Trixie Kurktunnel XL
Kurktunnel XL €46,99 €54,99

Kurktunnel XL

€54,99 €46,99
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Kurktunnel L voor kleine knaagdieren!

De Trixie Kurk Tunnel XL is MEGA groot! 100% natuurlijke tunnel voor grotere knaagdieren. De tunnel past ideaal in een natuurlijk knaagdierverblijf. Met een doorsnede van c.a. 30 cm passen hier de grotere knaagdieren ook doorheen!

Gemaakt van 100 % natuurlijk, onbehandelde kurkschors
Hoge kwaliteit kurk (gemaakt van een stuk kurkschors van de kurkeik)
Stimuleert natuurlijk gedrag

Kurktunnels bieden niet alleen een verstopplekje, maar geven de dieren ook de mogelijkheid om een beetje te klimmen. Voor Cavia's, Konijnen en Chinchilla's is een kurktunnel een leuke verstopplek. Vooral Cavia's lopen heel graag door tunnels heen!

Worden de nagels verzorgd door de kurktunnel?

Dankzij de grillige vormen van de kurktunnel, worden inderdaad de nageltjes voorzichtig verzorgt als de dieren er overheen klauteren. De kurktunnel heeft echter geen slijtende eigenschappen, het is meer een kleine pedicure.

Hoe kan ik de kurktunnel uitdagend opstellen?

Wij zijn van mening dat de kurktunnel ook gebruikt kan worden als een vorm van uitdaging voor de dieren. Dankzij de grillige vorm van de schors, kunnen in ieder geval Chinchilla's en Degoes er prima grip op krijgen. Plaats de tunnel voor deze dieren bijvoorbeeld een beetje schuin omhoog naar een hogere verdieping of gebruik de tunnel als een vorm van brug van het ene deel naar het andere.

Kun je snacks verstoppen in de schors van de kurktunnel? 

Ja! Wij hebben uitgevonden dat de kurktunnel geweldig leuk gebruik kan worden als snack-verstop-plek. Plaats eenvoudig iets lekkers tussen de grillige kieren van de schors en laat de dieren ernaar zoeken en vervolgens proberen erbij te komen. Wat een geweldige bezigheid! Net als in het wild!

Is de kurktunnel groot genoeg om doorheen te lopen?

De binnen diameter van deze kurktunnels ligt tussen de rond de 30 cm. Voor Cavia's, kleinere konijnen, Chinchilla's en Degoes is dit een prima diameter, maar voor de iets forsere Konijnen kan het een beetje krap worden. Voor de kleine knaagdieren zoals: Muizen, Dwerghamsters, Hamsters, en Gerbils is de tunnel te groot.

kurk tunnel knaagdieren en hamsterscaping

De schors is niet in de fabriek gemaakt, maar is afkomstig van de kurkboom. De schors wordt verwijderd van de boom met al zijn natuurlijke elementen in takt, zoals mos, natuurlijke schimmels, worteltjes, takjes, blaadjes etc. Deze natuurlijke elementen kunt u eenvoudig van de schors afborstelen.

Specificaties
Materiaal: Kurk
Afmetingen (ca): tot c.a. 75 cm
Diameter (ca): tot c.a. ø 30 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: Omdat het een natuurproduct is kunnen afmetingen afwijken, de diameter is niet altijd geschikt om doorheen te lopen en kunnen delen anders zijn dan op de afbeelding te zien is
Trixie Kurktunnel XL
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »