Trixie Houten Speel & Snackbal 8 cm voor knaagdieren en konijnen
Houten Speel & Snackbal 8 cm voor knaagdieren en konijnen €4,99

Houten Speel & Snackbal 8 cm voor knaagdieren en konijnen

€4,99
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Houten Foerageer Speel & Snackbal voor knaagdieren en konijnen!

bodembedekking om in te spelen voor knaagdieren rattenUitdaging & Spelen
Dit artikel geeft de dieren uitdaging en speelplezier, daarnaast gaat het verveling tegen.

Maak kennis met de Houten Speel & Snackbal van 8 cm - het ultieme speelgoed en lekkernij voor knaagdieren en konijnen!

Met deze bal hoeven je geliefde huisdieren zich nooit meer te vervelen. Het combineert spel en foerageren op een speelse en uitdagende manier. Op de foto zie je een voorbeeld waarin we paprika in de openingen hebben gestopt - een geweldige manier om cavia's te vermaken en tegelijkertijd vitamine C binnen te laten krijgen. Uiteraard wordt de bal zonder paprika geleverd, maar je kunt er heel eenvoudig ander lekkers in doen!

Waarom kiezen voor de Houten Speel & Snackbal?

 100% Natuurlijk
Biedt uitdaging en plezier
Gaat verveling tegen

De Houten Speel & Snackbal is geschikt voor grotere knaagdieren zoals ratten, cavia's, konijnen, chinchilla's en degoes. Het is een veelzijdig speeltje dat op verschillende manieren kan worden gebruikt.

Je kunt de bal op zichzelf gebruiken als een leuk speeltje, maar het wordt pas echt interessant wanneer je het vult met groenten, stukjes fruit of snacks. Op die manier transformeert het in een snackbal, waarbij je huisdieren moeite moeten doen om bij het lekkers te komen - net zoals ze in het wild zouden moeten doen.

Het voordeel van de Speel & Snackbal is de uitdaging die het biedt. Het houdt je knaagdieren en konijnen bezig, voorkomt verveling en helpt probleemgedrag te voorkomen. Een blije en actieve huisdier is een gezond huisdier, en deze bal helpt precies daarbij.

Dus waar wacht je nog op? Trakteer je harige vrienden op urenlang speelplezier en voedzaam foerageren met de Houten Speel & Snackbal. Laat ze hun natuurlijke instincten volgen en genieten van het lekkers dat ze verdienen!

Cavia's zien kleuren!

Met deze foerageerbal maak je cavia's helemaal blij, want deze knaagdieren zien namelijk veel meer kleuren in vergelijking met andere zoogdieren. Cavia's onderscheiden de kleuren blauw en groen namelijk heel goed en laat dat net de kleuren zijn die in deze leuke bal voorkomen. 

Waarom is foerageer speelgoed goed voor knaagdieren en konijnen?

❤ Natuurlijk gedrag stimuleren: Foerageer speelgoed bootst het natuurlijke gedrag van knaagdieren en konijnen na, namelijk het zoeken naar voedsel in hun omgeving. Door hen uit te dagen om te zoeken en te graven naar hun voedsel, worden hun natuurlijke instincten gestimuleerd en blijven ze actief en tevreden.

❤ Fysieke activiteit: Foerageer speelgoed moedigt knaagdieren en konijnen aan om actief te zijn en te bewegen. Ze moeten rondlopen, graven, duwen en trekken om bij de beloningen te komen. Dit bevordert de lichaamsbeweging en helpt bij het behoud van een gezond gewicht en een goede fysieke conditie.

❤ Verrijking van de omgeving: Foerageer speelgoed voegt een element van uitdaging en variatie toe aan de leefomgeving van knaagdieren en konijnen. Het maakt hun dagelijks leven interessanter en voorkomt dat ze zich gaan vervelen in een eentonige omgeving. Dit kan leiden tot een betere algehele welzijn.

❤ Voorkomt overeten:  Foerageer speelgoed maakt het voedselproces langzamer en uitdagender. Hierdoor moeten knaagdieren en konijnen meer moeite doen om bij hun voedsel te komen, waardoor ze niet in één keer grote hoeveelheden kunnen opeten. Dit helpt overeten en gewichtsproblemen te voorkomen.

Kortom, foerageer speelgoed voor knaagdieren en konijnen biedt zowel fysieke als mentale stimulatie, helpt verveling te voorkomen en bevordert natuurlijk gedrag. Het is een geweldige manier om hun welzijn en levenskwaliteit te verbeteren.

Voor welke knaagdieren is de Houten Speel en Snackbal geschikt?

Deze leuke bal is geschikt voor de iets grotere knaagdieren zoals: Ratten, Cavia's, Konijnen, Chinchilla's en Degoes

Hoe kan de Speel en Snackbal gebruikt worden?

De bal kan zo op zich al gebruikt worden als speeltjes, maar deze kan ook gevuld worden met bijvoorbeeld groenten of stukjes fruit of snacks en op die manier wordt het een snackbal. In het wild moeten de dieren soms ook een beetje moeite doen om bij het lekkers te komen. Dankzij een snackbal wordt dit proces nagebootst.

Wat is het voordeel van een Speel en Snackbal?

De uitdaging zorgt ervoor dat de dieren zich minder snel gaan vervelen. Knaagdieren en konijnen die zich vervelen in hun verblijf kunnen probleemgedrag gaan vertonen, dankzij een speeltje zoals deze kan dit voorkomen worden. 

Specificaties
Materiaal: Hout
Afmetingen (ca): 8 cm
Diameter (ca): ø 8 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Trixie Houten Speel & Snackbal 8 cm voor knaagdieren en konijnen
Reviews
6 / 10
Chiel van der Werf 06 April 2024

Prima product. Leuk voor als je meerdere ratjes hebt. Een rat mag niet super veel verse groenten ivm diarree, dus als je de bal vol stopt moeten er toch wel heel wat ratjes aan moeten kunnen knagen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »