JR Farm Appelboom Oogst
Appelboom Oogst €3,99 €4,99

Appelboom Oogst

€4,99 €3,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

JR Farm Appelboom Oogst voor knaagdieren & konijnen!

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersDe JR Farm Appelboom Oogst is geliefd bij de herbivore (planten etende) knaagdieren zoals: Cavia, Konijn, Chinchilla en Degoe! De appelboom behoort tot het natuurlijke voedsel van veel knaagdieren en konijnen. Ze komen de appelboom in het wild regelmatig tegen en knabbelen dan ook graag aan de takjes. Appelboom is rijk aan vezels en vitamines en de takjes helpen bij het slijten van de tandjes. Een natuurlijke snack en ook nog eens leuk voor in een natuurlijk knaagdier verblijf!

100% Natuurlijk Rechtstreeks van de boer!
Helpt bij het slijten van de tanden
Bevat vitaminen en mineralen
Gaat verveling tegen
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Is de Appelboom Oogst geschikt voor Hamsterscaping & Gerbilscaping?

Jazeker! Het is erg leuk om te gebruiken voor bij het Hamsterscapen, niet alleen als natuurlijke decoratie, maar ook als gezonde en natuurlijk knaagmateriaal om de tanden van de dieren te slijten. Het is eigenlijk een zeer natuurlijk benadering van hoe de dieren in het wild ook hun tanden slijten, dit doet ze door op verschillende soorten takken te knagen, dus in die zin spreekt de appelboom oogst het natuurlijke gedrag van knaagdieren en konijnen aan!

Vinden alle Knaagdieren en Konijnen de Appelboom Oogst lekker?

Ja hoor zeker! De Appelboom Oogst valt onder de oogst met bladeren, dat is weer anders dan oogst met zaden of oogst met kruiden. De oogst met bladeren is als voeding het beste geschikt voor de herbivore (plant etende) knaagdieren (cavia, chinchilla, degoe) en konijn. Deze dieren eten de blaadjes graag op als vezelbron en knabbelen vervolgens aan de takken met als extra functie de tandjes te slijten.

De granivore (zaad etende) knaagdieren, zoals muis, dwerghamster, hamster, gerbil en rat eten de bladeren minder snel, dit doen ze enkel als ze behoefte hebben aan extra vezels. De Appelboom oogst zal voornamelijk gebruikt worden als extra vezelbron en als gezond knaagmateriaal bij deze dieren.

Is Knaaghout belangrijk voor knaagdieren?

Sommige knaagdieren knagen heel actief aan hout en andere helemaal niet. Het is enerzijds een kwestie van smaak, maar anderzijds een kwestie van behoefte. Als een knaagdier geen knaagbehoefte heeft omdat de tanden goed op lengte blijven door het voer, hooi of andere knabbels, dan zal hij minder aan hout gaan knagen. Het is wel goed om altijd natuurlijk knaagmateriaal aan te bieden zodat de dieren altijd kunnen knagen als ze knaagbehoefte hebben.

Knaaghout wordt door knaagdieren gebruikt om hun tanden te slijten. Omdat de tanden van knaagdieren altijd doorgroeien moeten deze regelmatig wat te knagen hebben zodat ze niet te lang worden en scheef gaan groeien.

Hoe lang gaat de Appelboom Oogst mee?

Dat verschilt heel erg voor welk dier je het gebruikt en wat de knaagbehoefte is van de dieren. Hebben ze een grote knaagbehoefte en is het hard nodig dat de tanden geslepen worden dan zal de oogst snel opgeknabbeld worden, maar in de praktijk zien wij eigenlijk dat dieren er regelmatig aan knabbelen en dat de oogst meerdere verschoonbeurten mee gaat.

Heeft de oogst altijd zulke mooie groene blaadjes?

Helaas is dat niet altijd het geval. De oogst wordt gedroogd waardoor ook de blaadjes gedroogd zijn. Net als in de natuur laten de blaadjes snel los als ze droog zijn. Naast het droogproces heeft ook de natuur invloed op de vorm en rijkheid van dit natuurproduct en kan deze beduidend afwijken van de oogst op de getoonde foto.

Wat is de functie van Appelboom Oogst?

In eerste instantie heeft de JR Farm Appelboom oogst de functie van knaaghout om de tanden te slijten. De droge blaadjes die aan de takjes of in de verpakking meereizen zijn een extra vezelbron voor de dieren of kunnen gebruikt worden als groene decoratie voor bij het hamsterscapen. Tot slot kan de Appelboom oogst als decoratie gebruikt worden bij hamsterscaping.

Hoe wordt de Appelboom Oogst bij ons bewaard?

Het is leuk om te weten dat wij deze oogst rechtstreeks van de fabrikant ontvangen en daardoor een zeer goede versheid kunnen bieden. In ons magazijn wordt de oogst koel, droog en UV-vrij bewaard. Dit laatste is belangrijk om afbraak van voedingsstoffen door UV licht te voorkomen. Wij raden daarom aan om de oogst altijd donker, koel en droog te bewaren.

appelboom oogst knaagdier en konijn

jr farm knaagdier snacks en voeding voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 40 gram | 30 cm
Samenstelling: Appelboom
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Type: Aanvullend diervoeder
Bijzonderheden: Natuurproduct waardoor kleur hoeveelheid blad/bloem aanzienlijk kunnen afwijken van de getoonde afbeelding. Breekbaar waardoor takjes gebroken kunnen zijn. Gebundeld waardoor takjes verstrengeld kunnen zijn.
Disclaimer: Niet voor voedselproducerende dieren
JR Farm Appelboom Oogst
Reviews
10 / 10
Rian 17 Juni 2022

De blaadjes zijn er zo af, de takjes knagen ze ook graag aan.

6 / 10
Inka 03 April 2021

Mijn chinchillas mogen ze graag maar hebben het volgens mij toch liever appart de bladeren en takken. Want heb er 14 en dan komt het wel kostelijker uit...

10 / 10
Isolde 14 November 2020

Mooie takken voor hamsterscaping

6 / 10
Jamie Lee 01 September 2019

Konijnen laten veel liggen

10 / 10
Tessa 03 Juli 2019

Cavia’s vinden het heerlijk! Ieder week krijgen ze een andere smaak, maar deze bevalt goed. Ook onze ratjes vinden het leuk.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »