14,95 €13,95
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Bunny Nature Snuffelmat Vilt foerageer speelgoed voor Knaagdieren & Konijnen!

bodembedekking om in te spelen voor knaagdieren rattenUitdaging & Spelen
Dit artikel geeft de dieren uitdaging en speelplezier, daarnaast gaat het verveling tegen.

Interactief zoekplezier voor knaagdieren en konijnen. Verstop lekkere snoepjes in de mat en daar gaan we! Een speelse activiteit die voor veel plezier zorgt. Op je plaats, klaar, snuffelen maar! Dingen die je zelf vindt, smaken dubbel zo goed en zorgen ook voor meer plezier! Snuffelen en zoeken naar voedsel is natuurlijk gedrag waarbij de neuzen van kleine zoogdieren overuren draaien. Maar het vergt ook concentratie!

Met deze Snufflemat is de zoektocht echt spannend en houden de konijnen en knaagdieren zich zinvol bezig. Verveling wordt een begrip uit het verleden en het allerbeste: breng intensief tijd door met jouw huisdier waardoor de band met jouw huisdier sterker wordt en het wederzijds vertrouwen verbetert! De dieren zijn ontspannen, gelukkig en rustig.

Om de eerste zoektocht naar de koekjes voor het dier gemakkelijker te maken, kun je ze los op de mat strooien. Om het moeilijker te maken, kun je de koekjes gewoon dieper in de mat verstoppen. Als alle koekjes gevonden zijn, zijn er twee opties: de mat opnieuw vullen met koekjes en zo gaat de opwindende zoektocht verder het spel wordt op een positieve noot beëindigd, bijvoorbeeld met een streling. De mat wordt dan opzij gelegd, want anders kan het dier zijn interesse verliezen als hij ondanks zijn grote moeite geen beloning meer vindt. De dieren zouden enkel onder toezicht de Snufflemat mogen gebruiken. Samen heb je er sowieso meer plezier aan!

Waarom is foerageer speelgoed goed voor knaagdieren en konijnen?

❤ Natuurlijk gedrag stimuleren: Foerageer speelgoed bootst het natuurlijke gedrag van knaagdieren en konijnen na, namelijk het zoeken naar voedsel in hun omgeving. Door hen uit te dagen om te zoeken en te graven naar hun voedsel, worden hun natuurlijke instincten gestimuleerd en blijven ze actief en tevreden.

❤ Fysieke activiteit: Foerageer speelgoed moedigt knaagdieren en konijnen aan om actief te zijn en te bewegen. Ze moeten rondlopen, graven, duwen en trekken om bij de beloningen te komen. Dit bevordert de lichaamsbeweging en helpt bij het behoud van een gezond gewicht en een goede fysieke conditie.

❤ Verrijking van de omgeving: Foerageer speelgoed voegt een element van uitdaging en variatie toe aan de leefomgeving van knaagdieren en konijnen. Het maakt hun dagelijks leven interessanter en voorkomt dat ze zich gaan vervelen in een eentonige omgeving. Dit kan leiden tot een betere algehele welzijn.

❤ Voorkomt overeten:  Foerageer speelgoed maakt het voedselproces langzamer en uitdagender. Hierdoor moeten knaagdieren en konijnen meer moeite doen om bij hun voedsel te komen, waardoor ze niet in één keer grote hoeveelheden kunnen opeten. Dit helpt overeten en gewichtsproblemen te voorkomen.

Kortom, foerageer speelgoed voor knaagdieren en konijnen biedt zowel fysieke als mentale stimulatie, helpt verveling te voorkomen en bevordert natuurlijk gedrag. Het is een geweldige manier om hun welzijn en levenskwaliteit te verbeteren.

Specificaties
Materiaal: Vilt
Afmetingen (ca): 28 X 15 X 5 cm
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: Onder toezicht aanbieden
Bunny Nature Nature Snuffelmat Vilt 28 cm Foerageer Fpeelgoed
Reviews
10 / 10
Damming 27 September 2023

Konijn Lucky vindt het geweldig. Als eerste rent hij naar de mat en snuffelt totdat hij wat vindt.

10 / 10
sandra 01 Maart 2021

Konijntjes zijn der blij mee. En mochten ze alles eruit trekken is het makkelijk te herstellen.

10 / 10
Nadine 01 September 2018

Mijn dwerghamster vindt het fan-tas-tisch! Ze had het gelijk de eerste keer door (en ze is al 2,25 jaar oud). Ze krijgt er vanalles in, lijnzaadjes, meelwormpjes, pompoenpitjes, hamstersnoepjes, zonnebloempitjes etc. Het vilt plakt een beetje aan elkaar, dus tussen twee stukjes vilt kun je iets stoppen. Of je kunt het erop leggen of juist iets op de bodem verstoppen. Ze klimt en klautert tussen de stukjes vilt en ze gaat erop en erlangs en erdoor om haar neusje te volgen. Als het matje leeg is leg ik 'm weg. Ze krijgt het matje alleen op de bank (ze kan met een buis zelf de bank op).

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »